Bilgisayarı Ryzen master ile overclocklayıp kullanıyorum hep. Sorunsuz bir şekilde oyunlarda ve superposition benchmark'da stabil çalışıyor. Fakat Overclock'u aktif ettikten sonra cpu-z açarsam yada cpu-z açıkken overclock'u aktif edersem bilgisayar çöküyor. Kasadan pc yi kapatıp yeniden açıyorum ve ekran kartı driver'ı ortadan kayboluyor. Sebebini anlamış değilim. Ekran kartı driver'ını başlat menüsünde arayıp açmaya çalışınca "driver cihazla uyumlu değil" falan diye uyarı alıyorum. Ekran kartı driver'ı sadece benim farkettiğim sorun belki başka sistemlerde de sorun var haberim yok. Sistemi usb ile formatladım tekrar denedim yine aynı sonuç. DDU ile ekran kartını temizleyip yeniden kurdum şimdilik. Cpu-z ile böylesine kötü bir olay yaşamayı beklemiyordum. Saçma. Sistem: anakart: b450m s2h v2 cpu: Ryzen 3 2200g vega 8 stock cpu: 3.5ghz - turbo 3.7ghz oc cpu: 3.85ghz gpu: (igpu) Vega 8 stock gpu(vega 8): 300-1100mhz oc gpu (vega 8): 1500mhz Ram: 2x8Gb stock: 3000mhz oc: 3200mhz Sistem düz ssd'de çalışıyor. Windows 10 Home. |
Cpu-z ve Ryzen Master ikilisi sistemi çökertti.
-
-
hata sizde
anakart giriş seviyesi, kaldı ki o işlemciye oc yapıp ne yapacaksanız? Son durumda etkisini sentetik testlerde görürsünüz.
Yıpranmış ve eskimiş psu ya hassas elektrik dengelerini teslim ederek yine hata etmişsiniz.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 12 Nisan 2024; 10:26:21 > -
Gelmiş yine kardeşim sen o işi yanlış yapıyosun diyen bi arkadaş :D
-anakart giriş seviyesi, kaldı ki o işlemciye oc yapıp ne yapacaksanız?
Giriş seviyesi olması basit seviyede overclock kaldıramayacağı anlamına gelmiyor.
Overclock yaparak bazı oyunları oynanabilir hale getiriyorum. Gta 5 Witcher 3 dark souls 3 valorant vesaire gibi. Geçen de epic dağıtıyordu The outer worlds'e başladım tavsiye ederim fallout-rpg sevenlere.
-Yıpranmış ve eskimiş psu ya hassas elektrik dengelerini teslim ederek yine hata etmişsiniz.
Psu hakkında bir bilgi vermedim ama arkadaş müneccim galiba pc çöktü diyince hemen psu'ya bağlamış.
Overclock bu pc için bir problem değil, hatta stock soğutucu yerine yeni bir soğutucu takıp 4ghz deneyeceğim keyfim ve kahyası öyle istiyor çünkü :D
Problem cpu-z neden özellikle ryzen master aktifken çalışamıyor? Eskiden çalışıyordu. Ryzen master ile hangi noktada çakışıyor, bilgileri çekerken mi sorun çıkarıyorlar? Bu konular hakkında bilgin yoksa o muhteşem tavsiyelerini kendine sakla.
İşlemcinin ve anakartın giriş seviyesi olduğu bilgisi zaten aşikar. Malumun ilanına gerek yok. Boş yapma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draizarg -- 12 Nisan 2024; 13:30:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X