Şimdi Ara

Laptop Tavsiyeleriniz ... (çok kararsızım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "herkesin kullandığı normal laptop" dediği laptopları da gördük biz merak etme asus'un yaptığı n55sf serisindeki şekilsiz klavyeyi ve ısınma sorununu da n56 serisindeki ses cızırtısı ve touchpad sorununu da. Samsungun np550 serisindeki ddr3 ekran kartını da...

Hocam şöyle birşey de var sorunsuz bir laptop bulman zaten çok zor. Ben şöyle anlatıyım benim aldığım seride iki sorun vardı ; 1.si ekran kartının gpu boost sorunu yani gpu 835den 950ye çıkmıyordu. 2. sorun ise fan problemi. Bir de işlemcinin ısınma sorunu vardı. Konuyu okumuşsun zaten , gpu boost sorununun çözümü bios ayarı. Isınma sorununu zaten resimli anlattım. Fan problemi için sağolsun forumdan arkadaşlar yabancı bir siteden arkadaşın programını önerdiler , Onun sayesinde düzeltiliyordu ki bu program yasal değildi. Birkaç hafta önce msi fan problemi ile ilgili yeni bir firmware yayınladı. Ki zaten bu sorunlar çok az kişide vardı. Ben şanslı olanlardandım ; ne gpu boost sorunu vardı ne de fan. Bios da güncellemedim fw de kurmama gerek kalmadı. Sorun ileride oluşur mu bilemem ama oluşursa da çözümünü zaten biliyorum. Yani anlatmak istediğim : sorunsuz pc zaten yoktur önemli olan çok az sorun olması ve sorunların çözümü olması.

Uzun yazdım biraz kafa açtığımın farkındayım ama bunlar normal şeyler.

• Extradan sunları da söyleyeceğim ; Kendi laptopunda kendi ürettiği malzemeyi kullanan iki firma var msi ve asustek firmaları. Samsung,casper,exper falan da malzemelerin çoğunu asus ve msi'dan alıyor.
  • Karahan-87 K kullanıcısına yanıt
    Keyfin bilir dostum benimki öneri.madem ge70 alacaksın monsterin ge70 kasası kullanan(http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR#.Uuz8K_l_vwo) ve 2800 fiyatı olan laptopu var onu al havadan 500 tl fazla verme sırf üzerinde msi yazacak diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Prophet26:.

Extradan sunları da söyleyeceğim ; Kendi laptopunda kendi ürettiği malzemeyi kullanan iki firma var msi ve asustek firmaları. Samsung,casper,exper falan da malzemelerin çoğunu asus ve msi'dan alıyor.

yok zaten karar verdim alıyorum bu bilgisayarı ya =) Saol çok yardımcı oldun emin ol =)

son olarak şunları sorucam kullanıcı kulübündede okudum şimdi sende yazmışsın bu proğramlar neyin nesi ne menem bişey bunlar =) hayır bunlar madem gerekli proğramlar bilgisayara neden direk yüklenmiş bir şekilde bana gelmiyorda beni uğraştıracaklar ?

Birde bilgisayar işletim sistemi ne olursa bilgisayarla uyumlu olur w8 mi w7 mi ? freedos olarak geliyor sanırım yani bu istediğini yapabilirsin mi demek oluyor freedos ? mesela w8 olarak gelse ben değiştirip w7 yapsam garanti kapsamından çıkarmı bilgisayar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 1 Şubat 2014; 15:57:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infazciyunus31

Keyfin bilir dostum benimki öneri.madem ge70 alacaksın monsterin ge70 kasası kullanan(http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR#.Uuz8K_l_vwo) ve 2800 fiyatı olan laptopu var onu al havadan 500 tl fazla verme sırf üzerinde msi yazacak diye.

Hocam ssd fiyatları ne kadar senin haberin var mı?
  • 120 lik ssd 350 tl civarı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karahan-87

quote:

Extradan sunları da söyleyeceğim ; Kendi laptopunda kendi ürettiği malzemeyi kullanan iki firma var msi ve asustek firmaları. Samsung,casper,exper falan da malzemelerin çoğunu asus ve msi'dan alıyor.

yok zaten karar verdim alıyorum bu bilgisayarı ya =) Saol çok yardımcı oldun emin ol =)

son olarak şunları sorucam kullanıcı kulübündede okudum şimdi sende yazmışsın bu proğramlar neyin nesi ne menem bişey bunlar =) hayır bunlar madem gerekli proğramlar bilgisayara neden direk yüklenmiş bir şekilde bana gelmiyorda beni uğraştıracaklar ?

Birde bilgisayar işletim sistemi ne olursa bilgisayarla uyumlu olur w8 mi w7 mi ? freedos olarak geliyor sanırım yani bu istediğini yapabilirsin mi demek oluyor freedos ? mesela w8 olarak gelse ben değiştirip w7 yapsam garanti kapsamından çıkarmı bilgisayar ?

Şimdi bu programlar benim kullandığım nesille ilgili , tabi firma bu laptopları piyasaya sürerken problemleri kontrol ediyor ama yine de sonradan ortaya çıkan problemler oluşabiliyor. Bunun için eski bilgisayarlara güncelleme şeklinde çözümü sunuyorlar. Aktif olarak üretimdeki bilgisayarlarda ise zaten sorun düzeltilmiş olarak sunuluyor. Zaten yeni nesilde bu sorunlar çözülmüştür. Yani senin laptopta bu sorunlar büyük ihtimalle olmayacak. Yine de sorun olursa msi çözümünü de verir.

Her ikisi de uyumlu oluyor. Ama ben windows 7 öneriyorum. Eğer performans alamazsan windows 8 kurarsın.

İşletim sistemi ile garantinin bir alakası yok. Garanti donanımla ilgili istersen 7,8,xp,vista,pardus,linux,hackintosh kurabilirsin. Bulabilirsen win95 bile kurabilirsin

• quote:

120 lik ssd 350 tl civarı ?

500den geriye 150 kaldı , o paraya da çanta ve mouse veriyorlar demek ki extradan

Ayrıca ayrıntılar da çok önemli mesela msida killer lan var ve klavye steelseries. Killer lan yerine wifi kullanıyorum ama steelseries klavye o kadar güzel ki.

Edit: Unutmuşum ses de müthiş thx ve audio boost çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proph -- 1 Şubat 2014; 16:14:18 >

• killer lan neymiş ? dota oynarken yardımcı olurmu =) mesela evde 4 bilgisayar var ben online oyun oynerken şöyle bir durum olmasını çok isterdim interneti kurutsun benim bilgisayar oyundayken diğer ev arkadaşlarım video bile izleyemesin yeter ki benim oyunda lag delay vb. durum olmasın :D
  • quote:

killer lan neymiş ? dota oynarken yardımcı olurmu =) mesela evde 4 bilgisayar var ben online oyun oynerken şöyle bir durum olmasını çok isterdim interneti kurutsun benim bilgisayar oyundayken diğer ev arkadaşlarım video bile izleyemesin yeter ki benim oyunda lag delay vb. durum olmasın :D

Ama kablosuzda intel ,var kablo bağlayıp torrent açarsan bol seedlisinden google'a bile giremezler (denenmiştir):)
  • pek anlamadım ama iyi bişey heralde bu killer lan daha hızlı internet demek oluyor zannımca :D

Şimdi ben aradım pcdepoyu bugün kapalıymış yarında kapalı pazartesi ısmarlicam bilgisayarı. Hani sen gidip kasayı önceden bir çıplak gözle gör demiştin ya onu atlamışım ben var mı bu bilgisayarlar mağzalarda ? Ben Konyadayım yakın bir şehirde Ankara vb. varsa gidip bakayım hatta ordan alayım ? Ben bulamadım internet üzerinden mağzalarda ne var ne yok Vatan bilgisayara giriyorum Konya şubesinde hangi ürünler var göremiyorum.
  • quote:

pek anlamadım ama iyi bişey heralde bu killer lan daha hızlı internet demek oluyor zannımca :D

Şimdi ben aradım pcdepoyu bugün kapalıymış yarında kapalı pazartesi ısmarlicam bilgisayarı. Hani sen gidip kasayı önceden bir çıplak gözle gör demiştin ya onu atlamışım ben var mı bu bilgisayarlar mağzalarda ? Ben Konyadayım yakın bir şehirde Ankara vb. varsa gidip bakayım hatta ordan alayım ? Ben bulamadım internet üzerinden mağzalarda ne var ne yok Vatan bilgisayara giriyorum Konya şubesinde hangi ürünler var göremiyorum.

Hocam senin olayda benimki gibi olacak herhalde ben almak için ankaraya gittim ve bilgisayarı ilk kez orada gördüm.Eskişehirdeyim ben de. Vatanda ge70 yok. Konya da vatan varsa gidip ge60ın kasasına baksan iyi olur görmüş olursun, malzeme aynı zaten. Ya da ver direk siparişi gelince görürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen uğraştırıyom bende seni... İyice pimpirikli oldum kızlar gibi haa sinir oldum kendime aldım gitti pcdepo güvenilirmiş zaten hadi bana hayırlı olsun =)

Herkese teşekkürler özellikle de sana binbaşım...
  • quote:

Aynen uğraştırıyom bende seni... İyice pimpirikli oldum kızlar gibi haa sinir oldum kendime aldım gitti pcdepo güvenilirmiş zaten hadi bana hayırlı olsun =)

Herkese teşekkürler özellikle de sana binbaşım...

Hayırlı olsun şimdiden
  • Dostum bu cihazın ekran kartı ge70 in ekran kartından 150 dolar daha pahalı.
  • Hocam killerlan monsterlerdede mevcut steelseries klavyede mevcut
  • quote:

"herkesin kullandığı normal laptop" dediği laptopları da gördük biz merak etme asus'un yaptığı n55sf serisindeki şekilsiz klavyeyi ve ısınma sorununu da n56 serisindeki ses cızırtısı ve touchpad sorununu da. Samsungun np550 serisindeki ddr3 ekran kartını da...

Hocam şöyle birşey de var sorunsuz bir laptop bulman zaten çok zor. Ben şöyle anlatıyım benim aldığım seride iki sorun vardı ; 1.si ekran kartının gpu boost sorunu yani gpu 835den 950ye çıkmıyordu. 2. sorun ise fan problemi. Bir de işlemcinin ısınma sorunu vardı. Konuyu okumuşsun zaten , gpu boost sorununun çözümü bios ayarı. Isınma sorununu zaten resimli anlattım. Fan problemi için sağolsun forumdan arkadaşlar yabancı bir siteden arkadaşın programını önerdiler , Onun sayesinde düzeltiliyordu ki bu program yasal değildi. Birkaç hafta önce msi fan problemi ile ilgili yeni bir firmware yayınladı. Ki zaten bu sorunlar çok az kişide vardı. Ben şanslı olanlardandım ; ne gpu boost sorunu vardı ne de fan. Bios da güncellemedim fw de kurmama gerek kalmadı. Sorun ileride oluşur mu bilemem ama oluşursa da çözümünü zaten biliyorum. Yani anlatmak istediğim : sorunsuz pc zaten yoktur önemli olan çok az sorun olması ve sorunların çözümü olması.

Uzun yazdım biraz kafa açtığımın farkındayım ama bunlar normal şeyler.

+1

• Karahan-87 K kullanıcısına yanıt
    Dostum hayırlı olsun diyelim umarım pişman olmazsın
  • quote:

Dostum bu cihazın ekran kartı ge70 in ekran kartından 150 dolar daha pahalı.

Aynı ekran kartı değil mi son attığın linkteki model, mobilden zor oluyor girmek, steelseries ve killer yazmıyordu sitede

• Gtx770 var cihazda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.