Merhaba Arkadaşlar;
Merak Ettiğim Bir Konu Var
Hali hazırda 1000 MBPS TT Fiber kullanmaktayım.
Yalnız Ping değerlerinden memnun değilim.
Bilgi İşlemci olarak Almanya ve Hollanda'da sunucularım bulunmakta, aynı zamanda da CS:GO vs oyunları oynamaktayım.
İş Yerinde 100 MBPS TT Metro Bulunmakta ve o hattın değerleri evdeki hattan daha iyi
Örnek vermek gerekirse Evde Steam CS:GO sunucularına 50-60 ms civarında bağlantı sağlanırken iş yerinde 35-40 ms arasında bağlantı alıyorum.
Statik IP alıp denedim, ping daha fazla oldu.
Sizlerden İsteğim 146.66.155.1 CS:GO sunucusuna tracert atıp paylaşmanız.
Özellikle Antalya'da ikamet eden arkadaşlar var ise bir karşılaştırma yapmak istiyorum.
Hangi İSS'yi kullandığınız önemli değil sadece Antalya'da ki ping ve tracert değerlerini merak ediyorum.
Birde bu testi yaparken aldığınız IP bloğunu yazabilirseniz sevinirim.(Örnek:81.212.xxx.xxx şeklinde).
Telekom'da tanıdık var ona göre o IP Bloğuna geçirecem kendimi.
Örnek olması için aşağıya ping ve tracert sonuçlarımı ekliyorum.
Şu anda CGNAT üzerinden aldığım IP Bloğu: 81.214.xxx.xxx
Şimdiden Teşekkür ederim.
Merhaba Arkadaşlar;
TT 1000 MBPS Kullanmaktayım İşim ve Oyun Oynadığım İçin Statik IP Kullanmaktayım.
1, 1.5 ay öncesine kadar Antalya'dan Almanya'ya 30 - 40 MS Arası Bağlanırken Bir Anda 55-60 MS'leri Görmeye Başladım.
Statik IP'den olabileceğini düşünerek iptal ettim ve yine 30-40 ms arası bağlanmaya başladım.
Bir süre sonra CGNAT'ta da 55-60 ms değerleri gelmeye başladı.
Ancak Tekrar Statik IP aldığım zaman 10 gün öncesine kadar kullandığım IP yerine başka bir IP tanımlandı.
Hem eski IP'me dönmek istiyorum hem de stabiliteyi artırmak istiyorum.
Aşağıya örnek olması için CS:GO viyana testini ekliyorum.
Normalde Kızıltoparktan hopundan sonra direk Ankara(Ulus)-Gayrettepe-Viyana yolunu izlerken Adana'ya gittiği için +10ms ekleniyor.
Bunu nasıl eski haline getirebilirler.
Aşağıya Apra Ping Tester Sonuçlarını ekliyorum.
Valoda Bile 17-22 ms ping alırken bir anda 29 -38 ms giriyor.
Yardımlarınız İçin Teşekkürler.
Güncelleme Modem arayüz resimlerini ekledim.
Merak eden arkadaşlar modem ile ilgili sorularında yardımcı olabilirim.
Qos konusunda yardım lazım.
Merhaba arkadaşlar;
Bugün test için bağlatmış olduğum netbone 1000 mbps aboneliği için verilen(Türkiye'de alan ilk kişiyim sanırım) TP-LINK EX 20 AX1800 Modem özelliklerini paylaşacağım.
Çalıştığım için inceleme fırsatı bulamadım.
Resimlerini konuya ekledim.
3 günde fiber altyapı geldi konuya gelin
Merhaba forum sakinleri başvurudan 3 gün sonra an itibari ile fiber alt yapım geldi. Süreç nasıl işledi onu anlatayım önce
24.02.2023 tarihinde açık kapı üzerinden başvurumu yaptım. Yaklaşık 20 gün sonra Manavgat Telekom müdürlüğü tarafından arandım yapılan görüşme neticesinde fiber hizmeti binaya kadar getirebileceklerini ancak daire içi obk çekilmesini bina sakinlerinin yapması gerektiği söylendi. Tamam dedik konu burada kapandı.
27.03.2023
Telekom tarafından tekrar arandım, son durumun ne olduğunu binanın onay vermesi gerektiğini konuştuk, bina onay verdi deyince projeye alındı.
08.04.2023
Karşımda yeni yapılan binada daha altyapı çekilmediği ve bizim bina dahil 4 binada altyapı olmadığı ortaya çıktı, karşımızda bulunan metruk bina yıkılıp yeni bina inşaatı başlayınca bir anda Telekom çalışanları bina üzerinde çalışma başlatmış oldu
Binanın girişine 63 luk boru koydular.
10.04.2023
Resimde de göreceğiniz üzere kutu konuldu yarın altyapı aktif olur sende saha ekibi tarafından
Tek kalan sorun eve obk çektirmek kaldı onunda 1 2 gün içinde hallederim.
Güncelleme!!!!!
Telekomdan obk almaya gittim bizim bina için arkaplanda 2 3 günlük iş varmış ondan sonra elektrikçi ile birlikte almaya gideceğiz.
Güncelleme 2!!!!
Kabloyu çekiyoz
Son Güncelleme
Merhaba;
Hali Hazırda Millenicom Kullanıcısıyım Altyapı Değerlerim Aşağıda. 100MBIT Alınabilir mi?
Millenicom'dan Sıkıldım Artık Önceden Arayınca MH' ye Ulaşılabiyordum.
Hangi Servis Sağlayıcıya Geçmeliyim.
Şu an Hali Hazırda Millenicom 100 Mbit Kullanıcısıyım.
Önceden Rahatlıkla 75 Mbit Hız Alabiliyordum.
Şu an Durum Bu.
Yorumlarınızı Bekliyorum.
Teşekkür Ederim.
Merhaba,
Yaklaşık 1 Yıldır Millenicom İnternet Kullanıcısıyım.
Aşağıda Görmüş Olduğunuz Gibi Hat Değerlerim 100 Mbit Desteklemesine Rağmen Dslam Kilidine Takıldığım İçin 79 Mbit Değerine Sabitlendi.
Bu Konu İçin Yardımlarınızı Bekliyorum.
88/2 İnternet Hız Sorunu
|
|
50 Mbit Sonrası 3.0Mb/sn hız sorunu
|
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 52
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 47.708 (Bu ay: 2.443)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar