Arkadaşlar herkese merhabalar. Bundan 1 yıl önce 1.4tdci Manuel hatasız boyasız bir ford fiesta aldım 2009 model. Aracı 237.000 Kmde aldım ve yaklaşık 1 yılda 10.000km kullandım. Bu süreçte; Aracıma park halinde bir kaza yapıldı ve sol arka çamurluk lokal boya oldu. İlk aldığımda baskı balata akis bilyalarını değiştirdim. Triger seti değiştirdim Sıfır lastiklerini aldım Yağ bakımları yapıldı. Fren disklerini değiştirdim. Turboda boşluk olmasından dolayı revizyon işlemi gerçekleşti. Aracı genelde haftada 1-2 gün kullanıyorum yaptığım km genelde uzun yolda yapıldı. Araç şu zamana kadar beni hiç yarı yolda bırakmadı ancak ilk aracım olduğundan km yüksek olduğundan mıdır bilemiyorum araç tamamen içime sinmiyor. Dış kozmetik olarakta kaput ve tavanda güneş yanığı başlangıçları var Çevresinde İzmirin dar sokaklarında kapı açmasından kaynaklı çizik vb ve ön camın üstündeki plastik fiillerde kırık mevcut. Birkaç usta denedikten sonra uzun zamandır aynı ustaya gidiyorum. Arabamın sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim? Ayrıca iç veya dış aksanlarda yukarıda verdiğim bilgiler ışığında nasıl daha güzel hale getirebilirim? Aracımı satmak istemiyorum genel olarak memnunum sadece doğru şekilde bakıp güzel bir şekilde minimum masraf ile kullanmak istiyorum. |
Aracıma Nasıl İyi Bakarım?
-
-
Bir dizel kullanıcısı olarak;
Aracınızı asfalt dışına çıkarmamaya özen gösterin, "toz" araç motorunun en büyük düşmanıdır.
Mazot filtrenizi mutlaka her 10.000 km bakımında değiştirin. (Ustalar genelde 20.000 km'de değişmesini tavsiye eder ama siz aldırmayın.)
Yakıtınızı mutlaka aynı istasyon, hatta alabiliyorsanız aynı pompadan almaya özen gösterin.
Ucuz yağ kullanmayın, aracınızda partikül özelliği var ise partikül özellikli yağ kullanın.
Araç kullanırken mutlaka motorun sesini duyacak şekilde müzik sesini ayarla, motoru her zaman dinle. (Kulağın aşina olduğunda sesin değişmesinden dolayı bile bir sıkıntı olduğunu anlayacaksın.)
Bana göre bir aracın sağlıklı olduğunu anlamanın en kolay yolu vites = güç = hız denklemi.
Yani bir aracınız son viteste sizi tatmin etmeyecek bir hıza ulaşamıyorsa o araç sorunludur.
-
Aracınıza değer veriyorsanız, ve daha iyisini alacak gücünüz yoksa, size en büyük tavsiyem bakımlarını yapabileceğiniz en iyi bakım ürünleriyle yapmanız. Örneğin Motor yağı olarak, MOTUL, Lique Moly gibi kaliteli yağlar, Filtreleri de MANN gibi markalardan seçin. Ustanızı çok iyi seçin, ne kadar güvenilir görünürse görünsün, onun sattığı yağ ve filtreleri değil, kendinizin tedarik ettiği malzemeleri kullandırın ve aracın başında bekleyin. Cam fitilleri kırıksa değiştirin ileride oradan su alabilir. Güneş yanığı varsa, pasta cila ile kurtarmıyorsa, bazı profesyonel yerlerde müdahale edilebiliyor araştırın, gerekirse resim çekerek boyatın.
-
Selam hocam. Benim aracım da sizinkisi gibi güncel bir araç değil. Yapacak bir şey yok sen ne kadar iyi bakarsan bak yaşından dolayı arızalar çıkabiliyor aniden. Bir bakmışsın bir yerleri dökülebiliyor. Yaşı gereği bunlar olabiliyor aniden. Bu yüzden paran olduğunda yeni bir araç almaya bak hocam elbette elindeki arabaya da iyi bakmak üzere elinden geleni yapmaya devam et.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X