Merhaba arkadaşlar. Haziranda gidiyorum inşallah. Yapmam gereken herhangi bir işlem var mı acaba?
E-devlette sevk başvuru butonu falan var. 31'ine kadar başvurun falan diyor. Tıklayınca "Sevk Bilginiz bulunmamaktadır. Bilgilerinizin hatalı olduğunu düşünüyorsanız en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz" diyor. Bu yapılacak bir şey mi? Pek hakim değilim de.
Merhaba arkadaşlar. İkinci el bir işlemci aldım. Video oyunlarında FPS artışı oldu 3-5, fazla değil :d. Ama çökmeler bitti o yüzden iyi oldu. Fakat 1 ay kadar sonra mavi ekran ve anakartın durması gibi sorunlar başladı. Biraz idare etmeye çalıştım ama günde 5-6 kere çökünce illallah ettim. İnternetten bir çözüm buldum ama. Aşağıdaki en yüksek işlemci durumunu %75'e düşürdüm. Sorun geçti. Ama oyunlarda FPS düşüşü ve kasmalar yaşanmakta. Yeni soğutucu mu istiyor sizce, bozuk falan mı bu meret çünkü ikinci el aldım. İ7 3770. Eskilerle idare etmeye çalışıyorum ben de .
Çözüm: Kule tipi soğutucu aldım arkadaşlar. Sorun çözüldü. Kendim takmayı becerebildim .
PC yükseltme maceram
Merhaba arkadaşlar. Ben pc'me bir işlemci ve bir ekran kartı almaya karar verdim. Sipariş geldi, sorun yok. Aldığım ekran Kartı 1050ti ve işlemci i7 3770. Şimdi ben bunların uyumluluğu konusunda yine bu forumda açtığım bir konudan yardım aldım. N'olur n'olmaz diye satıcıya soru sor kısmına da sordum. Burada da sorun yok. Sonra işlemci değiştirme videolarından öğrendiğim bilgilerle ilk olarak işlemciyi değiştirmeye çalıştım. Termal macun sürüp 1 tl ile yaydım. Ahanda sorun. Kasamdan sürekli dıtdıtdıt sesi geliyor. Benim sinirler attı tabi. Eski işlemcimi taktım (i3 3210). Aynı sorun. İşlemci soğutucunun mandallarını kırmışım, tahminimce sorun ya buradaydı ya da anakartta. İ7 uyumlu değil mi acaba diye düşünüp korktum, i7'de pahalı bir şey biliyorsunuz. Şimdi ben sinirliyim, bu bilgisayar eski haline gelsin de işlemcisi kalsın ya dedim. Seviyorum bilgisayarımı. Bilgisayarcıya gittim. Adam yeni soğutucu taktı benim eski işlemciye. Bunlar daha geçtiğimiz salı ve çarşamba oluyor, çok uzak değil :D. Sonra abi dedi ki bu dıtdıtdıt sesi ram girişi bozulduğu için oluyormuş. Ya dedim hadi oradan. Neysem işlemci soğutucu parasını verdim. Ram'lerden birini bana verdi, bunun olduğu slot bozulmuş. Ben o i7'yi takmadan önce sorun yoktu. 8GB idi bilgisayarım. Şimdi aynı bilgisayar. Eve geldim. Bilgisayar açılıyor. Ram'i takmayı denedim ahanda dünki sorun. Kasa dıtdıtdıt yapıyor. Harbi ram slotunda sorun varmış galiba. Ben sonra yeni ekran kartını taktım. Bu işlemciden daha pahalı. Çalışmasaydı balkondan atıyordum kendimi :/. Ama onda sorun yok çok şükür. Fakat oyun testlerimde kasmalar var, tahminimce i3-3210'um kaldıramıyor. Bana şimdi cesaret perileri gelmeye başladı. PC'mi açamadığımda dünyam yıkılmıştı. Şu salı günü çalıştıramadığım i7 işlemci dolapta duruyor. Denesem mi acaba sizce? Ve içimdeki kuşkulardan biri şu; bu i7 işlemci olacak bozmuş olmasın benim ram slotumu? Şuan 4gb kullanıyorum. Belki tek 8gb alırım da düzelir şu işlemciyi çalıştırabilirsem ama işte çok kuşkuluyum. Yaram daha çok taze. Böyle darboğaz mı ne ondan kullanıyorum pc'mi. Sizce ne yapmalıyım?
Sorularım şöyle yani:
-bu işlemci, ram slotunu bozmuş olabilir mi?
-işlemci takmak için profesyonel yardım mı almalıyım (eski soğutucunun mandallarını kırmıştım :/)?
Sistem özelliklerim (bayağı araştırdım, bu i7 işlemcinin anakartla uyumlu olması gerek)
Anakart b75m-d2v
400 W psu
i3 3210
Kasamın dıtdıtdıt yaptığı video (kasamın salı günkü hali):
Bu kasamın soğutucusunun değişmiş ve ekran kartı taktığım güncel hali (ramin 4 gb olduğunu görünce sinirlerim bozuluyo):
Konu kapatır mısınız?
Konu kapatır mısınız?
PS4 alınır mı bu zamanda?
Merhaba arkadaşlar. PS4 1TB almaya heveslendim. Yakın zamanda alanınız var mı? Hepsiburada'dan almayı düşünüyorum, daha güvenilir geliyor (7200 TL). N11 biraz daha ucuz. Siz neresini önerirsiniz veya bu siteler güvenli mi? Fiyatlar sizce iyi mi? Birde kötü zamanda bunları düşünüyormuşum gibi hissediyorum birazda. Başka bir zaman mı alsam? :/.
|
|
|
|
|
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 64
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.962 (Bu ay: 950)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic