Son dönemde gıdadan enerjiye çok sayıda sektörde görülen zam yağmurlarından PTT de nasibini aldı.
Geçmiş dönemlerde mektup, kartpostal, tebrik kartı ve benzeri gönderim tarifeleri için uygulanan sabit fiyat kalktı; yerine, her ülke için farklı miktarda, anlık kura göre değişen SDR birimi üzerinden fiyat belirlendi. Böylece yurt dışı gönderim ücretlerine yüzde 300'e yaklaşan oranlarda zam geldi. Örneğin 2020'de Almanya'ya 6.5 TL'ye gönderilen kayıtsız mektup artık ortalama 20 liraya gönderilebiliyor.
ZAM GİŞEDE
TÜİK, eylül ayında yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 19.58 olarak açıklamıştı ancak 11 Ekim itibarıyla PTT'nin yurt içi gönderimlerine yüzde 30-40 arasında, yurt dışı gönderimlerine ise yüzde 300'e yaklaşan zam yapıldı. PTT şubelerinde henüz güncel fiyatlar ilan edilmiş değil. Vatandaşlar işlem gerçekleştirdiği sırada ise zamlı fiyatlarla karşılaşıyor.
VATANDAŞTAN ZAMMA BÜYÜK TEPKİ VAR
Zamma tepki gösteren Ahmet isimli vatandaş: “4 gün önce 36 TL'ye gönderdiğim paketi bugün 103.10 TL'ye gönderdim. Aynı paket, aynı ülkeye. Artık hiçbir şeye yetişemez olduk” dedi. Süleyman isimli vatandaş: “Japonya'ya daha önce 17 kg yüzey kargo ücreti 639 TL iken bugün 16 kg için verilen fiyat 1680 TL. Nasıl olabilir?” derken, Mehmet isimli vatandaş: “PTT Kargo bir de devletin kargosu olacak ve bizlere destek çıkacak derken dolardan ilk etkilenen kargo şirketi oldu” dedi.
Kaynak : Sözcü
Daha birkaç hafta önce ürün değişimi için PTT aracılığıyla Hollanda'ya 190 TL'ye güç kaynağı yollamıştım. Eskiden ödediğimiz ücretleri düşününce içim acımıştı. Şimdi olsa 700 TL civarı ödeyecektim demek ki.
Yiğit Bulut başkanlık sistemine geçersek elinizde ne varsa 3'e katlanacak derken doğru demiş, biz onu halka diyor zannettik ama olsun.
2013 yılında almış olduğum ve 7 yıl garantili Corsair AX760 80+ Platinum voltaj dalgalanması sonrası 2 ay önce bozuldu. Corsair global teknik servisle ne yapılabileceğine dair e-posta üzerinden iletişim kurdum. İstedikleri tek şey fatura oldu. Sonrasında ellerinde aynı ürün olmadığı için daha üst model olan HX850 80+ Platinum teklif ettiler. Yapmanız gereken tek şey de kargo parasını ödeyerek bozuk ürünü Hollanda'daki merkezlerine göndermek. Yeni gelen ürün için kargo veya ekstra herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
Daha önce de yine garantisi bitmiş olan bir ürünümü, Corsair ücret almadan yenisiyle değiştirmişti
. Zaten uluslararası büyük teknoloji şirketlerinin müşteri memnuniyeti adına bunu sık yaptığı biliniyor. Bizim ülkede olsaydı bırak garantisi biteni garanti süresi içinde dahi değişim yapmamak için kılı kırk yararlardı.
Ev içi ağda istediğim verimi alamıyorum
Merhabalar, ev içi ağ ile bilgisayardan televizyona Plex uygulaması ile film aktarıyorum. Modem ile TV arasında 7-8 metre ve 2 oda mevcut. Direkt kablo çekmek fazlaca görüntü kirliliği yaratacağından farklı bir sistem denedim.
Araçlar:
Zyxel VMG3625-T50B (1 gbps ethernet destekli)
Tenda PH3 AV1000 Powerline Adapter (1 gbps destekli)
Vcom Cu835 USB 3.0 to Ethernet (1gbps destekli) (Televizyon ethernet girişi 1 gbps desteklemediğinden bunu aldım. Fakat televizyon usb girişi 2.0 yani tam verim alınamıyor)
Modemden bir adaptöre cat6 kablo, diğer adaptörden de TV'ye cat5e kablo çektim fakat ortalama 50 mbps bitrate değere sahip filmde (anlık olarak 90 lara kadar çıkabiliyor) saniyelik takılmalar meydana gelmekte. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa sistemdeki eksiklikleri veya alternatif çözümleri belirtirse çok sevinirim.
evga gtx 1060 ftw+'ya takılacak güç kablosu pin sorunu
|
Amazon'dan Zowie EC2-a getirtme
|
Uydunet modemini başka odaya taşıma
|
|
Casper Nirvana C7K.6500-BD45P-X hakkında görüşleriniz
|
27" monitör için hangi çözünürlük tercih edilmeli
|
Steelseries Siberia v2 mikrofon bozulması
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 280
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 12.423 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 61 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware