Şimdi Ara

Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Seagate Barracuda 1TB st1000dm003 HDD bozulmuştu garantili olduğu için firmaya yolladım.
    25 günlük bir süre sonrası yenisini yolladılar ama yeni gelende de büyük işlem sırasında (steam oyunlarından birini hdd'ye kurarak denedim) hdd'den tak tak diye kafa atıyor, programda donma meydana geliyor. Bazen kafa attıktan sonra işleme devam ediyor ama bazen de donuyor. Hddtune ile test ettim aşağıdaki gibi sonuç aldım. Yardımcı olursanız sevinirim ona göre parçayı tekrar değişim için iade edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu
     Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu
     Değişim Yapılan Yeni HDD'de Kafa Atma Sorunu

• Hdtune degerlerinde problem gozukmuyor. Sorunun kaynagi guc kaynagi olabilir. Yani yetersiz veya dengesiz akim diskte anlik duraklamalara neden olmus olabilir. diskteki sıkıntı surekli karsilastiginiz bir sey degil. Uzun sureli kullanimlarda ara sira meydana geldigi icin diski farkli bir guc kaynagi ile bir muddet kullanarak test etmelisiniz. Mesela Harici adaptorle veya dock station ile Ya da baska bir pcde bir sure kullanarak diski test edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam basit birşey gibi gelebilir ancak güç kablosunu çıkartıp tekrar takin derim, daha önce buna benzer bir sorun yasamistim meğer güç kablosunda sıkıntı varmış diske giden gücü kesip donmaya sebep oluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için sağolun. Yeni bir işlemci almıştım 95w çekiyor benim PSU 350W ama baya eski HD6570 ekran kartı soğutma derken dediğiniz gibi yetmiyor olabilir. Ayrıca bilgisayarın hdd ışığı olurya tam o ses çıkınca ışık gidiyor sonra geliyor ayrıca görev yöneticisinde de performans grafiğinde ses gelince grafikte kopma oluyor sonra düzeliyor. Dediğiniz gibi yarın PSU değişerek deneyeceğim bakalım tekrar geri dönüş yaparım.
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Hocam üsteki arkadaşın uyarısını ilk olarak deneyeceğim yine düzelmez ise dediğinizi yapacağım, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.