Aracıma Nasıl İyi Bakarım?
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Bundan 1 yıl önce 1.4tdci Manuel hatasız boyasız bir ford fiesta aldım 2009 model. Aracı 237.000 Kmde aldım ve yaklaşık 1 yılda 10.000km kullandım.
Bu süreçte;
Aracıma park halinde bir kaza yapıldı ve sol arka çamurluk lokal boya oldu.
İlk aldığımda baskı balata akis bilyalarını değiştirdim.
Triger seti değiştirdim
Sıfır lastiklerini aldım
Yağ bakımları yapıldı.
Fren disklerini değiştirdim.
Turboda boşluk olmasından dolayı revizyon işlemi gerçekleşti.
Aracı genelde haftada 1-2 gün kullanıyorum yaptığım km genelde uzun yolda yapıldı.
Araç şu zamana kadar beni hiç yarı yolda bırakmadı ancak ilk aracım olduğundan km yüksek olduğundan mıdır bilemiyorum araç tamamen içime sinmiyor.
Dış kozmetik olarakta kaput ve tavanda güneş yanığı başlangıçları var
Çevresinde İzmirin dar sokaklarında kapı açmasından kaynaklı çizik vb ve ön camın üstündeki plastik fiillerde kırık mevcut.
Birkaç usta denedikten sonra uzun zamandır aynı ustaya gidiyorum.
Arabamın sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim?
Ayrıca iç veya dış aksanlarda yukarıda verdiğim bilgiler ışığında nasıl daha güzel hale getirebilirim?
Aracımı satmak istemiyorum genel olarak memnunum sadece doğru şekilde bakıp güzel bir şekilde minimum masraf ile kullanmak istiyorum.
Saat Önerisi
Arkadaşlar uygun fiyatlı kaliteli bir saat arıyorum, çelik kordonlu olmasını istiyorum ve bileklerim ince, bütçem ise 1500 TL civarlarında olabilir. Uzman görüşünüze ihtiyacım var, biliyorum bütçem çok değil ama bu bütçe ile en iyi hangi saat alınabilir sizden öğrenmek istedim. Ne kadar uygun fiyatlı o kadar iyi.
Zor Seçim
Arkadaşlar herkese merhabalar umarım her şey sizin için yolundadır.
İstanbul'a taşınmam ve okulu bitirmem ile ultrabooklardan yıllardır hayalini kurduğum masaüstü bilgisayara geçiş yapacağım. Bilgisayar üzerinde online oyunlar ve twtich yayını yapmayı istiyorum. Birçok model var hepsi birbirine benzer ve çok uzun zamandır toplama bilgisayarları takip etmediğim için işin içinden çıkamadım. Çok ağır hikayeli oyunlar oynayan birisi değilim, 1080p 144 veya 165 hz monitörler kullanacağım. Daha önce birkaç kez bilgisayar topladım fakat hep anakart ve psu'dan kıstım, kaliteli tercih etmek istiyorun. Fiyat aralığım 15-16.000 Tl civarlarında. Bu fiyat aralığında ryzen 5 5600 ve yanına ekran kartlı olan sistemler var. MANTIS 6700XT, Sinerji CLAY gibi modeller var. SSD hızları ram hızları psu da hangi marka iyidir? Anakart konusunda A320-520 mi yoksa B450-550 mi tercih etmek daha iyi olur? Bunun gibi soruların cevaplarını arıyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Teşekkür ederim, herkese iyi forumlar dilerim!
Yardım
Arkadaşlar artık bilgisayarı sürekli taşımam gerektiğinden dolayı bir bilgisayar alacağım seçeneklerim arasında biraz kendimi zorlayarak huawei matebook 14 ryzen 5 4600 H lı olan model var bu bilgisayarı sıfır alacağım görünüş olarak vb en çok hoşuma giden bu oldu fakat kronik sorunlardan bahsediliyor. İkinci seçeceğim ise huawei matebook d15 ryzen 5 3500u olan model bütçeme uygun ikinci el garantili her ne kadar hoşuma gitse de hem ekranı büyük hem de ryzen 5 3500u nun. Biraz eskimiş olacağını düşünüyorum son seçeceğim ise lenovo ryzen 7 5700u işlemci olarak en iyisi fiyat olarak huaweilerin arasında ekranın14 ama kasası çok iyi değil ve görünüş olarak çok harika tasarımlı bir dizüstü değil bilgisayardan beklentim hafif olması şık olması batarya performansının iyi olması ve çok nadir valorant oynadığımda beni üzmemesi bunun yanında huawei matebook 13 de seçeneklerim arasında ama o hem sıfır hem r53500u var siz olsanız hangisini seçerdiniz cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim
Kararsızlık
Arkadaşlar artık bilgisayarı sürekli taşımam gerektiğinden dolayı bir bilgisayar alacağım seçeneklerim arasında biraz kendimi zorlayarak huawei matebook 14 ryzen 5 4600 H lı olan model var bu bilgisayarı sıfır alacağım görünüş olarak vb en çok hoşuma giden bu oldu fakat kronik sorunlardan bahsediliyor. İkinci seçeceğim ise huawei matebook d15 ryzen 5 3500u olan model bütçeme uygun ikinci el garantili her ne kadar hoşuma gitse de hem ekranı büyük hem de ryzen 5 3500u nun. Biraz eskimiş olacağını düşünüyorum son seçeceğim ise lenovo ryzen 7 5700u işlemci olarak en iyisi fiyat olarak huaweilerin arasında ekranın14 ama kasası çok iyi değil ve görünüş olarak çok harika tasarımlı bir dizüstü değil bilgisayardan beklentim hafif olması şık olması batarya performansının iyi olması ve çok nadir valorant oynadığımda beni üzmemesi bunun yanında huawei matebook 13 de seçeneklerim arasında ama o hem sıfır hem r53500u var siz olsanız hangisini seçerdiniz cevaplarınızı bekliyorum.
Xr mı se2020 mi?
|
Değer mi?
|
BU HAFTA İÇİNDE ALINACAK SİSTEM TAVSİYESİ
|
EKRAN KARTI HARİÇ SİSTEM TAVSİYESİ
|
Harddisk ile alakalı problemim lütfen yardım
|
Meslek: Streamer
İlgi Alanları: Bilgisayar Oyunları,Offline Turnuvalar Matematik Olmayan Herşey
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.024
İkinci El Bölümü Mesajları: 77
Konularının görüntülenme sayısı: 22.270 (Bu ay: 464)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 30 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware