Selamlar, Macbook kullanıcısıyım 2 yıldır. Bilgisayarda mesleğimden ötürü düzenli olarak müzik kayıt programları kullanıyorum. Fakat hem macbook'um artık bazı noktalarda güçsüz kalıyor hemde biraz oyun oynamak istiyorum :)) Bu doğrultuda kafamda bir sistem oluşturmaya başladım, fakat içerisinde şuan için ekran kartı yok. Sizlere iki sorum olacak; öncelikle düşündüğüm sistem hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz neler ? Başlangıçta - bütçemi daha idareli kullanmak adına - bir ekran kartı almak istemiyorum. Acaba bu anakartta on board bir ekran kartı var mı ? Veya görüntü alabilir miyim ? alamazsam alabilmem adına neler önerirsiniz ? anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX işlemci: AMD Ryzen 7 2700X (ryzen 5 3600'den daha iyi render aldığını okuduğum için bu modeli seçtim) ram: Corsair Vengeance 16 GB (2X8) 3200MHz DDR4 CL16 ssd: Samsung 860 EVO 500gb Power: Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply Bu sisteme kasayı da dahil edince ortalama 4700-4900 gibi bir rakam çıkıyor. Her türlü eleştiri ve önerilerinizi dinlemek istiyorum. Teşekkürler.. |
düşündüğüm sistem ve kafamdaki sorular
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Artık anakartlarda gpu bulunmuyor. Direkt işlemcide bulunuyor. Ryzen serisinde sonunda G harfi olan işlemcilerde, Intel işlemcilerde sonunda F harfi bulunmayan işlemcilerde dahili gpu bulunuyor.
2700X'i hangi fiyata buldunuz bilmiyorum (1650tl üzeri ise almanızı önermem) ama bu yılda alınacak bir işlemci değil. Hem yüksek güç tüketiyor hem de 8 çekirdek olmasına rağmen tek çekirdek performansının düşüklüğünden dolayı çok cazip değil.
Ryzen 4650G ile hem render işlerinizde kayda değer bir performans elde edebilir, hem de 720p low-medium olarak güncel oyunları oynayabilirsiniz.
İllaki harici gpu satın alacaksanız, bütçe açısından i5 10400F işlemcisine yönelebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 9 Ocak 2021; 4:39:12 >
-
800-900 TL bandına rx560 tak yoluna devam et. 2700x te dahili birim yok maalesef görüntü alamazsın. ayrıca alternatif olarak
10400 üzerine bir sistem toplayıp dahili grafik biriminden faydalanabilirsiniz ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
-
2700X (ryzen 5 3600 + ekran kartı
yerine 4750G alabilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: Münebbih2700X (ryzen 5 3600 + ekran kartı
yerine 4750G alabilirsin
ilerleyen zamanlarda bir ekran kartı almam halinde önerdiğiniz işlemciyi almış olmam anlamsız olur mu peki ??
-
quote:
Orijinalden alıntı: makineninmilleriilerleyen zamanlarda bir ekran kartı almam halinde önerdiğiniz işlemciyi almış olmam anlamsız olur mu peki ??
Alıntıları Gösterilerleyen zamanlarda bir ekran kartı alman için önerdim
-
hocam render için bende çok arastirdim. Anladığım kadari ile yanit vereyim.
i5 10400 (dahili gpu) i5 10400f (gpu suz ama ucuz)
uyumlu bi anakart ama m2 uyumlu olmasi lazim, arasirabilirsiniz.
2x8 ram ddr4 ama intel 3000 ustu desteği var mi anlamadim? ucuzu neyse onu alin bence.
m2 ssd kingston a2000 500gb
psu sharkoon için c4 yaziyorlar almayin bence. baska bir sey bakin.
bu butceyle gtx1650 ekran karti da takabilirsiniz. 10400f+gtx1650 yada 10400 tek basina, karar sizin.
fazla anlamiyorum ama ogrendigim bunlar. nvidia ekran kartlari ozel bi durumu varmis render için o yuzden apu yerine ekran kartli sistem daha iyiymis:) -
https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10591
OC girişimlerde bulunmayacaksan anakartı fiyat/performans modellere kaydırıp geri kalan nakiti işlemci yada ekran kartına yatırabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X