Şimdi Ara

Kiracı Tahliye Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7 ay önce bir ev aldım İzmir'den ve 7 aydır ev arıyorum diyen kiracı geçen hafta çıkmam yazı bulur diyor. Kendisine güvenmiyorum. Evi alır almaz ihtar çektim buna.

Evi almadan önce senden 2 kira almayım bana tahliye taahhütnamesi ver dedim vermedi, eh vermeyebilir ben yine de evi aldım.

Kirası 4000 TL şu an, aksatmadan da ödüyor.

Kendi evime geçeceğim kiracı tahliye ettiğinde hani daha pahalı kiraya veririm diye düşüncem yok.

Şimdi ben buna hızlı çıkması için para teflif etsem ne kadar etmeliyim ?

Adam zaten 6 ay oturdu. Başta bana 3 kira alma nakliyemi öde deseydi yapardım ama şimdi 7 ay oturmuş zaten bu kadar para verme diyorum kendi kendime.

Öte yandan ben bunu mahkemeye versem mahkeme 1-2 yıl arası sürer onu da beklemeye niyetim yok.

Özetle ben buna evi tahliye etme vadesine göre mi para önersem, örneğin hemen çıkarsa şu kadar para, 3 ay sonra çıkarsan şu kadar para, ya da kendi dediği örneğin haziranda çıkarsa şu kadar para gibi.

Sizce bu vadeye göre önermem gereken para ne kadar olmalıdır ? Örneğin hemen çıkarsa 4 kira parası, 3 ay sonra çıkarsa 3 kira parası haziranda çıkarsa şu kadar ay kira parası gibi.

Siz kiracınızı çıkarmak için ne kadar para ödediniz ? Bu işlerin oluru ve standartı nedir ? Pazarlık usulu mü yapılıyor bu iş ?

Bir de ben buna para versem ve çıkmazsa ne olacak ? Paranozı nasıl garanti altına aldınız ? Tahliye taahhütnamesi mi verdi ?

Kiracısını ikna edip çıkaran arkadaşların tecrübesini ve yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler

• Kiracının çıkmasını istiyorsan yeni taşınacağı dairenin 2 aylık kira ve depozitosunu , nakliye masraflarını sen ödemelisin . Bu devirde taşınmak çok zor ve masraflı bir iş. O yüzden kesenin ağzını biraz açacaksın . Ekstra olarak 2 aylık kira da almayıver.
  • Elektirik suyunu gazını kes para falan verme, kendisi bulsun evini, bulamıyorsa şehri terketsin senin evi ele geçirmediki kiraladı sadece !

Altdan alırsan tepene çıkar bu devirde kimseye acımayacaksın dostum herkes yolunu bulma derdinde

• mahkeme kira davalarını kabul etmiyor zaten artık, aşırı yığılma oldu bu saçma sapan % 25 meselesi yüzünden.

yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, git evi aldım de tapuyla birlikte elektriği üstüne al, kapattır.

kiracıya da sana bu kadar sabrettiğim yeter de, cidden yeter ama 2 aydan fazlası saçmalık.

• Avukatla görüştüm, benim kuzen de avukat. Mahkeme kira davalarını kabul etmiyor gibi durum olur mu hocam ? Öyle bir şey yok ama istinat mahmekemeleri bile hala 2021'in dosyalarına bakıyor süreç uzar yığılma var dedi burası tamam zaten herkesin bildiği bir konu.

Hukuk ihtar üzerine 6 ay hak tanımış kiracıya buna bir itirazım yok yasalara uymak zorundayız ama 6 ay üstü beni bozuyor. Kendim de kira veriyorum neticede ve şu an oturduğum ev çok eski.

Tapu ile elektrik ve suyu üstüme alıp mevcut aboneliği kapattırabilir miyim bir danışacağım avukata.

Kimseye acımıyorum aslında. Elektrik, doğalgaz, su kiracının üzerine dediğim gibi kesebilir miyim bir bakacağım.

Annem 7 babam 10 kardeş gerekirse zor da kullanırım ama çoluğu çocuğu olan bir aile. Sulh yollu anlaşalım diyorum.

Bu devirde taşınmak çok zor ve masraflı bir iş evet ama aslında bu benim meselem olmamalı. Son 2 senede ev sahibinin meselesi oldu.

Bu evin kredisini ödemek için aferedersin köpek gibi çalışıyorum.

Bu noktada kiracısını para ile çıkaranlar ne kadar ödeme yaptı yada kaç kira hibe etti, bunu merak ediyorum ben aslında. Dürütçe söylebilirse arkadaşlar çok memnun olurum.

Adam tabi 6 aydır çok ucuza oturuyor

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimmerya -- 3 Ekim 2022; 12:25:32 >

• Çalıştığım sitedeki kiracının kontratı bitiyor ve başka yer bulamam, 1 sene daha çıkmam diyor. Ev sahibi de aylar önce yazı yazmış kontrat bitiminde çıkın diye. Ben açıkçası sulh mulh taraftarı değilim. Gücünüz yetiyorsa döve döve çıkartın hocam. Bunlara bu müstehak çünkü.
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Şiddet etik degildir hukuken ciddi cezası vardır.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Kiracının yaptığı da etik değil. Biz konu sahibinin yaşadığı sıkıntıyı bilemeyiz. Şu an onların canı çok yanmakta ve bunun bedelini ödetmek de en doğal hakları. Kiracıya taviz verildi verildi şimdi istedikleri gibi yüzsüzlük yapabiliyorlar. Bence en mantıklı hareket şiddete başvurmak. Evin var ve giremiyorsun, kiracıyı çıkartamıyorsun. Çok saçma bir şey bu.
  • Yanlış anlaşılma olmasın gidip vurup kırmak gibi düşüncem yok şimdilik ama cidden insanın sabrını tartıyor bu durum. Yanlış politikalar ev sahibi ile kiracıları birbirine düşürdü.

Benim merak ettiğim alttaki konu, hem buna cevap verirse ev sahipleri herkes için bir envanter olur. Bu işin bir standartı olmalı.

Bu noktada kiracısını para ile çıkaranlar ne kadar ödeme yaptı yada kaç kira hibe etti, bunu merak ediyorum ben aslında. Dürütçe söylebilirse arkadaşlar çok memnun olurum.

• Moueson kullanıcısına yanıt

İsterseniz arkasını felanda dönsün.

• Elektrik su hepsini geçici kapattır. Evde kimse yokken boşalt bir depoya eşyaları. Kilit değiştir. Eve taşın. Sorun çıkarsa polis çağır. Eşyayı depoya taşıtma ve depolama parası ödersin. Dava açılmıyormuş nasıl olsa. Sorumluluk sahibi olmayı öğrensin herkes.
  • Akp gitsede bu kiracı zulmü son bulsa, evi kiraladığın zaman ev kiracının oluyor parayı ödemese bile 1-2 yılda çıkartamıyorsun ha sonunda faiziyle birlikte geri ödemesi gereken borç çıkıyor ama sen zarara uğraşmış oluyorsun zaten. Kiracıların hakları tamamen ev sahibini mağdur etsin şeklinde tasarlı akp öncesi böyle değildi ev seninse istediğin gibi 3-6 ay süre verip çıkartabiliyordun kiracıyı, şimdi hem ev sahibini çıkartamıyorsun hiçbir şekilde hemde kiraya %25 zam sınırı koyuluyor devletin kendisi herşeye %100 zam yaparken, akp komunist bir partidir. Yeni gelecek hükümetin ilk işi bu kiracıların haklarını kısıtlamak olmalı yetti artık onlar mı ev sahibi bizmi belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 3 Ekim 2022; 15:32:25 >
  • aynı sorunu yaşıyorum. evim var içinde 5 senedir aynı kiracı oturuyor. ben başka yerde kiracıyım. oturduğum yer kentsel dönüşüme giriyor, bina yıkılacak. haliyle kendi evime geçmek istiyorum. kiracıya 3 ay öncesinden durumu anlattım evi boşalt dedim. sözleşmesi 1 hafta önce bitti, çıkmamakta ısrar ediyor. ev ihtiyacım var, kendi evimde oturamıyorum. lanet olsun böyle hukuk sistemine.

• kean9203 K kullanıcısına yanıt

Show haberde buna benzer bir haber görmüştüm, cidden show habere çıkıp durumu anlatmanı tavsiye ederim bu kiracı zulmüne artık bişeyler yapılmalı

• Tehdit ya da şiddet olaylarına hiç girme. Dil ucuyla bile tehdit etsen, seni savcılığa verse, yolda herhangi birinden yediği dayağı bile senden bilirler bir şekilde. Hele ki tahliye davasında bu durumu da anlatırsa hakim seni maganda beller kanunun elverdiği ölçüde kiracıdan yana karar alır. Zaten kiracıdan yana kanun da.

• gold5555 G kullanıcısına yanıt

Ortalıkta da öyle bir algı var ki hep suçlu ev sahipleri. Zor durumda kalanlar da hep kiracılar.

Mevcut hukuk sisteminde kira geliri için bir eve yatırım yapmak büyük aptallık.

• gold5555 G kullanıcısına yanıt

Sanki ev sahipleri sütten çıkmış ak kaşık . Çoğu aç gözlü paragöz

• Kiraci ile anlassak bile onceki sozlesme bittikten sonra yeni sozlesmede yasal siniri asamiyor muyuz? Yoksa kira ucreti artirma olayi mevcut kontrat icerisinde yapilan zamlar icin mi gecerli?
  • Evi üzerinize aldıktan sonra tapuyla birlikte eğer ki abonelik değişikliği yapmadıysanız tüm abonelikleri üzerinize geçirin ve geçici olarak 3 aylığına tüm aboneliklerinizi kullanıma durdurun. Aboneliği üzerinize geçirdikten sonra nüfus müdürlüğünden ikametinizi kendi tapulu dairenize taşıyın. Sonrasında ise eğer kapanan abonmanlığı kaçak yolla sizin üzerinizden kullanmaya devam ederlerse karakola evimde kaçak elektrik kullanımı yapan kiracım var diyip şikayet edebilirsin. Nüfus müdürlüğünede tapunla beraber gidip oturan kiracı cıktıgını söyledi ben orada yaşamaya baslıcam ev boş de geç.. hem adres bildirimi yapmadıkları içinde sonrasında sıkıntı yaşayacaklardır :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.