Şimdi Ara

yardımmm...9600GT crysis en fazla 10 fps (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk format at xp ile bi dene olmazsa donanımın yetersiz demektir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

bazıları işlemci ,ram,çözünürlük ve yazılım diyor gülüyorum onlara olay vistadan kaynaklanıyor masaüstü açılışında ram belleği nereden baksan 700 mbden yukarı açılıyor bir de crysis açarsan al sana darboğaz xpye dönüş kaçınılmaz crysis xp de rahat oynatır bu donanım

hocam kızma ama bana bu durumda bende senin dediklerine gülüyorum evet xp de ortalamada 1 kademe
    daha yüksek detayla oynanabiliyor ama p4 3.0 ghz hangi işletim sisteminde olursa olsun yetersiz bende 9600 gt var e2160@3.0 ghz var ramimde aynen 2 gb very highda vistada 15-25 fps rahat alıyorum yani sorun sadece xp vista meselesi değil özellikle adamın işlemcisi ve diğer donanımı ayrıca xp de fazla fps almak doğal çünki vistada dx10 olarak xp de dx 9 olarak oynatıyor onuda söyliyeyim

• quote:

Orjinalden alıntı: cobi

quote:

bazıları işlemci ,ram,çözünürlük ve yazılım diyor gülüyorum onlara olay vistadan kaynaklanıyor masaüstü açılışında ram belleği nereden baksan 700 mbden yukarı açılıyor bir de crysis açarsan al sana darboğaz xpye dönüş kaçınılmaz crysis xp de rahat oynatır bu donanım

hocam kızma ama bana bu durumda bende senin dediklerine gülüyorum evet xp de ortalamada 1 kademe
    daha yüksek detayla oynanabiliyor ama p4 3.0 ghz hangi işletim sisteminde olursa olsun yetersiz bende 9600 gt var e2160@3.0 ghz var ramimde aynen 2 gb very highda vistada 15-25 fps rahat alıyorum yani sorun sadece xp vista meselesi değil özellikle adamın işlemcisi ve diğer donanımı ayrıca xp de fazla fps almak doğal çünki vistada dx10 olarak xp de dx 9 olarak oynatıyor onuda söyliyeyim

söylediklerin benim için anlamı olmayan bir izdüşüm vista olması ram yetersizliği yaratıyor crysis işlemciye yük getirmiyor yüksek detayda işlemci değil ekran kartı ve rame bakar.ram yetersizliğinde sanal bellek devreye giriyor ve harddiski de boşuna meşgul ettiğinden oyun akıcılığı sekteye uğruyor

ben bile vista kullanmış olduğum olayına girmek istemiyorum oyunlar için resmen rezil edici bir durum ve bu işletim sistem microsoft için başarısız bir kurgudur dx 9 ve dx 10 balonunu güldürmeyin.

• quote:

quote:

quote:

söylediklerin benim için anlamı olmayan bir izdüşüm vista olması ram yetersizliği yaratıyor crysis işlemciye yük getirmiyor yüksek detayda işlemci değil ekran kartı ve rame bakar.ram yetersizliğinde sanal bellek devreye giriyor ve harddiski de boşuna meşgul ettiğinden oyun akıcılığı sekteye uğruyor

ben bile vista kullanmış olduğum olayına girmek istemiyorum oyunlar için resmen rezil edici bir durum ve bu işletim sistem microsoft için başarısız bir kurgudur dx 9 ve dx 10 balonunu güldürmeyin.

donanim haber video incelemelerini seyret o zaman adamlar testlerdeki işlemcileri 3,51 ghz'e oc yapıyorlar ekran kartlarına kısıtlama yapmasın diye işlemci crysis işlemciye bakar diğer oyunlar için pek önemli olmasada crysis'i yüksek detay istiyorsan en az 3 ghz civarı core2duo veya karşıtı bir amd işlemciye sahip olmak zorundasın .ha ram derseniz yüksek detay için en az 2 gb çok yüksek için 4 gb gibi bir ram'in olması şart zaten tabi birde vistanın kararsız ve iğrenç bir kernel'i olduğunu hesaba katarsak vistada oynamak zor
    ama şunu diuyeyim aşağıda screenshotunu verdiğim sistemde 4 gb ramim varkende crysis ultra high oynayamıyordum senin dediğin gibi olsa oynayabilmem gerekirdi ;
    ben izdüşüm sanal kurgu felan bilmem ama bitleri baytları çok iyi bilirim ne zaman page'ing yapıldığını da sonuçat vista gerçekten kötü ama bir gerçek var crysis denen bu sistem canavarı işlemciyede ,ram'a de ekran kartında da bakıyor.mediumda p 4 3.0 ghz işlemci ,2 gb ram ,7600 gt ekran kartı rahatça oynatır.
    ama high ve ultra hig dersen ramde yetmez işemcide ekran kartıda
    peki aşağıdaki resme bak ve ben 2 gb ram söktüm yani 4 vardı ama yinede ultra high akıcı oynayamadım varkende demekki herşey ram değil işletim sistemi, işlemci, ram, ekran kartı bir bütün olarak bakmak lazım.

yardımmm...9600GT crysis en fazla 10 fps

• Alınan kareler bana da düşük geldi. İşlemci çok kötü, fakat o kadar düşük kare olmaması gerekiyor bence. Tabii, oyunun Netburst'a bir gıcığı varsa, bilemeyeceğim.

Fakat, işlemci bu oyunda önemsiz değildir. Özellikle, bol bina ve/veya askerin bulunduğu ortamlarda, çatışmalarda, o işlemciyle sürünürsünüz. Oynanabilirlik olmaz.

Normâl durumlarda da, kamera hareketlerinde ve basit olaylar meydana gelirken çeşitli duraklamalar olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Alınan kareler bana da düşük geldi. İşlemci çok kötü, fakat o kadar düşük kare olmaması gerekiyor bence. Tabii, oyunun Netburst'a bir gıcığı varsa, bilemeyeceğim.

Fakat, işlemci bu oyunda önemsiz değildir. Özellikle, bol bina ve/veya askerin bulunduğu ortamlarda, çatışmalarda, o işlemciyle sürünürsünüz. Oynanabilirlik olmaz.

Normâl durumlarda da, kamera hareketlerinde ve basit olaylar meydana gelirken çeşitli duraklamalar olacaktır.

evet hocam zaten crysis benchmark da da cpu bench var onu boşuna koymamış adamlar patlama sırasında tüm hesabı yapan neredeyse cpu orada fizik kartları eğer sağlam çalışsaydı büyük ihtimal cpu'nun bir çok işini o yapacaktı ama malesef o yüzden işlemci oyunda önemlidir heleki crysis'de

• Valla bendede aynı işlemci var , biraz o/c ile hemde x1950gt ile rahat oynuyorum valla crysis'i.

Çok büyük ihtimalle donanımsal/yazılımsal bir sorun var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

Valla bendede aynı işlemci var , biraz o/c ile hemde x1950gt ile rahat oynuyorum valla crysis'i.

doğrudur imzandaki işlemciyle ve ekran kartı ile biryere kadar oynanır bende eskiden amd 2800+ vardı mesela medium civarları rahat oynuyordum
    aslında o sistemle kesinlikle 10 fps almaması lazım bencede
    xp de kesinlikle daha akıcı oynanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Mart 2008; 14:58:10 >
  • quote:

quote:

Valla bendede aynı işlemci var , biraz o/c ile hemde x1950gt ile rahat oynuyorum valla crysis'i.

doğrudur imzandaki işlemciyle ve ekran kartı ile biryere kadar oynanır bende eskiden amd 2800+ vardı mesela medium civarları rahat oynuyordum

zaten dediğime geldin o zaman ortada sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 16 Mart 2008; 15:18:04 >
  • Olayın yazılımsal olduğu kesin arkadaşlar böyle bir şey olamaz.Kötü dediğiniz o işlemci o kadarda kötü değil abartmayalım.Burada video kodlamıyoruz.Hemen sistemin kötü deyip işin içinden sıyrılmayalım lütfen.

Arkadaşımızın yapacağı 1 saatlik iş.Yeni Vista kuracak.En yeni driver'ı yükleyecek.Crysis yükleyecek ve disk birleştirip(buna gülmeyin sakın) başka bi şey yüklemeden oyunu çalıştıracak.Düzelmiyor mu?

Xp kuracak ve aynı işlemcleri yapacak.Düzelmiyorsa ancak o zaman donanimsal olduğunu düşünebiliriz.

Gerçi PALİT'te biraz sabıkalı hatalı kart üretmekte.Yanlış anlaşılmasın ama 2 tane 7600gt almıştık ikisi de bozuk çıkmıştı.Ama kartlar çalışıyordu takıla takıla.En sonunda arkadaş bana danıştı 1 sene sonra kartları yolladık servise MSI geldi acaip farketti artık hiç takılma yok arkadaş mutlu artık.: )

• quote:

quote:

quote:

hocam ben onu inkar etmiyorum ki sonuçta vista vistadır 10 gb ramde taksan core 2 duo 4gb işlemcide koysan gidip 2*8800 gt sli yapsan yine boş performans yok yani o konuda zaten sana sana katılıyorum.
    dediğine gelecek bişey yok zaten aynı fikirdeyiz sadece fikir ayrılığımız crysis işlemciye bakar bakmaz olayıydı neyse bende sırf dx 10 için kurdum şu visatay birazdan geçiş yaparım xp 'ye yok böle olmuyo

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ben onu inkar etmiyorum ki sonuçta vista vistadır 10 gb ramde taksan core 2 duo 4gb işlemcide koysan gidip 2*8800 gt sli yapsan yine boş performans yok yani o konuda zaten sana sana katılıyorum.
    dediğine gelecek bişey yok zaten aynı fikirdeyiz sadece fikir ayrılığımız crysis işlemciye bakar bakmaz olayıydı neyse bende sırf dx 10 için kurdum şu visatay birazdan geçiş yaparım xp 'ye yok böle olmuyo

sorun seninle değil zaten farkı anlatmaktı ben vista sorununu dile getirdim

• hocam ben onu inkar etmiyorum ki sonuçta vista vistadır 10 gb ramde taksan core 2 duo 4gb işlemcide koysan gidip 2*8800 gt sli yapsan yine boş performans yok yani o konuda zaten sana sana katılıyorum.

sorun seninle değil zaten farkı anlatmaktı ben vista sorununu dile getirdim

service pack 1 çıksın umarım düzelir yoksa dx -10 olayı iyice hikaye olacak xp'ye koysunlar dx 10 daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Mart 2008; 16:19:46 >

• Neden o sisteme birde Vista yükledin ki.İyice kastırmışsın bilgisayarını
  • quote:

Orjinalden alıntı: lapry

Neden o sisteme birde Vista yükledin ki.İyice kastırmışsın bilgisayarını

dx 10 için sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Mart 2008; 16:20:04 >
  • psu yeterli ama işlemcin core2 duo olmalı en az.anakartıda yenile sorun çözülür.ramlerden sıkıntı olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KABRESIĞMAZ

psu yeterli ama işlemcin core2 duo olmalı en az.anakartıda yenile sorun çözülür.ramlerden sıkıntı olmaz...

abartma o kadar biz neyi dile getirdik zaten
  • arkadaşlar öncelikler ilginizden dolayı teşekkir ederim...

ama bu işte yine de benim aklımın almadığı şeyler var tamam işlemcim ve ram ler im çok ii sayılmaz ama aynı sistemde 8600gt sonic varken neredeyse aynı performansı alıyordum bu anlaşılır gibi değil ne olusa olsun bu kadar düşük performans almamam gerekir ayrıca başka saptamalarım da oldu sizlerle onu paylayaşayım;

öncelikle 10 fps yi kesinleştirdim tahminlerim doğru çıktı fraps la ölçüm yaptım boştayken 10-12 fps ve çatışma sahnelerinde aynen öncede belirtiğim gibi 3-5 fps aldım...

oyunu bu şekilde 30 dk kadar oynadıktan sonra hemen çıkıp ekran kartının sıcaklığına baktım sıcaklık 33 derce madem bu kadar zorlanıyor kart neden 33 derce...

çözünürlüğü önce 1280*1204 daha sonra 1204*768 e düşürüp tam ekran modundan çıktım ve oyun içinde sidebardan işelmci ve ram i takip ettim 2-4 fps değişi gibi oldu o da ara ara ve işlemcim çatışma sahnelerinde bile %75 i geçmedi ramler ise sürekli yükselerek 90-92 civarında durdu yani 2gb rami bitirdi...

ekran kartında arza olmasından şüpheleniyorum ayrıca bir arkadaş AA açık mı diye sormuş AA kapalı diğer ayarlar yüksek AA 2X den yukarıya çıkartığımda ise kart hiç oynatmıyor...

bir başka arkadaşda diğer oynlarda daki durumu sormuş Medal Of Honor Airborn ayarlar full açık aynı çözünürlük 20 fps yi bulamıyorum...

Age Of Empires herşey açık Ama AA yı high yapınca ekran siyah beyaz olup görüntüler biribirine giriyor...
    rahat oynadığım oyn Tomp Raider Aniv. Call Of Duty 4 ve 2

Kabul edersinizki bunlarıda oynaya bilmem normal dir...

ve bu akşam kesinlikle format atıcam ve tekar bakıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusyalcin -- 17 Mart 2008; 13:42:35 >

• hocam formatta at ama birinden adam gibi psu alıp dene kartta görüntüler birbirine giriyorsa karta yeterli güç verilmiyodur psu dan kaynaklanabilir adam gibi 450 wattlık bişeyle dene performasn artarsa psu nu degiştir 6600 gtler 350 watlık psu istiyor 9600 gt başka 6600 gt
  • Güç kaynağının yetersiz gelmesi ihtimalini pek yüksek bulmuyorum fakat formattan sonra daha güçlü bir psu ile mutlaka deneyecem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusyalcin -- 17 Mart 2008; 15:31:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.