Kiracı Tahliye Konusu
Merhabalar,
7 ay önce bir ev aldım İzmir'den ve 7 aydır ev arıyorum diyen kiracı geçen hafta çıkmam yazı bulur diyor. Kendisine güvenmiyorum. Evi alır almaz ihtar çektim buna.
Evi almadan önce senden 2 kira almayım bana tahliye taahhütnamesi ver dedim vermedi, eh vermeyebilir ben yine de evi aldım.
Kirası 4000 TL şu an, aksatmadan da ödüyor.
Kendi evime geçeceğim kiracı tahliye ettiğinde hani daha pahalı kiraya veririm diye düşüncem yok.
Şimdi ben buna hızlı çıkması için para teflif etsem ne kadar etmeliyim ?
Adam zaten 6 ay oturdu. Başta bana 3 kira alma nakliyemi öde deseydi yapardım ama şimdi 7 ay oturmuş zaten bu kadar para verme diyorum kendi kendime.
Öte yandan ben bunu mahkemeye versem mahkeme 1-2 yıl arası sürer onu da beklemeye niyetim yok.
Özetle ben buna evi tahliye etme vadesine göre mi para önersem, örneğin hemen çıkarsa şu kadar para, 3 ay sonra çıkarsan şu kadar para, ya da kendi dediği örneğin haziranda çıkarsa şu kadar para gibi.
Sizce bu vadeye göre önermem gereken para ne kadar olmalıdır ? Örneğin hemen çıkarsa 4 kira parası, 3 ay sonra çıkarsa 3 kira parası haziranda çıkarsa şu kadar ay kira parası gibi.
Siz kiracınızı çıkarmak için ne kadar para ödediniz ? Bu işlerin oluru ve standartı nedir ? Pazarlık usulu mü yapılıyor bu iş ?
Bir de ben buna para versem ve çıkmazsa ne olacak ? Paranozı nasıl garanti altına aldınız ? Tahliye taahhütnamesi mi verdi ?
Kiracısını ikna edip çıkaran arkadaşların tecrübesini ve yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler
İlginç bir tahliye davası
Merhabalar,
Şubat 2022'de, İzmir depreminden sonra yeni ve sağlam bir eve geçmemiz gerektiğini düşündüğüm için 2014 yapımı bir ev aldım. 10 yıl önce de aynı semtten başka bir eski ev almıştım. Yeni aldığım ev eşimle benim üzerinde %50 pay orannında. Eşimin ilk evi.
Şu an 10 yıl önce aldığım 40 yıllık evde oturuyorum ailemle. Bu ev için kentsel dönüşüm toplantısı da yaptık ama iş ilerlemedi. İnsanlar evin sağlamlığından hiç emin değil büyük ihtimal sağlam bir ev de değil.
Site sakinleri 2 sene kira veremem yada evim küçülmesin diye kentsel dönüşüm kararı da alamadı. Burası Bornova'da bir site ve sitede kentsel dönüşüm kararı almak çok daha zor.
Gelelim konuya. Ben bizim sitede işler yürümediği için 6-7 ay önce borç harç yeni bir ev aldım, evi alır almaz da ihtarname yolladım. Bir önceki ev sahibi kiracının sözleşmesini 2018 Ocak sonunda başlatmış.
Evi almadan önce kiracı tahliye taahhütnamesi vermeye yanaşmadı. Evi aldıktan sonra da aradım kiracıyı evi aldığımı ve ihtarname yollacağımı söyledim.
Kiracı da bir önce yollarsan ben de kendi kiracımı çıkaracağım senin ihtirname ile dedi.
Ara ara konuşmamımzda kendi kiracısının durumunu sorduğumda benim kiracım da kendi kiracısını çıkaracak yani 4 kişi birden yer değiştirecek cevabını verdi.
Yani benim kendi evime geçmem için kiracım kendi evinde geçecek, kiracımın kendi evine geçmesi için kiracımın kiracısı kendi evine geçecek.
Kiracımın kiracısının kiracası taşınırsa bu 3 aile kendi evine geçeceki özetle zincirdeki 4. kişinin elinde her şey.
Kiracım bana bunu söylediğinde inanmadım açıkcası ama inanmış göründüm. Böyle bir şeyin olma olasılığı milyonda bir falan olmalı.
Neyse buna takılmadım ve adama da inanmış görünelim diye 4. kişi ile arada temas kur ne zaman çıkıkyormuş öğren dedim.
Şimdiye kadar çıkıcam diyen 4. kişi en son geçen perşembe günü çıkmam 1 yılı bulabilir demiş.
Ben kendi kiracıma 6 ay doldu zaten mahkeme sürecini başlatacağım dedim o da tabiki siz başlatın dedi.
Bu arada şimdiye kadar kendi evime çıkacağım diyen kişi geçen perşembe bir akrabamın evine taşınacağım aslında kendi evim değil demeye başladı.
Sanırım mahkemede evinin olması sorun yaratacak diye bunu dedi ama az da olsa akrabasının evine taşınma ihtimali de var.
Ocak 2023'de 5 senesi doluyor bir de kira arttırım davası açacağım onlara.
Bu arada eve kendim taşınacağım asla kira arttırmak amaçlı bir tahliye düşünmedim. Eski evden yeni eve taşınacağım.
Şimdi size sorularım şöyle;
Sizce mahkemde kiracımı çıkartabilir miyim ?
Bu mahkeme istinat mahkemesi dair ne kadar sürer ?
Kiracımın çıkması için başka ne gibi yöntemler önerirsiniz ?
Bana yol yordam gösterebilir misiniz ?
Teşekkürler
Bianchi Journey 210
|
|
Laptop seçimi yardımı ve seçim klavuzu!!!
|
|
|
|
|
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 94
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.640 (Bu ay: 63)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası