Trendyol, Amazon ve Hepsiburada sitelerinde gözüme çarpan uygun fiyatlı diyebileceğimiz laptopları linklemeye çalıştım. İndirim gördükçe güncellenecektir.
HP victus serileri.
Intel Core i7-12700H 16GB DDR5 RTX 3060 - 24.699,05 TL (fiyatına göre gayet iyi)
Intel Core i7-12700H 16GB DDR5 RTX 3050 Ti - 23.029,06 TL
Intel Core i5-12500H 8GB DDR4 RTX 3050 - 17.526,55 TL
Game Garaj.
Intel Core i5-12500H 16GB DDR4 RTX 3050Tİ - 20.804,74 TL
Intel Core i7-12700H 16GB DDR4 RAM RTX3060 - 24.523,31 TL
MSI katana serisi.
Daha satışa sunulmamış prototip olarak geçen 12.nesil Intel i7-12700H işlemcili Lenovo Legion 5 Pro dizüstü bilgisayar tanıtım konusudur.
Özellikle Intel mobil işlemcilerin gücüne hayran kaldım açıkçası. Güç tüketimi ve ısı değerleri yüksek gözükmesine rağmen yoğun kullanımda kasa asla ısınmıyor.
Intel'in 12.nesillerde kullandığı hibrit mimari günlük kullanımlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Oyun dışı şarj tüketimi çok çok az.
Dış Görüntü
Teknik Özelliklerimiz
Intel 12.Nesil Core i7-12700H İşlemci. 4.7GHz, 14 Çekirdek (6 Performans + 8 Verimlilik Çekirdeği)
Nvidia GeForce RTX 3060 6 GB (130W Maksimum güç, 1,702 MHz boost)
16GB DDR5 4800MHz RAM (32 GB'a kadar yükseltme yapılabilir)
1 TB m2 Samsung SSD
16-inch WQXGA 2560 x 1600 IPS Ekran , 165Hz , 500-nit X-Rite Pantone Teknolojisi
Intel Wi-Fi 6E Teknolojisi
Üç adet Type-A USB 3.2 Gen 1, İki adet USB-C 3.2 Gen 2 port with DisplayPort 1.4 (Bir tanesi 135W'a kadar güç aktarımı destekliyor)
2 adet Thunderbolt 4 USB-C USB Portu
Bir adet HDMI 2.1 (120 Hz destekli 4K Çıkış )
Ethernet Portu
Şarj Portu
Benchmark Testleri
Cinebench r23
Time Spy
Fire Strike Extreme
Cpu Profile Test
Crystal Disk Mark
Oyun Testleri
Şimdilik test etme imkanı bulduğum en rekabetçi oyun Valorant oldu. İsteğe göre farklı oyunlar bende mevcut ise testlerini yapıp konuya ekleyebilirim.
VALORANT (2K Medium Ayarlar)
PUBG (2K ULTRA Ayarlar)
Arkadaşlar selam indirimde çok güzel laptoplar var ama karar veremedim.
https://www.trendyol.com/sr?fl=seciliintelgaminglaptoplar indirimler bu linkte mevcut bakmak isteyen varsa.
ikilemde kaldığım konu şu iki aynı laptop işlemcileri en iyi intel 12.nesil işlemcilerden fakat ekran farkı var.
sizce hangisi ?
İntel i5-12500H ve i7-12700H
Yakın zamanda sızdırılan kriterlere göre, orta sınıf 12. nesil Alder Lake mobil işlemciler şaşırtıcı derecede yüksek puan aldı, tam da bazı yeni oyun dizüstü bilgisayarlarının piyasaya çıkması için uygun dönemde geldi.
Test sızıntıları her ikisinden de geliyor Weibo sitesinde bir kullanıcı gönderisinde bir video ile sızdırdı. İşlemcilerden her ikisi de Cinebench R20, R23 ve CPU-Z’den güzel puanlar almış durumda. Intel Core i5-12500H ve i7-12700H, her bir testte AMD Ryzen 7 5800H’yi geçti.
Söylentilere göre test, Intel Core i7-12700H’nin Ryzen 7 5800H’ye karşı tek iş parçacıklı testte %24,78’e kadar ve çok iş parçacıklı testte %34,62 daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor.
Intel Core i7-12700H & i5-12500H Sinetik Karşılaştırma Sonuçları
Cinebench R20, R23, and CPU-Z
Intel Core i7-12700H Cinebench R20
Intel ARC Ekran Kartı Serisi
Intel'in son bombası yıllardır beklediğimiz ekran kartları sonunda geliyor. Intel 2021'de kendi sitesinde 2022'deki piyasaya sürülecek olan serideki ilk grafik kartlarından ne beklenmesi anlatılan bir video yayınlayarak rakipleri NVIDIA ve AMD ile rekabet edecek yeni grafik teknoloji markasını tanıttı. Fiyat olarak şu an bir rakam olmasa da elimizde Intel ARC içeren Samsung Laptoplar tanıtılmaya başladı. Bizim gibi kullanıcılar bazında AMD ve NVIDIA tekelinde kurtulabilme şansı sunması gerçekten hepimizi mutu edecek diye düşünüyorum.
Intel tarafından belirtilen mobil modelleri
Performans konusunda başlangıçta şahsen pek yüksek değerler beklemiyorum ama marka kendisi iddalı bu konularda ve Intel'e güvenim tam özellikle oyuncuları üzmeyeceğini düşünüyorum. Yazılım konusunda Intel farklı bir detay NVIDIA ile kafa kafa gelebilecek kadar teknolojiye sahip bir firma.
Intel Arc 3'e sahip olan bilgisayarlar ABD de oldukça uygun olarak 899 dolara satışa sunulması planlanmış. Arc 5 ve Arc 7 serilerinin ise umarım Arc 3 serisinden cok pahalı olmaz. Piyasaya yeni bir rekabet gelmesi lazım. Özellikle ülkemizde agresif satış politikasıyla giriş yaparsa istediğimiz şartlarda sistemlere kavuşmamız çok rahat olacak.Merak ettiğim birkaç konu var. Sizce Intel bu işi yapabilir mi? (Güvenim tam açıkçası) Ülkemizde fiyatlandırılması nasıl olur? Compative oyunlarda önemli olan gecikme konusuna bakış açısı ne durumda olur? İşlemcilerde önemsediklerini özellikle 12.Nesillerde gördük. Artık sizce Full Intel Gaming rigler görür müyüz bu sene içinde?
Kurtar bizi bu ikili ekran kartı marka hegomanyasından Intel...
Selamlar intelin yeni çıkan laptopları çok hoşuma gitti. Belirli bir bütçem var herkes gibi, 25-35k arası. Ekran çözünürlüğü, pil dayanıklılığı, çok fazla ısınmaması benim için en önemli detaylardan. Laptop'u hem oyun hem ofis işleri yapmak için istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 55
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 3.643 (Bu ay: 44)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar