Şimdi Ara

Kiracı Tahliye Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Durumunuz malesef biraz zor, tahliye taahhütnamesi imzalatmadan içinde kiracı bulunan ev kesinlikle satın alınmaz.
    Sonlara doğru 6 aydır çok ucuza oturuyor demişsiniz aslında ucuza oturmuyor, kanuni olarak zaten eski kirasından devam etme hakkı var 6 ay.
    Zor kullanma işine gelince kesinlikle böyle yollara başvurmayın, hem karşı tarafın ne olduğunu bilemezsiniz, hemde hukuki açıdan çok fazla sorun yaşayıp sicilinizi kirletip ilerde işsiz kalmaya kadar gidebilirsiniz.
    Kiracının 6 ay içinde ya da kontrat yenileme tarihinde çıkmaması gerçekten ayıp, şark kurnazlığı yapıyor mahkemelerinde geç işlediğini oda biliyor. Ancak güzel bir ihtar çekip, yasal süresinin dolduğunu belirten ve bu süreden sonra sizin evinizde oturamadığınızdan dolayı otelde kalmanız gerektiğini ve bu masraflarında ondan alınacağını belirtir bir ihtar yazarsanız kiracınız bir avukata danışıp daireyi hemen boşaltacaktır. Üstüne hiçbirşeyi yok ve kaçak işçi vs gibiyse bu yolda işe yaramayacaktır. O zaman son çare elektrik su kesme yoluna gidilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Ancak güzel bir ihtar çekip, yasal süresinin dolduğunu belirten ve bu süreden sonra sizin evinizde oturamadığınızdan dolayı otelde kalmanız gerektiğini ve bu masraflarında ondan alınacağını belirtir bir ihtar yazarsanız kiracınız bir avukata danışıp daireyi hemen boşaltacaktır —> bunu ilk kez duydum. Kanunda yeri var mı bunun?

• Ben hem ev sahibi hem kiracıyım.

Mal sahibi %150 zam istedi, yapamam yasal oranı yaparım dedim %29 zam yaptım, şuan küsüz konuşmuyoruz.

Bizim kiracı ise %25 zam yaptı (cumhurbaşkanı kararı sonrasına denk geldi).

Kendi evimizden çıkma sebebimiz; deprem korkusu, evin küçüklüğü ve binanın eskiliği.

İki ucu boklu değnek bir durumdayız. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Kendi kiracımıza evimden çık diyecek vicdansızlığa sahip değiliz.
    Kirada oturduğumuz ev sahibinin de hem tutumu yüzünden hem de ne elde para var ne de yasal orandan fazla zam yapacak enayilik. Nisan’da sözleşme yenilendi, inşallah daha fazla canımızı sıkmaz da huzurumuzu kaçırmaz.

Daha 2 sene oldu, 5 sene sonrası tekrsr rayiç bedel yapılabiliyormuş vb. O zamana kadar başımızı ağrıtmasın da o zaman elbet bir yolu bulunur.

Ben çıksam, yeni kiracı benim 4-5 katımı verecek ama ben ne yapiyim, ne yapabilirim. Elde olsa yapalım ama maaşa 3 kuruş zam alıyoruz. Sonumuz hayrolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz hocam biri kiracıyı çıkaramak içi 5k vermiş de ödenmeyen kiralar da cabası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar hukuk yada mahkeme bekleyemem ben. Ya mafya usulu kapısına adam koycam ki istediğim bişi değil naif insanlar çünkü ya da havuç vericem.

Benim merak ettiğim şudur kiracısını çıkması için ikna eden ne kadar para verdi yada kaç kirayı hibe etti.

Yoksa yasa hukuk biz de biliyoruz her gün iletişimdeyim avukatla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimmerya -- 6 Ekim 2022; 0:47:5 >
  • Beyler bayanlar kiracınızı çıkarmak için hiç mi para önermediniz ya da kira hibe etmediniz ? yok mu bilgi veren ?

• Lordlar plebian'lara yüz vermemeli zayıflık gösterirseniz size kazık atmaya kalkar ki çoktan sizdeki zayıflığı sezmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Ekim 2022; 22:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.