LG TÜRKİYE 2024 MİNİLED FİYAT SKANDALI EXTRA 46.000TL
Öncelikle herkese selamlar.
Belki de 10 yıl sonra foruma girip bu durumu sizlerle paylaşmak zorunda kalmak, onlarca yıldır Türkiye'de tüketici olmanın zorluklarıyla alakalı ilerlemenin olması bir yana gerilediğimizi gösteren acı bir yazı olacak.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere konumuzun odak noktası 2024 model 75QNED91T6A kodlu LG Miniled tv. Aylardır beklediğim bu model hafta başı Mediamarkt ve Teknosa stoklarına girdi. Bu ürün içinse Lg Türkiye 139.999 TL gibi olasılık dışı bir fiyatlandırma belirlemiş. Burada dikkatinizi çekmek isterim ki bu bir Türkiye'de her şey daha pahalı problemi değil. Maalesef burada ciddi bir ticari ahlak problemi söz konusu. Maalesef bunu üzerine Tüketicisini korumayan ve bir şeyin fiyatı Türk milletine sunulurken bu fiyat nasıl oluyor demeyen ilgili bakanlık sebebi ile de Türk tüketicisi de böyle haksızlıklara maruz kalıyor.
Peki sorun ne ? Kısaca özetleyeyim.
2024 LG77C46 OLED global satış fiyatı 3499$/€ Türkiye satış fiyatı ise 139.999TL Yani LG Türkiye 3499 euro yada dolarlık bir ürün için 139.999TL satış fiyatı belirlemiş. Tamamdır.
2024 LG65C46 OLED global satış fiyatı 2499$/€ Türkiye satış fiyatı ise 93.999TL Yani LG Türkiye 2499 euro yada dolarlık bir ürün için 93.999TL satış fiyatı belirlemiş.
Aslında tüm ürün gamı bu teamüllere uyuyor. Fakat iş QNED91T6A ya gelince anlaşılmaz bir hal alıyor.
2024 LG 75QNED91T6A global satış fiyatı 2499$/€ Türkiye satış fiyatı 139.999TL. Yani ürün anlamsız bir şekilde 77" OLED parasına 3500$/€ üzerinden satılmaya çalışılıyor. Gerçek değeri 65" oledle aynı olması, 1000$/€ daha ucuz yani 2500$/€ olması gerekirken.
Peki nerede Türk insanının 1000$/€ su arkadaşlar sizlere soruyorum sizce nerede ?
Bununla alakalı, bilinçli bir müşteri olarak önce Mediamarkt ve Teknosa ile görüştüm. Fiyatların LG tarafından belirlendiğini aktardılar ben yine de kendi incelemelerini yapmalarını rica ettim. Ardından 2 gün önce LG ile görüşüp detaylıca durumu aktarıp bir yanlış hesap yada yanlış fiyatlandırma olduğunu ilettim. Görüştüğüm kişi benimle iletişim esnasında gerekli kontrolleri yaptı ve bilinçli bir tüketici olduğum için teşekkürlerini ilettikten sonra talebimi ve mevcut durumu ilgili birime muhakkak ileteceğini aktardı.
Bu yazıyı yazmamdan 2 saat önce Lg tarafından arandım;
İlgili birim fiyatlandırmaların Türkiye'de farklılık gösterebileceği yönünde cevap vermiş. Sorum ise şu oldu diğer TV ler hangi ülkeye göre fiyatlandı.
Sessizlik.
Türkçe meali: İstediğimiz fiyatı yazarız. Pahalı geliyorsa almayın.
Arada Miniledlerin Ülkemize az sayıda geldiği şeklinde bir cümleden sonra, şunu anladım ve sordum; "Yani satmak istemiyorsunuz."
Sessizlik.
Benimle görüşme gerçekleştiren personelin haklılığımı bilmesi fakat elinden bir şey gelmemesi ise ayrı bir acı gerçek.
Buraya kadar yazılanları okuyan arkadaşlarım. Ülkedeki tüm yaşanılan zorluklar ve ekonomik sıkıntılar ile birlikte her şeyi zaten diğer ülkelerde yaşayan insanlardan onlarca kat pahalı almamıza rağmen birde üzerine böyle şeyler olduğunda ne hissediyorsunuz ve biz tüketiciler olarak neler yapmalıyız yada yapabiliriz. Ben buradan sizlere bu haksızlığı duyurmak istedim umarım sizlerin vesilesiyle duyması gerekenlere de duyururuz. Bence artık sesimizi duyurmanın vakti geldi.
77 inch Class LG OLED evo C4 4k Smart TV OLED77C4PUA
75 inch LG MiniLED QNED91 4K Smart TV 75QNED91T6A | LG UK
Bu 3 büyük ssd den sizce hangisi 1 numara...
|
Nero ya 4gb ram yetmez mi ?
|
ASUS P5Q-E 1394 çalışmıyor
|
yardımmm...9600GT crysis en fazla 10 fps
|
panasonic nv-gs37 vs. sony hc24e sizce hangisi
|
dy |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 134
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.769 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar