Selam arkadaşlar.
2009 astra h hb aracımın arka sileceği çalışmıyor. bir hafta öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu. bir anda çalışmamaya başladı. sorun ne olabilir acaba.
Selam arkadaşlar.
2009 Astra H aracım var. sorunum şöyle.
Yağmurlu havada silecek kolunu bir kez yukarı kaldırıyorum. Silecekler ortalama 5 saniyede bir olacak şekilde çalışıyor. Bir süre sonra kendi kendine birince kademede sürekli çalışmaya başlıyor. Sonrada hızını sürekli artırarak en son kademeye kadar geliyor. En hızlı şekilde çalışmaya başlıyor. Silecekleri kapatıyorum. Tekrar silecek kolunu bir kez yukarı kaldırıyorum. Yine bir süre 5 saniyede bir şekilde çalışıyor, sonra yine hızını artırıp kendi kendine en hızlı ayara kadar geliyor. Silecek zamanlama ayarı da yaptım ama hala aynı şekilde çalışıyor. Neden böyle yapıyor acaba? Varsa çözümü nedir?
Arkadaşlar merhaba,
Aracım kalorifer giriş hortumundan su kaçırıyor. Bu hortumu değiştirmek istiyorum. Bu hortum nasıl çıkıyor bilen var mı? Klipsli bişey gibi mi? çıkarırken bişeyleri kırmak istemiyorum. Yeni aldığım hortum da en alttaki. Ya da bu hortumu söküp yerine normal hortum takıp kelepçeyle bağlasam olur mu?
Arkadaşlar merhaba.
Aracım Astra H 2009 model 1.3 cdti manuel şanzıman. 245000 KM'de. Aracımdaki şanzıman büyük ihtimalle M32 şanzıman. Üzerinde şu kod var. 55192042 II/2
Sorunum şu. Aracımın 1. 2. ve 3. vites geçişleri sert oluyor. Bu yüzden şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. Şanzıman yağı bu güne kadar değişti mi değişmedi mi bilmiyorum. Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda (yabancı forumlarda dahil) hangi yağı kullanmam gerektiğini bir türlü bulamadım.
Motul yağ seçici sisteminde Motyl Gear 75w90 yağını öneriyor.
Lique Molly yağ seçici sisteminde 75w80 yağı öneriyor.
Yerli ve yabancı forumlarda 75w85 yağ kullanılması gerektiği söyleniyor.
Opel bu şanzımanlarda ilk zamanlar Petronas Tutela Matryx(kırmızı) yağını kullanmış. Ancak bu yağ ile çok sorun yaşandığı için daha sonra 93165694 numaralı BOT303 (Sarı) yağ geliştirilmiş ancak bu yağ Türkiye'de bulunmuyor.
Sizce hangi yağı kullanmam gerekir?
Araç arıza lambası ve çekiş düşmesi
Merhaba,
2009 opel astra h 1.3 cdti aracım var. Aracımda şöyle bir sorun var. Bazen araç 2000 deviri geçince birden arıza lambası yanıyor. (üzerinde anahtar simgesi olan araç işareti) Araç gaz yemiyor. Stop edip tekrar çalıştırınca arıza ışığı sönüyor. Gaza yüklenince tekrar yanıyor ve yine gaz yemiyor. Arıza kodu olarak 010807, 057104, 112008, 010703 kodlarını veriyor.
Özellikle 010703 kodu manifold basınç sensörü arızası olarak geçiyor. Bu sorunla ilgili ilginç bir tespitim oldu. Araç bu arızayı sadece yağmur yağacağı zaman hava kapalı olduğu zamanlarda yapıyor. Hava basıncıyla bi ilgisi var mı bilmiyorum. Aracın turbo basınç hortumlarını falan kontrol ettirdim. Herhangi bir sorun görünmüyor.
Sorun ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkür ederim.
sökülemeyen somun?
Arkadaşlar merhaba,
Aracımın manifoldun arkasında bulunan hava tüpünü tutan torx somunun dişleri tamamen bitmiş. ne yaptımsa sökemedim. bunu sökmenin bir yolu var mıdır? vidanın yeri çok ters. hem görünmüyor, hem dar bir yerde, el bile zor giriyor.
Youtube videoları bulanıklaşıyor.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.605 (Bu ay: 311)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası