Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 vs Intel 13. nesil: Performans testinde kim daha önde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Uzun vadede tdp bakımından intele gecmenin bi manası yok. Elbette amac salt performans ise tercih sebebi olacak bu yeni dönemde. Cpu-z skorlarında bu denli fark olmasını beklemiyordum. Ama bu henuz kanitlanmis gercek hayatta gormedigimiz bri sey. Ben kullanıcı deneyimine bakarım açıkçası.

İntel gibi amd de performans ve verimlilik cekirdekleri üzerine çalışması gerekiyor bu anlaşıldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vram onemli hocam orda da. 4070 bence de yeterli olacaktır.

• ryzen'ın geçmesini bekliyordum, AMD biraz hayal kırıklığı oluşturdu

• PeerNet* kullanıcısına yanıt

sentetik benchmarkta amd ne zaman geçti ki?2007'den beri takip ediyorum ben yok super pi nerede intelin iyi olduğu bir test bulup empoze ediyorlar.bu cpuz'nin başlığı benim 1.78'di amd'nin geçtiği sonra 1.79 ile komple yenilediler bir baktık aaa intel'de iyi.benchmark mı oynayacaz sabah akşam önemli olan oyunlarda ne yapıyorlar.bu sentetik işini sallamıyor zaten şimdiki gençlik bizim 2007'de super pi salladığımız kadar hatta hiç.

• Benim bunca yilda edindigim tecrube cikmamis islemcilerin sentetik test sonuclarina sadece "bakalim ne soylentiler var yeni islemcilerle ilgili" diye bakilmasi gerektigi. Ciddiye almak buyuk hata. Analiz icin acele etmeye gerek gormuyorum. Islemciler cikar, herkes kendi kullanacagi yazilimla testini yapar sonuclari degerlendirir, iste ondan sonra artik konusmaya baslayabiliriz su islemci su setupta su yazilimda soyle sonuclar veriyor vs diye.

Teknik konularda basit cevaplar zaten olmaz. Markalarla ilgili su iyi bu kotu gibi bir genelleme yapilamaz, bu kadar basite indirgemeye calisan kendi cehaletinde kaybolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 29 Ağustos 2022; 0:19:54 >
  • çok detaylı takip etmiyorum o yüzden yanlış hatırlıyorsam düzeltin, sanki 3000 serisinde benchmark sonuçları daha iyiydiAMD Ryzen 7000 vs Intel 13. nesil: Performans testinde kim daha önde 

• intel işlemciler bana çok daha stabil ve güvenli geliyor nedense.

3000 serisinin karşısında doğru düzgün intel mi vardı?amdnin ittirmesiyle 8700k 9900k yapıyordu adamlar şimdi takla attırdılar yok p cores e cores diye.her seri çekirdek değiştiriyorlar eskiden skylake forever diye gidiyorlardı.bence yanlış düşünüyorsun benchmark insana bir şey katmaz hele işlemcide hiç katmaz.hadi ekran kartında hobi amaçlı yapalım.

• Inteldeki asıl problem olan elektrik tüketimi ülkemizde oldukça önemli. Mining yapmıyorum birşey yapmıyorum yaz faturam zamlarla 800 liraya yükseldi.

Gündüz iş amaçlı, akşamları da oyun amaçlı kullanıyorum. Yani makina günün büyük kısmında açık oluyor.

Ekran kartım da işlemcim de üst seviye olduğundan canavar gibi elektrik tüketiyor. Üstüne oda ısınıyor, o sıcakta oturulmaz diye klima açıyorsun.

Hepsi elektrik tüketimi. Yani yukarıda arkadaşların dedikleri gerçekten doğru. Kışın ise kombi ve klima kullanmıyorsunuz zaten oda sıcak oluyor her türlü :))

Odaya işlemciden ziyade en büyük ısıyı ekran kartı atıyor ama, yük altındayken bildiğin klima kadar sıcak hava üflüyor.

Eğer AMD eşit ya da yakın performansı çok daha az "pratikteki" tüketimle verirse sonraki makinemde AMD'ye geçerim. Bundan sonra tüketim önemli artık.

Bana kalsa masaüstünde de Apple'ın M serisi işlemcileri gibi ARM mimarisine geçelim, x86'da artık ısı ve tüketim olarak çok bir ilerleme kaydedilemiyor gibi.

Soketin sık değişip değişmemesi ise işlemciyi çok sık değiştirmediğim için çok ilgilendirmiyor açıkcası, ben değişeceğim zaman 4 sene sonra zaten anakart

eskimiş oluyor ve yeni teknolojilerden mahrum kalıyor. Şu anki anakartıma 13. nesil takılsa bile yeni anakart alırdım PCIE5 ve DDR5 geldi.

DDR5 olgunlaşmadan da sistem değişmek istemiyorum zaten, DDR4'ün max hızlarına yakın halen piyasadaki bellekler. DDR5 10Ghz ve üstü frekansta bellekler

gelecek, olgunlaşma döneminin o zaman olacağını düşünüyorum.

https://www.donanimhaber.com/netac-10-ghz-ddr5-bellekler-icin-kollari-sivadi--132387

• yani sonuçta geçiyordu işte, benchmark tek başına bir şey kanıtlamıyor tabii ki haklısınız ama ben amd nin söylemlerine ve yeniliklerini düşünerek böyle hayal etmiştim. O nedenle hayal kırıklığı oldu yoksa kötü, alınmaz demiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin çok çekirdek testinde geriye düşmesi sürpriz değil. Tampon bellek ve çekirdek arttırılmadı. Intel ikisini birden arttırdı. Toplam sistem maliyeti benzer olacaktır.

Oyuncu için bu senenin yıldızı 13400f yayıncı için 13600k olacak gibi duruyor.

şu doğru çıkarsa önemli değil sentetikte ne yaptığı.az çekirdekle bunu yapıyorsa demek ki adam bunu sırf oyun için yapmış ama bunun için 7000 serisine mi ihtiyacımız vardı 5800x3d zaten böyleydi.işte fanteziye girecem diyen 7950x diye gidecek pahalı ramler anakart falan.maliyet olarak bence gereksiz ve 5000 serisi daha ölmez böyle olacaksa.

AMD Ryzen 7000 vs Intel 13. nesil: Performans testinde kim daha önde
  • AMD'den artık F/P beklemeyin. Anakartlar da çıksın görürsünüz fiyatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 2 Eylül 2022; 13:56:28 >
  • İyi olmuş. Amd indirim yapar ucuza alır millet

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.