Şimdi Ara

sökülemeyen somun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımın manifoldun arkasında bulunan hava tüpünü tutan torx somunun dişleri tamamen bitmiş. ne yaptımsa sökemedim. bunu sökmenin bir yolu var mıdır? vidanın yeri çok ters. hem görünmüyor, hem dar bir yerde, el bile zor giriyor.

sökülemeyen somun?Celal AKÇAKAYAyoutube
    IMG 9633
    https://www.youtube.com/watch?v=Bbeq0B_S38o

sökülemeyen somun?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıkışmış Somunları Açma Yolları

Sıkışmış somunlar, onarımları ve projeleri geciktirebilecek can sıkıcı bir sorun olabilir. Ancak, bu sıkıntılı durumu çözmek için kullanabileceğin birkaç etkili teknik mevcuttur.

Yalama Olmuş Somunların Açılması

Yalama olmuş somunların açılması, özellikle kafa kısmı aşınmış veya hasar görmüşse, zorlu bir görev olabilir. İşte yalama olmuş somunları açmak için bazı yöntemler:

• Boru Anahtarı: Somunun etrafına bir boru anahtarı tak ve somunu gevşetmek için saat yönünün tersine çevir.
    • Somun Sökücü Sprey: Somunun üzerine pas sökücü veya WD-40 gibi bir somun sökücü sprey sık. Birkaç dakika bekledikten sonra, somunu gevşetmeyi dene.
    • İki Anahtar Yöntemi: İki anahtar kullanarak, birini somunun üzerine, diğerini ise altına yerleştir. Somunu gevşetmek için her iki anahtarı da aynı anda çevir.

Sıkışmış Somunların Açılması

Sıkışmış bir somunu açmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Pas Çözücü Uygula: Somunun üzerine pas çözücü veya WD-40 gibi bir yağlayıcı uygula. Birkaç dakika bekledikten sonra, somunu gevşetmeyi dene.
    • Isıtma: Somunu bir ısı tabancası veya meşale ile ısıt. Isı, somunu genişletecek ve gevşetmesine yardımcı olacaktır.
    • Hafifçe Vurma: Somunun etrafına hafifçe vurmak, onu gevşetmeye yardımcı olabilir. Bunun için bir çekiç ve keski kullanabilirsin.

Sıkışan Somunların Çıkarılması

Sıkışan bir somunu çıkarmak için şu teknikleri deneyebilirsin:

• Somun Çıkarıcı: Hasarlı veya yalama olmuş somunları çıkarmak için özel olarak tasarlanmış somun çıkarıcılar mevcuttur.
    • Esnek Anahtar: Bir esnek anahtar, sıkı alanlarda veya ulaşılması zor yerlerde sıkışmış somunları gevşetmek için kullanılabilir.
    • Vidalama: Somunun içine bir vida vidala ve ardından somunu gevşetmek için vidayı çek.

Bu yöntemleri uygularken güvenlik önlemlerini aldığından emin ol. Gerekirse, bir uzmandan yardım istemekten çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dişleri bozmadan çekiçle bir iki tiklasaydiniz kolay acilabilirdi
  • babapars kullanıcısına yanıt

dişler daha önce bozulmuş zaten. bi de üzerine ben uğraşınca hepten gitti.

• Boru anahtarıyla rahat çıkar. Pense de olur ama boru anahtarı tuttuğu malzemeyi kavrayıp sıktığı zaman kaydırmadan sökebiliyor. Sizin sökeceğiniz vida dar alanda olduğu için küçük hareketlerle azar azar yapmanız lazım.

sökülemeyen somun?
  • Sanayide ortasına vida atıp çıkarıyorlar bazı şeyleri. Bir kaç gün azar azar wd40 atıp bekledikten sonra bir kez daha wd40 sıkıp pense ile çevirmeye çalışmakta çözüm olabilir.
  • WD 40 veya pas sökücü sıkıp biraz bekledikten sonra somunu ters istikamette biraz sıkmaya çalışın, sonra sökme işlemine başlayın. Büyük ihtimalle çözülecektir.

• L demir kaynaklıyorsunuz, soğuyunca çevirerek çıkıyor. Nasıl olsa bu somunu bir daha kullanmayacaksınız.

Ya da üzerine balata spreyi tarzı soğuk sprey sıkın biraz büzüşür ve zorlamayla çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 12 Şubat 2022; 19:57:45 >
  • motor multijet, o da yağ seperatörü civatası. ne yapacasın onu söküp?

@dresner42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 12 Şubat 2022; 21:43:13 >
  • Kilitli penseyle sökülebilir
  • Nasıl söktünüz?

• sökmedim ki daha. duruyor öyle.

• Wd40 sıkıp önce sıkma yönüne zorlayın sonra açma şeklinde yapın
  • dresner42 D kullanıcısına yanıt
    😄 kolay gelsin boru anahtari iyi tutar bence de
  • Yağ buhar ayiricisi ile isiniz nedir?
    Alttan ayarli pense ile sokulur o. Ustten sokemezsiniz.
    Ha o yag kaciriyor diye sokecekseniz, hortum birselim yerlerinden kacirir, kelepcelerini degistirin yag kacirmaz.
    O parcayi kirmayin orjinali dunya para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 16 Şubat 2022; 7:53:3 >
  • şarjlı vidalama falan giriyorsa, şu tarz bir ürünle içine ters diş açıp çıkarabilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/cmt-speed-out-hasarli-vida-cikarici-sokucu-yalama-vida-ucu-cikartma-p-HBV00000ZTO00

Yeni taşındığım evin barelini değiştirmek isterken, barel vidası yalama oldu, bununla 30sn'de açmıştım

• Geçmiş olsun hocam. Civata normalde 27 torx ise 30 torx çakıp sökmeyi deneyin. Yani normalde ne ise bir tık genişini. Eğer olmazsa civatanın kafasına ayarlı pense tutturup sökmeye çalışın. Ayarlı pensenin ağzı düzgünse ve iyi sıktıysanız mutlaka açılacaktır.

• Kendim sökemedim. sanayide söktürdüm. konu kapanabilir.

• dresner42 D kullanıcısına yanıt
    Nasıl söktüler?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.