2. el almayı düşünüyorum, aşağı yukarı 20k aralığında, daha çok ev ortamında video çekimi için kullanılacak bir Fotoğraf Makinesi arıyorum. Fujifilm x-t200 dikkatimi çekti fakat bu makine ile ilgili yorumlarınıza ve varsa başka makine önerilerinize açığım. Sevgiler...
sistemim aniden donuyor
Selamlar, yeni bir sistem topladım ve sistemi kendim kurdum. Oyunlarımı ve programlarımı sorunsuz bir şekilde açıp çalıştırabiliyorum. Fakat arasıra sistem donakalıyor hiçbir tepki vermiyor. Bu donma hallerinde herhangi bir ağır işlem yapmıyorum, bir web sitesinde dolaşıyor oluyorum veya bir şeyler izliyor oluyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Msi Dragon Center üzerinden tüm driver güncellemelerimi yaptım.
Sistemim
İşlemci: Ryzen 7 3700x
Ram: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3600 MHz
Anakart: Msi b-450 Tomahawk Max
Ssd: Samsung 500 GB 860 EVO
Ekran kartı: Asus HD7850 DirectCU II
düşündüğüm sistem ve kafamdaki sorular
Selamlar, Macbook kullanıcısıyım 2 yıldır. Bilgisayarda mesleğimden ötürü düzenli olarak müzik kayıt programları kullanıyorum. Fakat hem macbook'um artık bazı noktalarda güçsüz kalıyor hemde biraz oyun oynamak istiyorum :)) Bu doğrultuda kafamda bir sistem oluşturmaya başladım, fakat içerisinde şuan için ekran kartı yok. Sizlere iki sorum olacak; öncelikle düşündüğüm sistem hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz neler ? Başlangıçta - bütçemi daha idareli kullanmak adına - bir ekran kartı almak istemiyorum. Acaba bu anakartta on board bir ekran kartı var mı ? Veya görüntü alabilir miyim ? alamazsam alabilmem adına neler önerirsiniz ?
anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX
işlemci: AMD Ryzen 7 2700X (ryzen 5 3600'den daha iyi render aldığını okuduğum için bu modeli seçtim)
ram: Corsair Vengeance 16 GB (2X8) 3200MHz DDR4 CL16
ssd: Samsung 860 EVO 500gb
Power: Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply
Bu sisteme kasayı da dahil edince ortalama 4700-4900 gibi bir rakam çıkıyor. Her türlü eleştiri ve önerilerinizi dinlemek istiyorum.
Teşekkürler..
Meslek: http://www.donanimhaber.com
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 694 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware