Şimdi Ara

Nvidia RTX 50 serisinden kötü haber: Güç tüketimi artabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia RTX 50 serisinden kötü haber: Güç tüketimi artabilir
    Bildiğiniz gibi Nvidia Ada Lovelace mimarisi, hem özellikleri hem de performansı ile lansmandan bu yana sektörde rakipsiz bir konuma sahip oldu. Yeni nesil Blackwell tabanlı GeForce RTX 50 serisinin ise bu yılın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Şimdi bu bekleyiş sürerken, sürpriz bir gelişme daha paylaşıldı. Yeni nesil ekran kartları daha fazla güce ihtiyaç duyabilir. Üstelik bu bilgi güvenilir bir kaynaktan geliyor. 

Nvidia RTX 50 serisinde güç tüketimi artıyor

Kopite7kimi, X üzerinden yaptığı paylaşımda, RTX 50 serisinin güç tüketiminde belirgin bir artış olacağını belirtti. Bu konuda TDP, TBP ve TGP gibi farklı güç ölçüm kriterlerinde, önceki serilere göre kaydar değer bir yükseliş bekleniyor. Üstelik bu artış üst sürümlerde daha belirgin olacak. Tahmin edilen güç tüketim değerleri ise şu şekilde;

GeForce RTX 50 Serisi (Seasonic'e göre):

• GeForce RTX 5090: TDP 500W (+50W vs. 4090)

• GeForce RTX 5080: TDP 350W (+50W vs. 4080)

• GeForce RTX 5070: TDP 220W (+50W vs. 4070)

• GeForce RTX 5060: TDP 170W (+50W vs. 4060)

• GeForce RTX 5050: TDP 100W (+50W vs. 3050),

Bu rakamlara göre yeni nesil ekran kartlarında 20W ila 50W'lık bir TDP artışı görmemiz olası. Ayrıca yakın tarihte Cooler Master, RTX 5090'a uyumlu bir güç kaynağını duyurdu. Bu, kartın 50W daha yüksek 500W TDP'ye sahip olabileceğini gösteriyor. 

Görünüşe göre, Nvidia'nın yeni serisi güç tüketimi açısından ciddi değişiklikler getirecek. Ancak, lansman zamanına kadar bazı sürümlerde revizyonlar yapılabileceğini unutmamakta fayda var. Yeni nesil ekran kartlarının şimdiye kadar 2024’ün son bölümünde tanıtılacağı belirtiliyordu. Ancak yeni gelen bilgilere göre Nvidia’nın GeForce RTX 50 serisini 2025 yılının başlarında gerçekleşecek olan CES fuarında tanıtacak.

Ayrıca Bkz.Nvidia patronu 2 aydır durmadan hisse satıyor, 580 milyon doları nakde çevirdi

Nvidia, masaüstü kartlarını ağırlıklı olarak yılın ikinci yarısında tanıyordu ve bu hamle biraz sürpriz gibi olacak, tabi bu bilgiler doğruysa. Bu arada AMD'nin de RDNA 4 mimarisindeki Radeon RX 8000 GPU'larını CES 2025 civarında piyasaya süreceği söyleniyor.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-50-blackwell-rumors-hint-at-higher-power-consumption

• Yeni sobalar geliyor

• performansta ona göre artarsa sorun pek olmaz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 3 Eylül 2024; 14:48:24 >
  • e hani iki slot olacaktı bu kartlar? 500w çeken iki slot kart mı olur?

• GeForce RTX 5080 performansı RTX 4090 dan %25 gibi daha iyi olursa TDP artışında sorun yok

• Sökücem kartini da tdp sinide..bu ne yahu.
    750 ve 850w lik psu alamlara tekrar masraf yolu gözüktü..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

Mobil bambaşka bir dünya kardeşim

• Çeksin ne var?

Rtx 30 serisini kullanırken gıkınız çıkmıyordu undervolt diye bir şey duymadınız galiba? 3060ti 3070 ler 200-250 watt arası tüketiyorda ne oluyor? Bi 3070ti 3080 e gelince 300 wattlar görülüyordu.

5060ın 170w 5070'in 220w çekmesini segmentine göre gayet normal kabul ediyorum ben

Ayrıca 3060 ti gddr6x versiyonunu kullanıyorum siteye göre 265w değeri var fakat 275w kadar çekiyordu. Gddr6x olduğu için tüketim fazla, düz 3060 ti'a göre. Dedim bu kadar güç mü tüketiyo musun madem öyle;

Çaktım undervoltu en yüksek yükte bile 200-210 civarı takılıyor 190 larda geziniyor. 5060ın en kaslı modeli gelsin 190-200 watt tüketsin hadi. Undervoltu bi koydun mu 1660 ti kadar koklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nvidia RTX 50 serisinden kötü haber: Güç tüketimi artabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunlar boyleyse Super Ti versiyonlarini dusunmek bile istemiyorum.Yeni bilgisayar alacak olanlar yuksek W degerleri haricinde en yeni standartlarda ATX 3.1 ve PCX 5.1 PSU almak zorunda kalacaklar.

• hotspot 103 takılıyoruz

• Bu başlıklara pek büyütmeyin en ufak bir kötü haber iyi haberden kat kat iyi değer taşıyor artık günümüzde

Youtube tayfası izlenmek için şimdi en negatif başlıkları yazarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 4 Eylül 2024; 8:22:28 >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

hocam alan adam bunlara takılmaz almayan adam lafını yapar

Alanlar zaten sizin dediğiniz yönetimi yapıyorlar şahsen ben kendi kartımda undervolt bile yapmadım ve oyun oynarken o zirve watt daha çıkmadım

• Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    Undervoltu bende zaten "şu kadar watt çekiyor olmaz kabul edemem" mantığıyla değil sıcaklıkları düşürmek, macun ve padlerin ömrünü uzatmak ve kartın ömrünü uzatmak için yapıyorum. Tabi dolaylı yoldan evdeki elektrik faturasınada katkım oluyor

1980 MHz'e 1.075 1.081 voltaj veren kartı 0.987 0.975 voltajda çalıştırabiliyorken ne gerek var tepe sınır voltaj vermeye değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden yakında ekran kartları PS5 boyutunda ayrı şekilde kurulu gelecek, anakarta montaj meselesi de yok olacak baya mouse klavye bağlar gibi bir tane kablo takacağiz anakarta olacak bitecek, ekran kartı 220 volt 16 amper 3600w güce bağlı duvar prizinde takılacak öyle Pc dışında.. Güya teknoloji gelişiyor, enerji verimliliği falan filan işteeeee....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 4 Eylül 2024; 14:4:11 >
  • Klasik güç soket'li, max 300mm, çift güçlü 120mm fan'lı gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 6 Eylül 2024; 03:47:56 >
  • Şu BTF anakartlar yaygınlaşsa aslında ekran kartı gücü direk anakarttan alıyor kablo görüntü kirliliği olmuyor.

• 850wat gold veya bronz serisi markalı psu olanlar 5090 bile alsalar güncelemeye gerek yok.

750watt gold veya bronz düzgün model psu olanlar 5090 almadıkça günceleme gerek yok.

Şimdi bana 14700k var 250w o çekiyo zaten nasıl yetecek 750wat demeyin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.