arkadaşlar bir kaç gün önce palit 9600 gt sonic aldım crysis i yüksek ayarlarda(çok yüksek değil) aşağı yukarı 10 fps(ölçüm yapmadım) ile çalıştırıyor,kesinlikle akıcı bir şekilde oynatamıyor önceki kartım 8600gt sonic ile neredeyse aynı performansı veriyor...sistemimin özellikleri şunlar;
p4 3.0 800mhz 530 intel 915gev 160gb samsung+250gb samsung 2gb ddr2 ram(4*512mb) 533 mhz asus 350 watt psu palit 9600gt sonic 174.16 sürücü vista ultimate
çözünürlük 1680*1050 de yaklaşık 10 fps ile oynuyorum hele bide çatışmaya girdimi 2-3 fps ye kadar düşüyor durum içler acısı fps yi neredeyse fotoğraf karesi gibi tek tek sayacam...
çözünürlüğü düşürerek denedim durum yine de çok değişimedi(3-5 fps belki)
2. hdd yi söktüm durum yine aynı
171.16 ile de denedim sonuç yine aynı
şimdi sizce bu durum neden kaynaklanıyor...
işlemci+ram ikiside iyi degil.
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda
quote:
Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda
+1
Ayrica Yazilim sorunua olabilir. TEmiz toplum temiz Windows ve performansli suruculer...
Iyi sanslar.
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda
quote:
hangisi iyiki anakart psu hepsinin değişmesi lazım
quote:
Orijinalden alıntı: bilalarabaci
quote:
+1
Ayrica Yazilim sorunua olabilir. TEmiz toplum temiz Windows ve performansli suruculer...
Iyi sanslar.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: bilalarabaci
quote:
+1
Iyi sanslar.
Birincil yegane en nitelikli sorun işlemcinin son derece yetersiz oluşu.Kartı inanılmaz bir darboğaza sokmuşsun sen dost.O işlemci 8600GT sonic+ e bile darboğaz yapar hem de ciddi anlamda.
Raminin pek iyi olduğunu söyleyemesek de sonuçta ram frekanslarının performansa etkisi çok çok az.Miktar önemli 2 GB da gayet yeterli bir rakam.
Fakat işlemci o ekran kartının yanında,alınma ama dost, berbat ötesi kalmış.Ya ekran akrtını sat tekrar yada işlemci yükselt.
Ayrıca ölçüm yapmadan FPS yi net olarak kestirmen mümkün değil dost.
quote:
Orijinalden alıntı: N@Name
quote:
hangisi iyiki anakart psu hepsinin değişmesi lazım
Alıntıları Göster
arkadaşlar aynı sistem ve 8600gt ile aynı performansı alıyordum nerdeyse daha ii diyebilirim aynı anakart aynı işlemci aynı psu... aklımın almadığı işte bu...
quote:
Orijinalden alıntı: dogusyalcin
arkadaşlar aynı sistem ve 8600gt ile aynı performansı alıyordum nerdeyse daha ii diyebilirim aynı anakart aynı işlemci aynı psu... aklımın almadığı işte bu...
Alıntıları Göster
10 fps genede cok düşük sürücü cakışması olabilir veya allta calısan bi program var mı ona bak
quote:
Orijinalden alıntı: fero01
10 fps genede cok düşük sürücü cakışması olabilir veya allta calısan bi program var mı ona bak
Alıntıları Göster
her iki kartta da aynı fps yi almanın nedeni işlemcinin darbogaz yapması. işlemci iki karta da darbogaz yapıyor yani belli bir noktadan sonra dur diyor ekran kartına
quote:
Orijinalden alıntı: freestyler_07
her iki kartta da aynı fps yi almanın nedeni işlemcinin darbogaz yapması. işlemci iki karta da darbogaz yapıyor yani belli bir noktadan sonra dur diyor ekran kartına
Alıntıları Göster
bende de 8600 gt sonic + kart p4 3.00 ghz işlemci var en düşük ayarlarda bile kasıo özellikle çatışmalarda en iiisi az daha para biriktirip yeni bi işlemci almak
quote:
Orijinalden alıntı: dogii
bende de 8600 gt sonic + kart p4 3.00 ghz işlemci var en düşük ayarlarda bile kasıo özellikle çatışmalarda en iiisi az daha para biriktirip yeni bi işlemci almak
Alıntıları Göster
işlemci ve ekran kartı paralel gidiyor.. benzer yeni teknolojilere sahip olmalılar..
quote:
Orijinalden alıntı: toz-koparan
işlemci ve ekran kartı paralel gidiyor.. benzer yeni teknolojilere sahip olmalılar..
Alıntıları Göster
islemci cok kısıtlama yapar ayrıca ram de yazım hızı olarak cok yavas bunları deistir bence
quote:
Orijinalden alıntı: St Batuhan
islemci cok kısıtlama yapar ayrıca ram de yazım hızı olarak cok yavas bunları deistir bence
Alıntıları Göster
9600 gt nin 8600 gt yi 2 ye katlaması lazım. Birde aynı ayarlarlamı oynuyorsun? Diğer oyunlarda durum nedir? Arkadaşların dediği gibi işlemcin yetersiz.
quote:
Orijinalden alıntı: insicam
9600 gt nin 8600 gt yi 2 ye katlaması lazım. Birde aynı ayarlarlamı oynuyorsun? Diğer oyunlarda durum nedir? Arkadaşların dediği gibi işlemcin yetersiz.
Alıntıları Göster
bord +işlemci+ram + belki psu bunlarıda elden gecir durumun iyiyse
quote:
Orijinalden alıntı: dogii
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: dogii
hocam bence degistirmesin; Vista dan XP ye downgrade yapsin; olay orada cözülür... arkadasin cihaza yaptik sonuc gayet iyiydi,,,
quote:
Orijinalden alıntı: met.nar
quote:
Orjinalden alıntı: dogii
hocam bence degistirmesin; Vista dan XP ye downgrade yapsin; olay orada cözülür... arkadasin cihaza yaptik sonuc gayet iyiydi,,,
Alıntıları Göster
1680*1050 high detay oynuyorsun peki AA açıkmı dostum?. İşlemcin okdrda kötü değil. Ayrıca mutlaka xpye geçmelisin 2gb ram ile vistada crysis oynanmaz ben bile g15 ekranından takip ediyorum xp ile 1,9gb ramlere çıkıyor oyun bir süre sonra.
quote:
Orijinalden alıntı: losthell
1680*1050 high detay oynuyorsun peki AA açıkmı dostum?. İşlemcin okdrda kötü değil. Ayrıca mutlaka xpye geçmelisin 2gb ram ile vistada crysis oynanmaz ben bile g15 ekranından takip ediyorum xp ile 1,9gb ramlere çıkıyor oyun bir süre sonra.
Alıntıları Göster
Sana diyorum kardeşim kesinlikle işlemci ve ramlerin kaynaklanan bir problem, birde vistadan olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg
Sana diyorum kardeşim kesinlikle işlemci ve ramlerin kaynaklanan bir problem, birde vistadan olabilir
Hocam öncelikle sunu belirtmeliyim ki imzamdaki sistem crysis de 1280*1024 no aa high detail de vistada ortalama 30-31 fps alırken xp de 41-42 fps performans alıyorum kesinlikle xp yukleyip tekrar denemelisiniz ayrıca kesin sonuc almak için fraps kullanın...
quote:
Orijinalden alıntı: guneyonur
Hocam öncelikle sunu belirtmeliyim ki imzamdaki sistem crysis de 1280*1024 no aa high detail de vistada ortalama 30-31 fps alırken xp de 41-42 fps performans alıyorum kesinlikle xp yukleyip tekrar denemelisiniz ayrıca kesin sonuc almak için fraps kullanın...
Alıntıları Göster
Bana yazılım sorunu gibi geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: EMINX84
Bana yazılım sorunu gibi geldi.
Alıntıları Göster
bazıları işlemci ,ram,çözünürlük ve yazılım diyor gülüyorum onlara olay vistadan kaynaklanıyor masaüstü açılışında ram belleği nereden baksan 700 mbden yukarı açılıyor bir de crysis açarsan al sana darboğaz xpye dönüş kaçınılmaz crysis xp de rahat oynatır bu donanım