Cpu-z ve Ryzen Master ikilisi sistemi çökertti.
Bilgisayarı Ryzen master ile overclocklayıp kullanıyorum hep. Sorunsuz bir şekilde oyunlarda ve superposition benchmark'da stabil çalışıyor.
Fakat Overclock'u aktif ettikten sonra cpu-z açarsam yada cpu-z açıkken overclock'u aktif edersem bilgisayar çöküyor.
Kasadan pc yi kapatıp yeniden açıyorum ve ekran kartı driver'ı ortadan kayboluyor. Sebebini anlamış değilim.
Ekran kartı driver'ını başlat menüsünde arayıp açmaya çalışınca "driver cihazla uyumlu değil" falan diye uyarı alıyorum.
Ekran kartı driver'ı sadece benim farkettiğim sorun belki başka sistemlerde de sorun var haberim yok.
Sistemi usb ile formatladım tekrar denedim yine aynı sonuç.
DDU ile ekran kartını temizleyip yeniden kurdum şimdilik.
Cpu-z ile böylesine kötü bir olay yaşamayı beklemiyordum. Saçma.
Sistem:
anakart: b450m s2h v2
cpu: Ryzen 3 2200g vega 8
stock cpu: 3.5ghz - turbo 3.7ghz
oc cpu: 3.85ghz
gpu: (igpu) Vega 8
stock gpu(vega 8): 300-1100mhz
oc gpu (vega 8): 1500mhz
Ram: 2x8Gb
stock: 3000mhz
oc: 3200mhz
Sistem düz ssd'de çalışıyor.
Windows 10 Home.
Zyxel Köprü Moduna geçmiyor.
Adsl ve ya vdsl farketmeksizin köprü moduna alamıyorum modemi. Daha yeni güncelledim firmware'ini. Fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://pasteboard.co/NXVMXHZfZbTe.png
https://pasteboard.co/dtKi6bnfBJyF.png
M2 boyu çok küçük geldi
Mikrofon algılama sorunu (Win10 - G41 Anakart)
Asrock G41 anakart kullanıyorum, seslerde bir sorun yok fakat mikrofon bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Voicemeeter programını kullanıyorum, onunla alakalı bir çakışma, bozulma olmuş olabilir diye çok kez driverları, voicemeeter'ı sil-yükle vs. gibi çözümler denedim fakat sonuç hep aynı, kablosunu takıp çıkardıkça kafasına göre bazen çalışıyor mikrofon ve ardından belirsiz bir süre sonra bağlantısı kesiliyor. Mikrofonda sorun yok, kablolarda sorun yok test ettim çok kez. Nedir bu bilgisayarın derdi anlamadım, yardım edebilecek olan var mı?
Laptop'a Harici Ekran Kartı seçimi ??
|
|
laptoptan aux ile ses almak istiyorum
|
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 29
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.538 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware