YENİ KURDUĞUM PC SİYAH EKRANDA (NO SIGNAL) KALIYOR
Merhaba,
Öncelikle pc parçaları:
ANAKART: GIGABYTE B660M GAMING X DDR4 v1.1
GPU: GIGABYTE 3070Ti
CPU: INTEL 12700K
PSU: CORSAIR 750W RGB
RAM: KINGSTON 16GB / 3600 MHZ / CL18
Tüm parçalar bugün elime ulaştı sıfır ürünlerdir. Hemen parçaları birleştirdim ve HDMI kablosunu GPU'ya bağlayarak sistemi başlattım ama monitör siyah ekranda takılı kaldı no signal yazıyordu. Bende ekran kartını söküp CPU üzerinden HDMI'a bağladım ama yine siyah ekranda (no signal) kaldı. Biraz araştırdım ve GIGABYTE anakartlarda bios güncellemesi yapın diyordu. Ekran olmadığı için QFLASH ile USB üzerinden, pc'nin tüm pc parçalarını söküp sadece anakart ve psu kalacak şekilde QFLASH butonuna basarak işlem yaptırdım ve sarı ışık yanıp sönerek (işleme başladığını düşünüyorum) ilerledi ve 5 dk sonra pc tamamen kapandı. Parçaları tekrar birleştirip farklı kombinasyonlarla denememe rağmen sürekli siyah ekranda (no signal) kalmaya devam etti.
Bu arada ilk olarak en güncel olan sürüm olan F21'i denemiştim ama sistem siyah ekranda kalmaya devam etti. Daha sonra desteklenen işlemcilerde 12700K için F3 yazıyordu ben de onu indirip tekrar QFLASH'tan yükleme yaptım ama yine işe yaramadı. LGA1700 bu anakarta çalışan elimde işlemci olmadığı için BIOS'a girip (tabi parçalarda problem yoksa) elle yükleyemiyorum.
Ek: Siyah ekrandan sonra sistem 1 dk çalışmaya devam edip reset atıyordu ve o döngüde devam ediyordu. Ram'i 1. slottaydı, bir yerde 2. slota tak önerisi uyguladıktan sonra reset atma sorunu çözüldü ama siyah ekran problemi devam ediyor.
Benzer sorun yaşayanlar ya da deneyimi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu
|
Hdd Kafa Atma Sorunu
|
Windows 10 Güvenli Mod Dışında Açılmıyor
|
İşlemci Ekran Kartı Bu Sisteme Uyar mı?
|
Aklımdaki Sistem Nasıl Olur Sorun Çıkarır mı?
|
Seagate-WD Hangi Ürününü Seçmeliyim?
|
Ekran kartı GPU-Bellek Saati bozuk!
|
Photoshop Manipulation Sergisi
|
Bu tarz müzik önerisi
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 599
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 5.968 (Bu ay: 102)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 64 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Overclock, Soğutma ve Modifikasyon