Merhaba Donanım Ailesi,
işin içinden çıkamadığım bir problemim var size de danışmak istiyorum.
İnternette ve bir sürü yurtdışı forumunda bununla ilgili açılmış topic var ama maalesef kimse bir çözüm sunamamış. Windows’un bu konuda bir nevi acizliğinden bahsediyorlar ama MacOS bu olayı çözmüş mesela.
Şimdi beni şirkette kullanmış olduğum notebook DELL LATITUDE 5431 ve i7-1270P, 40GB Ram ve İris XE ekran kartına sahip. 14” 1920x1080 Full HD bir ekrana sahip. DPI olarak ise %125 Kullanmaktayım.
%100: gerçekten çok küçük oluyor
%125: tam ideal dpi oranı
%150: bunu recommend etmiş windows ama bence saçma bir recommend çünkü gerçekten herşey çok büyüyor :) neden böyle bir seçim yaptıysa
Dell Notebook’uma bağlamış olduğum Extend modundaki ikinci monitörüm ise 32” Monster Aryond. 2K - 2560x1440 çözünürlüğe sahip ve %100 dpi scale ile kullanıyorum.
Dell gibi onuda %125 almak istedim ama manasız herşey çok büyüdüğü için recommend ettiği ve mantıklı olan %100 dpi ile kullanıyorum.
Dell Latitude 5431
Monster Aryond 32 - 2K
Problem ise; DELL’de herşey çok keskin iken özellikle alt menüler, Harici monitörümde blur yapio. örnek olarak Excel’de bütün yazılarım keskin ama ctrl+f yapıp arama menüsünü açtığımda aman allahım :) direk blur görüntü.
özellikle açılabilir menüler, sub-down menüler hep bulanık.
Örnek olarak;
Dell;
Harici Monitör;
Dell;
Harici Monitör;
Denemek için Dell’i %100’e getirdim yani harici monitör ile aynı yaptım ve hiç bir sıkıntı yok :) çünkü ikiside %100 scale oluyor ve windows içeride bir scale işlemi yapmıyor.
Bu olayı nasıl çözebilirim. Ana bilgisayar ile harici monitörde iki farklı scale kullanıldığında bu BLUR problemi nasıl kaldırılır?
Sizlerin teknik bilgisine güveniyorum ve umarım bir çözümü vardır.
Not: umarım screenshot'lardan ne demek istediğim anlaşılıyordur. :)
Sevgiler, Saygılar
Kayıtlı RDP şifrelerini bulmak
Merhaba Donanım Ailesi,
Şu an kullanmakta olduğum bilgisayarımda yaklaşık 10'a yakın uzak masaüstü bilgisi şifreleri ile kayıtlı. haftaya yeni şirket bilgisayarım gelecek ve artık ona geçmek zorunda kalacağım. bu RDP bağlantılarından bazılarının şifrelerini hatırlayamıyorum ve maalesef zamanında save ettiğim için şu an otomatik olarak giriyor.
bu RDP'lerdeki şifreleri bilgisayar üzerinde öğrenebileceğim bir yöntemi, komutu var mıdır?
Windows 10 Lisanslama ve Gömülü Lisans Olayı
|
Office ev&öğrenci 2013 ü ev&iş'e yükseltme
|
Ofis için notebook tavsiyesi?
|
|
Opel Astra Classic III için kafama takılanlar
|
Pavilion dv5-1235et şarj sorunu? [yardım]
|
Anlamsız XP sorunu | yardım lütfen
|
logitech z4
|
Meslek: GNSS & DRONE Technical Support Engineer
İlgi Alanları: Fotoğraf, Kahve ve Apple Eco System
Make Burek Not War 🇽🇰🇦🇱 |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 364
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 9.987 (Bu ay: 291)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar