|
Bildirim
Intel'in avantajları
- Kışın kombi/doğalgaz masrafından ciddi tasarruf. Intel'in dezavantajları - Yazın ek klima dolayısı ile ek eletrik masrafı. - Yaz/kış ek CPU eletrik masrafı. - Daha pahalı CPU - Daha pahalı Anakart - Daha pahalı doğutma sistemi |
R9 5900x kullanıcısı olarak, 13900K yı tebrik ediyorum.
|
AMD bekleneni vermemiş, ben özellikle coklu çekirdek testlerinde intel in önüne geçer diye düşünüyordum ama bırakın 13. nesili 12. nesil intel işlemcilerden bile yer yer zayıf.
Bazı arkadaşlar AMD fiyat performans ürünleri çıkartıyor yazmışlar ama sanırım hiç piyasa bilgileri yok. Arkadaşlar AMD 5000 seisinden beri artık fp ürünü değil. Bunu nasıl görmezsiniz hayret ediyorum. 5000 serisinin en büyük avantaji işlemciler pahalı dahi olsa eski ve uygin fiyatli anakartlar ile kullanılabilir olmasıydı. 7000 serisinde hem işlemci, anakart fiyatları çok yüksek olacağı gibi bir de DDR5 zorunluluğu yüzünden maliyet daha da artacak, elde kj bellekleri kullanıp işlemci anakart yükseltmesi yapamayacak kullanıcılar. AMD nin acilen 1000, 2000 ve 3000 serilerinde olduğu gibi fp odaklı olması lazım. Yoksa bu kadar yüksek maliyetlerin karşılığında sunduğu performans artışı ile kimse bu seriye para bağlamaz. 7000 serisi AMD için fiyasko olur. |
yine mi bamya?oyun testi yok mu karşim cpuz mi oynayacaz sabah akşam? |
Peki ya güç tüketimleri? Fiyatları?
|
intel işlemciler bana çok daha stabil ve güvenli geliyor nedense.
|
|
|
|
|
|
|
yine mi bamya?oyun testi yok mu karşim cpuz mi oynayacaz sabah akşam? |
|
|
|
|
Çoklu çekirdek performansında İntel'in AMD'yi geçmesini beklemiyordum açıkçası |
|
|
|
|
|
|