Gigabyte XMP/Ram Sorunu
Öncelikle Merhabalar,
Bir kaç ay önce hazır bir sistem satın aldım.
İlk geldiği zamanlarda XMP açıp denemeler yapmıştım fakat sürekli hata alıyordum. Mavi ekran hatası ve PC ilk açıldığında windows yerine BIOS'a atma sorunları gibi.
Ardından sorunu çözemedim ve çözmeyi bırakmıştım.
Memtest86 testine soktum ilk olarak bir sorun çıkmadı. Ama şöyle bir farklılık oldu. BIOS üzerinden XMP açtım ve ardından teste başladım. Sorun çıkmadı daha sonra detaylara bakarken RAM hızlarının default değerde olduğunu gördüm.
Default değer: 2133 mhz / XMP değeri : 3200 mhz
Gigabyte driverları bugün kontrol ettim çeşitli güncellemeler gelmiş. İlk olarak BIOS güncelledim. Ardından diğer güncellemeleri yükledim.
Bir uygulama çıkmış sanırım. Farklı ayarlar yapabildiğimiz. Gigabiyte Control Center adında.
Bu uygulama üzerinden elle dilediğimiz mhz değerini girebiliyoruz. XMP açmadan direkt 3200 mhz değerini elle seçtim. Yeniden başlattığımda hata vererek "optimize ayarlara dön" seçeneğini seçmek zorunda kaldım ve tekrar default ayara döndüm.
Çok detaylı olarak bilgim yok. Bazı kullanıcılar 3200 de hata verir fakat 2933 de hata vermiyor gibi yorumlarda bulunmuş. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
Sistem bilgilerini aşağıda listeliyorum.
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
SSD: KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma /
Ekran kartı: GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 2
Anakart: GIGABYTE H610M H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI
İşlemci: Intel Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek Soket 1700 10nm İşlemci
Orta bütçede Gamepad önerisi?
|
Bluetooth Kulaklık Öneri (200 TL)
|
...
|
Bilgisayara Hic Birsey Indiremiyorum !
|
TTNet Anlık Ping Sorunu !
|
100 TL ye kadar kulaklik önerisi
|
Lenovo P70 Lollipop 5.1 E yükseltmeli miyim ?
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.547 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar