Şimdi Ara

AMD'nin yeni RX 7000 serisi detaylanıyor: Watt başına performans artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin yeni RX 7000 serisi detaylanıyor: Watt başına performans artacak

RDNA 2 mimarisi ile sektördeki rekabeti arttırmayı başaran AMD, yakında RDNA 3 tabanlı RX 7000 ekran kartlarını piyasaya sürecek. Bugün Radeon Technologies Group Mühendislik Kıdemli Başkan Yardımcısı David Wang, şirketin yeni nesil RDNA ve CDNA ürünleri hakkında yeni detaylar paylaştı.

Bu yıl içerisinde kullanıcılara sunulacak

Şirketin iddialarına göre yeni nesil RDNA 3 mimarisi, bir önceki nesile kıyasla watt başına yüzde 50'nin üzerinden daha iyi bir performans sunacak. Bununla birlikte önceden ortaya çıkan ve RDNA 3'ün şirketin gelişmiş yonga paketi içeren ilk mimari olacağına dair söylentileri de onaylayan AMD, kullanıcıların karşısına yeniden yapılandırılmış bir bilgi işlem birimi ve yeni optimize edilmiş grafik işlem hattı ile çıkacak.

Ayrıca AMD, veri merkezlerinde kullanacak yeni CDNA3'ün dünyanın ilk exascale APU tasarımı olacağını duyurdu. APU ve GPU yongalarının tek bir pakette birleştirilmesiyle elde edilen bu yöntem ile kurumsal tarafta iddialı gelen şirket, Instinct MI300 serisi içerisinde gelecek CDNA 3 ürünlerini 2022'de piyasaya sürecek.

Ayrıca Bkz.AMD Zen 5 mimarisi 2024 yılında geliyor

Son olarak paylaşılan yol haritasında Zen 5 işlemciler ile benzer zamanlarda tanıtılması beklenen RDNA 4'e de değinen kırmızı ekip, fazla ayrıntı vermeden mimarinin daha gelişmiş bir düğüm kullanacağını bildirdi. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-rdna-cdna-graphics-roadmap-unveiled-rdna3-has-over-50-better-performance-per-watt-rdna4-by-2024

• Artık enerji verimliliği konusunda adım atılmak zorunda yoksa yeni çıkacak tepe modeller öncekiler gibi performansla orantılı güç tüketimi de artsaydı artık kullanılabilir olmaktan çıkacaklardı. %50 güzel artış fakat bir şey daha var ki muhtemelen performans da %50 artacak ve tepe modeller yine aynı gücü tüketecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6600XT muadili 7000 serisi kartla benzer güç tüketiminde +%50 sunacak, bu çok ciddi bir iddia çıkarsın görelim.

5600'ü pas geçmiştim, 6600XT hem geç çıktı hem de 6700XT ile arasında kaldım ama bu sefer ilk çıkan seriden güzel bir kartı alıp eskitene kadar devam ederim.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

amazon.com.tr de 6600xt ile 6700xt arasında neredeyse iki kat fiyat var benim favori kartım 6600xt olmasına rağmen 7200- küsür tl bana çok geliyor hatta bütün ekran kartı fiyatları bariz bir şekilde abartılı olmasına rağmen 6600xt bunlara oranla çok düşük bir fiyatta satılmakta iken günümüz kur sistemi ile bu kartın ideal satışı 3000-4000 bin tl olmalıydı diyorum...

• 5000 serisi de, 6000 serisi de cep yakan fiyatlardan elime geçmedi. Bakalım 7000 serisinde fiyatlar nasıl olacak.

• "Watt başına performans artacak" ... yok azalsaydı hmnhmnhmn

• Yeni ryzen 7000 serisi islemci ile 7900xt kullanmayi planliyorum acaba 750watt yetermi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birilerinin kişisel kullanım için geliştirilmiş ekran kartı ve işlemciler için bir enerji tüketim sınırı koyması lazım

• Tam da yeni pc yada gaming laptop almayı düşünürken aklımı çeldi bu haber. Bir an önce çıksa bari dolar 20 tl olmadan

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

2080s ye bak sen. sağda en altta , solda en üstte nerdeyse. Ne iş?

• MordSithh kullanıcısına yanıt

Verdiği performansa kıyasla güç tüketiminin çok fazla olduğunu gösteriyor.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

• rx 7000 lerin fiyatı bence boyle dolar o zamana 32 olur o zaman 18000 lira olur rx 7500 xt bence.

• Şöyle birseyde var fazla güc tuketimi beraberinde yüksek sicaklikta getiricek yani eski gtx 500 600.serisi yada amd hd 6000 7000 serisi gibi sicakliklari tekrar görecegiz
    Nvidia 4000 ve rx 70000 serilerinde
    Sonrada birileri cikip bu sicaklik degerlerini savunmaya kalkicak ama performans cok arttii diyip..
    10.yildir kullanmadm ekran karti.kalmadi %50 fan speed ile 65 dereceyi geciyorsa bi ekran karti kesinlikle kullanmam uzak durrurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 12 Haziran 2022; 11:58:27 >
  • xpugur kullanıcısına yanıt

Aynen öyle ya, konu başlığına yazılacak şey mi şu cümle...

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt

Artık dolar çıkmaz yani bu ay içinde AMD'nin yeni RX 7000 serisi detaylanıyor: Watt başına performans artacak 

• Celest kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yetmez hocam
    6900xt için bile 750 watt zor yeterken 7900 xt için 1000 watt bir psu'ya ihtiyaç olacak muhtemelen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Watt başına daha iyi performans güzel bir sey lakin güç tüketimi fazla olunca sıcaklık değeri artacak sıcaklık değerini düşürmek için ekran kartı daha çok güç çekecek psu'dan ve bu yüzden de daha yüksek watt'a sahip psu'ya ihtiyacımız olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

RTX 4000 serisi ve RX 7000 Serisi cıktıgında rtx 3000 ve rx 6000 serisi uygun olucaktır.

RTX 2000 serisininde fiyatları aşagı inecektir

GTX 1600 Seriside artık ucuzlayacak demek.

Bende artık GTX 1050ti yada RX 570 alabilecegim anlamına geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 13 Haziran 2022; 14:34:10 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

4-5 yıl öncesinin dolar bazında sıfır fıyatına 4GB bile kart satsalar ben almaya razıyım. HD7850 ile devam şuan AMD'nin yeni RX 7000 serisi detaylanıyor: Watt başına performans artacak 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.