Şimdi Ara

Alyan Başlı Vida Sıyırdı, Bilgisi Olan?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
17.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RC helikopterimin üstündeki alyan başlı vidalardan iki tanesi sıyrıldı. Tornavida boşa dönüyor içinde. Bu vidayı nasıl sökebilirim? Bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alyan Başlı Vida Sıyırdı, Bilgisi Olan?

Alyan başlı vidalar, genellikle mobilya, makine ve aletlerde kullanılan altıgen başlı vidalardır. Ancak zaman zaman, bu vidalar sıkışabilir veya sıyırabilir, bu da çıkarılmalarını zorlaştırabilir. İşte sıyırmış bir alyan başlı vidayı çıkarmak için bazı yöntemler:

• Sıkıştırma Kullanın: Vidaya, kafasına tam olarak oturan bir alyan anahtar veya lokma anahtar yerleştirin. Ardından, anahtarı sıkıştırın ve vidayı gevşetmeye çalışın. Bu yöntem, özellikle vida hafifçe sıyırmışsa etkilidir.

• Çekiç ve Keski Kullanın: Vidaya sivri bir keskiyi hafifçe vurun. Bu, vidanın başında küçük bir çentik oluşturacaktır. Ardından, alyan anahtarını çentiğe yerleştirin ve vidayı gevşetmeyi deneyin.

• Kauçuk Bant Kullanın: Vidaya sıkıca bir kauçuk bant sarın. Bu, alyan anahtarına daha fazla kavrama sağlayacaktır. Anahtarı vidaya yerleştirin ve gevşetmeye çalışın.

• İlk Yardım Bandı Kullanın: İlk yardım bandını vidanın etrafına çok kat olacak şekilde sarın. Ardından, aletsiz bir penseyi ilk yardım bandına yerleştirin ve vidayı gevşetmeye çalışın.

• Isı Uygulayın: Vidayı bir havya veya saç kurutma makinesiyle ısıtın. Isı, vidanın genleşmesine neden olur ve çıkarılmasını kolaylaştırabilir.

• Vidayı Çıkarın: Vidayı çıkarmak için bir vidayı çıkarma aracı kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar, sıyırmış veya bozulmuş vidaları çıkarmak için tasarlanmıştır.

Yukarıdaki yöntemleri denedikten sonra vida hala çıkmıyorsa, bir profesyonelden yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam yarım mm buyuk bir anahtarla deneyin ve biraz kastırarak yavaşça deneyin benimde başıma gelmişdi model arabada kolay gelsin :)
  • Pense, kargaburnu?
  • ince ağızlı düz tornavida deneyin
  • İçine epoxy doldurun. Torvanidayı batırın yuva oluşsun. İyice kuruyunca çevirip açarsıınız. Ben sunfix kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria35 -- 3 Ağustos 2011; 2:35:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hysteria35

İçine epoxy doldurun. Torvanidayı batırın yuva oluşsun. İyice kuruyunca çevirip açarsıınız. Ben sunfix kullanıyorum.

teşekkürler güzel yöntem aklımda kalsın
  • alyan vidanın büyüklüğünü bilmiyorum. biz genelde şu yöntemi uyguluyoruz:
    alyan vidanın çapından daha küçük bir x numaralı matkap ucuyla vidanın tepesi delinir. delinen yere x numaralı diş açma takımı ile ters diş açılır ( vida yuvası ) sonra bu numaradaki bir vida sıkılır. ters oldugu için sola çevirecez, vida sıkılırken alyan sökülür. inşallah yazıda bir hata yapmamışımdır. uyulaması kolay ama yazması zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel vida nasıl sökülür?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.