Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 vs Intel 13. nesil: Performans testinde kim daha önde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel de 5nm olursa vay AMD'nin haline. 5m vs 10nm ve arada fark kalmamış tepe işlemcilerde.

• intel anakartları daha alınabilir olsa avantaş intelde

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Neden F/P oynasın?Adamlar canavar gibi islemciler uretiyor.Muhtemelen Ryzen 7000 cıktıgında 13. Nesli ki 13900 dısında yeni bir islemci de yok geride bırakmıs olacaklar.

5.5,5.6GHZ calısan islemciler cıkaracak.Zaten 5800X3D oyunlarda 12900K,KS tokatlıyor ya da kafa kafaya gidiyorlar.Intel de 10 bin lira olan board AMD de nerdeyse yarı fiyatında ...

Ayrıca TDP de uzak ara onde Full Yuklenildiginde 350W ları cekmiyor islemci Intel ile esitken ya da daha ondeyken neden F/P oynasın ki omur boyu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 27 Ağustos 2022; 18:57:31 >
  • Yeni nesil cpu alacaksam intel almanın mantığı yok çünkü bu seri intelin şu anki anakartların desteklediği son nesil olacak. Diğer yandan amd am4 deki b320 - x370 gibi anakartlara 5000 serisi desteğini verdi büyük ihtimal am5 ile gene 3-4 nesil cpu desteği sunacak. Ve elinde 3d v-cache gibi bir koz var. Zen 4 x3d modeller yıl sonunda çıkacak ve çıktığında en iyi oyun cpusu amd tarafından sunulmuş olacak. Diğer yandan am5 tarafında çok iyi latency gelişmeleri var. Cinebench te geride olsa bile x3d siz modellerin dahi oyunlarda inteli geçme ihtimali mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 27 Ağustos 2022; 18:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

R9 7950x den bahsetmiyorum ki, kaç kişi alabilecek bu işlemciyi?

ben orta seviyeden bahsediyorum, paylaşılan testlerde R7 7700X bırak 13. nesil 17 işlemcileri şu an ki 17 12700 den geride.

DDR4 kullanan kullanıcılarına illa ki DDR5 alacaksın diyor.

işte sırf bu nedenlerden bile daha yavaş veya kafa kafaya olan modellerinde biraz daha FP olması lazım...

kalkıp en tepe, en pahalı olacak modeli önde diye örnek göstermek ki o da muadili intel i geçemiyor, ne kadar doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 27 Ağustos 2022; 18:31:12 >
  • Big little teknolojisine rağmen hala mt de rakibine p/w olarak geçiliyorsan bir şeyleri yanlış yapıyorsun demektir bu. 8c eksik halde 7950x 13900k ile başa baş gözüküyor ve harcadığı güç ortada.

1.İslemciler daha cıkmadı bunlar ES,QS islemciler

2.Halihazırda AM4 cok daha uygun maliyet ve 5800X3D en iyi oyun islemcisi

3.İntel gibi full yukte 350W ları tuketen islemcileri yok.

4.13900 dısında yeni islemci yok ve Upgrade icin yeni Lake yeni 1871 soket Anakart lazım , AMD ise daha yeni geciyor ve belki 3-4 nesil daha destek verecek?

5.Belki hala AM4 e bile islemcii cıkarabilir.

6.Velev ki 13. Neesilde gecilse dahi bir 7800X3D ile ortada 13. Nesil bırakmaz aynı 5800X3D gibi

Bu gibi sebeepler varken neden AMD hep F/P oynamak zorunda olsun?F/P isteyen zaten AM4 alır gecer.

• huso kullanıcısına yanıt

madde madde yazmışsınız ben de madde madde cevap vereyim.

1.İslemciler daha cıkmadı bunlar ES,QS islemciler

Ben bu test özelinde konuştum zaten, ürünler çıkıp gerçek testler görmeden konuşmak zaten farazi.

2.Halihazırda AM4 cok daha uygun maliyet ve 5800X3D en iyi oyun islemcisi

AM4 platformunun 5000 serisi hariç fiyat performansı hakkında en ufak bir eleştirim olmaz hatta övgüye değerdir.

ama tekrar vurgulamak isterim "5000" serisi hariç, 5600x fiyatı ile başlayan AMD ' nin son kullanıcı öpme politikası halan devam ediyor.

5800X 3D için en iyi oyun işlemcisi demişsiniz ama sanırım saygınlığından şüphe duymayacağımız Anandtech' in Haziran ayında yayınladığı güncel testlerde durum çok da "en iyi" olarak görünmüyor.

teste sokulan 9 oyundan sadece ikisinde (Civilization ve Far Cry) 5800X3D 12700 ve hatta 12600 e göre bir miktar fark yaratabilmiş.

kalan oyunlardan hiç birinde oyun oynama kalitesini belirleyen 95th percentile sonuçlarında 5800X3D ya rakiplerinin gerisinde ya da 12.000 TL ' ye (AMD nin öpücüğü) yakın fiyatının hakkını veremeyecek şekilde rakipleri ile kafa kafaya.

6.800 TL' ye İ7 12700, 9.500 TL'ye 12700K alınabilirken, düşük bir performans farkını sadece ve sadece L3 bellek ihtiyacı duyan oyunlarda gösterebilen bir işlemci eğer 12.000 TL ise kusura bakmayın da en iyi oyun işlemcisi filan değildir.

www.anandtech.com
    The AMD Ryzen 7 5800X3D Review: 96 MB of L3 3D V-Cache Designed For Gamers
    https://www.anandtech.com/show/17337/the-amd-ryzen-7-5800x3d-review-96-mb-of-l3-3d-v-cache-designed-for-gamers/3

3.İntel gibi full yukte 350W ları tuketen islemcileri yok.

Hiç bir güncel işlemci stres testleri hariç günlük ve oyun amaçlı kullanımda pik enerji tüketimine ulaşmıyor, bu çok kağıt üzerinde kalan bir argüman.

ama haklısınız şu an TDP değerleri Intel' de yüksek.

4.13900 dısında yeni islemci yok ve Upgrade icin yeni Lake yeni 1871 soket Anakart lazım , AMD ise daha yeni geciyor ve belki 3-4 nesil daha destek verecek?

13900 harici işlemci olmaması çıkamayacağı anlamına gelmiyor, koca seride tek işlemci modeli olacak hali yok elbet alt seriler gelecektir.

AMD upgrade yapmak içinde anakart gerekiyor, üzerine bir de DDR5 bellek gerekiyor.

12. nesil kullanıcısı olarak elimde ki DDR4 Z690 ile 13. nesil kullanabileceğim.

AMD platformları daha uzun ömürlü olabilir bu konuda hak veriyorum, ama intel de her nesil soket değişim yapısını kırdı.

5.Belki hala AM4 e bile islemcii cıkarabilir.

Elindekilerini bitirmeyi tercih eder bana göre.

6.Velev ki 13. Neesilde gecilse dahi bir 7800X3D ile ortada 13. Nesil bırakmaz aynı 5800X3D gibi

Doğmayan bebeğe don biçilmezmiş.

Bu gibi sebeepler varken neden AMD hep F/P oynamak zorunda olsun?F/P isteyen zaten AM4 alır gecer.

Bu haberi baz alarak konuşuyorum zorunda, özelikle R7 7700 gibi orta seviye işlemcileri bu haberde belirtildiği gibi önceki nesillere göre zayıf gelirse AM4 kulllanıcıları veya benim gibi Intel kullanıcıları dediğiniz gibi AM4 alır geçer veya elindeki platformlar ile devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 27 Ağustos 2022; 20:38:55 >

www.bizdehesapli.com
    AMD RYZEN 7 5800X3D 8 Core, 3,40-4.50GHz, 100Mb Cache, 105W, AM4 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kart YOK, Fan YOK)
    https://www.bizdehesapli.com/amd-ryzen-7-5800x3d-8-core-3-40-4-50ghz-100mb-cache-105w-am4-soket-box-kutulu-grafik-kart-yok-fan-yok-urun-RYZEN-7-5800X3D?ref=akakce&v=1.34.7

Bizim koyde bu rakamlar Dokuzbinaltıyuz diye okunuyor.12000 TL diye okunmuyor.Ayrıca birkac gun once 9524TL idi.Ondan once de 9400 kusurdu.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Intel Core i9-12900K 3.20GHz (Turbo 5.20GHz) 30MB Cache LGA1700 12.Nesil İşlemci - (Tray Soğutucusuz) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/intel-core-i9-12900k-3-20ghz-turbo-5-20ghz-30mb-cache-lga1700-12-nesil-islemci.html?ref=akakce&v=1.50.4

videocardz.com
    AMD Ryzen 7 5800X3D Review Roundup | VideoCardz.com
    https://videocardz.com/127562/amd-ryzen-7-5800x3d-review-roundup

club386
    AMD Ryzen 7 5800X3D Review | Club386
    https://www.club386.com/amd-ryzen-7-5800x3d-review/

hothardware
    AMD Ryzen 7 5800X3D CPU Review: The King Of PC Gaming - Page 4
    https://hothardware.com/reviews/amd-ryzen-7-5800x3d-review-and-benchmarks?page=4

Boyle gidiyor iste isteyen tum inceleme ve benchmarklara bakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 27 Ağustos 2022; 21:25:1 >

• Genellikle bir AMD kullanıcısı olarak, daha başa baş bir performans beklerdim açıkçası.

7900x özelinde yine de anakart+işlemci+DDR5 için 25-30K para vermeye değmez.

Bir 5900x kullanıcısı olarak 5900X3D çıkartmasını bekliyorum.

Sıfırdan bilgisayar toplayacaklar için de 7600x + orta düzey bir anakart ve 6600xt veya Rtx 3060 sistem toplamak çok cazip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 28 Ağustos 2022; 0:41:15 >
  • MetronoM M kullanıcısına yanıt

5800x3d zaten çok ısınıyor zaten adamlar orasını burasını kırpmış yasaklamış anca gidiyor.5900x dediğin zaten sıcak bir işlemci üzerine bir de 3d cache koyabilselerdi zaten en başta onu 3d model yaparlardı.zinhar çıkmaz boşuna bekleme 5800x3d al geç amacın oyunsa çünkü 5900x3d olsa değişen bir şey olmaz çekirdekle alakası yok cache para etti mi oyunda ki genelde ediyor isterse 5600x3d olsun koyar gider ama adamlar 5600x3d de yapmayalım artık diye 5800x'i 4.5 ghz falan yapmışlar curve de yapılmıyor biostan çarpan yok voltaj yok.fsb'den de yüklensen pcie m2'ler falan sapıtır yani takıyorsun kullanıyorsun ayar yok.böyle bir mevzuyu nasıl takacaksın 5900x'e iki üç çekirdeğini mi kapatacaksın işte olmamış ki yapmamışlar.

• Isınma konusunun bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum hocam x3d için.

O halde testler bu haldeyse yuzde 15 ortalama bir değerleme için masrafa gerek yok. 5900x ile yola devam. İse yarar Ddr5 ram 6000 tl ortalama çok fazla. Tabi işlemciler çıksın bakalım neler oluyor.

Bu arada yeni sıvı sogutmalarda pompa devir hızı ve pompadaki devirdaim donen sıvı miktarını yani sıvı tankını buyutme yoluna gitmiş asus. Bu tarz çözümler yüksek ihtimal fayda getirecektir.

İzleyelim bakalım neler olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

elinde 5900x varsa bence ellemene gerek yok hani ne oyun çıktı sende kötü yeni işlemcilerde süper olacak var mı öyle bir şey yok.iyi kart almış kullanıcıların artık 2k'ya geçmeleri gerekir ve 2k'da 5600 serisi bile iş yapar yani işlemciye sisteme para dökmeye gerek yok bir yerden sonra.monitör alırsın amenna 1080p 240hz 360hz alırsın 2k 4k alırsın bunlar normal işte kullandığın karta göre hareket etmen lazım kötüyse iyisini al iyiyse monitör al.iş görür bir işlemcin varsa artık para harcama sisteme çünkü ddr4 ddr5 öyle ahım şahım bir farkı yok ve benchmarklardaki işlemci farkları oyunlarda aynı olmaz.%15 belki dediğin gibi az bir fps oynatacak yenileri ama 3d'nin özelliği her oyunda her çözünürlükte fps katması değil de mesela rekabetçi oyun oynuyorsundur 1080p'de low cs go'dur çıldırıyor.shadow tomb 1080 low'da 11700k 211 fps 5600x 248 fps alırken x3d 357 fps alıyor yani aradaki bu farkı yüzde ile söyleyemezsin bu bir sihir ama her durumda olmuyor mesela 2k ultra yaptığında önceki testte rezil olan 11700k bir iki fps geçiyor oyunun birinde forza 5'ti sanırım ama 2k ultra'da 25 fps ortalama fark attığı da oluyor x3d'nin yani biraz belirsiz nerede ne işine yarar ama rekabetçi oyun sevenlere tavsiye ederim pek aaa oyunlar için değil.dün rdr2'de 77 derece gördü corsair h150i soğutucuda sonra 69 68'e indi yani seninki de bu kadar ısınıyordur senin için bir değişim olmaz sıcaklık olarak anca rekabetçi oyun oynuyorsan 1080p'de yüksek hz monitörde bak o zaman çok işine yarar.

• Kesinlikle haklısın. zaten konfigirasyonumda değişmemi gerektiren bir durum yok. 2k monitörüm var. Esas merakta kaldığım şey bu sene gpu lardaki durum ne olacak. bu seriyi bu tabloyu görünce es geçmeye karar verdim.

elindeki kart güzeldir böyle dediğine göre.bu durumda bence yeni çıkacaklar parasını hakeden şeyler olmaz ilk etapta.belki seneye yenisini çıkarmaz fiyatlar düşerse artık madenci de yok çünkü o zaman bakarsın ben olsam takip bile etmem şimdi.oyun yok çünkü ne oynayacaz ya da ne çıktı da oynayamadık?2080 superle bile her şeyi oynuyordum ben 2k'da şimdi 3080 var ararım sorarım muhabbet bağına girdim bu gece yani hiç gözüm yok yeni seride.

eyes53youtube
    ararım ararım ararımseni her yerde sorarım ıssız gecelerde sevgilim nerde ararım ararım ararım seni her yerde sorarım ıssız gecelerde sevgilim nerde
    https://www.youtube.com/watch?v=pvHlayiYgbw
  • :)) dh eski gediklilerinden olunca gece vakti bile olsa insan bi göz atmak istiyor. Sacma bir slikon aşkı da olmuyor değil. Ama hocam bi bu kaldı elimizde o da maddiyat el verdikçe.

6900xt ref gpu vardı, sattım şimdi gözü nvidia yeni seriye diktim bekliyorum.

• fiyat ile alakalı eksik araştırmışım haklısınız.

kimseye 5800x2d yerine 12900 de al demedim demem de, hele ki oyun odaklı ise, hele ki elinde AM4 anakart varsa.

ama sıfır sistem toplayacak kişiye 5800x3d yerine 12700-f-k de bakalım derim çünkü 5800x3d verdiği performans farkı fiyat farkına eş değil, keza bu durum 12900 için de geçerli.

• AMD yıllarca soket değiştirmeyip lider oldu çünkü alanlar eski anakartlarına aldılar. Bu dönemde ise soket değişiyor. Bunun üstüne anakartta ramde değişmek zorunda. Bu sebeple fiyatları düşürebildikleri kadar düşürmeliler. Yoksa Intele yenik düşerler!

fiyat ve güç tüketimi ısınmasına göre seç bana soracak olursan.illa ki 4080 hızlı bir şey olur ama her yönden güzel olur mu?4070 ideal olur bence ama ti'si olur mu bilmem.

• Teknoloji merakim var ama bilgi sahibi olmadigim için,kafamdaki bi kaç soru ve yorum şu şekilde olucak,İntel yavaş yavaş toparliyor gibi ama kullanicilarin cogu overlock yapicagi için ve isinmanin önüne gecmek için tüketimin önemi acik arada ortada olucak aradaki puani işlemciler cikinca testlerle herşey gün yüzüne cikicaktir.Amd fiyatlandirma konusunda rekabetci olmiyacagi belli intel ve amd arasinda tüm birleşim parcalariyla 2-4k fark yaraticaktir bu fark isi degerimi yoksa puana deger mi cikinca görücez

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.