İstanbul'da iyi bir muhitte kiracılı bir ev alarak yeni malik oldum. Evi alma amacımız başka bir evimiz olmadığı için oturmak amaçlı ihtiyaç duymamızdı. Kiracının sözleşmesi, 30.04.2024'te bittiği için (ve bu sürede 5. yılı doluyor)kendisine 351/2 seçimli ihtarname de gönderdik. İyi bir muhit dememin nedeni içinde bulunan kiracının 2.500 TL ödemesi. Biz de şuan kiradayız ve kredi ödüyoruz, devlette memur olan kiracımızın bize ödediği tutar ise çok düşük kalmakta. Haliyle kendisi çıkmayı da düşünmüyor. Kira sözleşmesinde herhangi bir artış oranından da söz edilmemiş. Benim burada sormak istediğim hususlar; 1-) Tahliye davamız ile kira tespit davamızın açılma tarihleri neredeyse aynı zamanlara denk geliyor, kira tespit davamız tahliye davamızı olumsuz etkiler mi? 2-) Diyelim ki 5. yılının dolmasına 1 ay kala kira tespit davası açtık ve sonucun açıklanması 15 ay sürdü ve kira 15.000TL olarak tespit edildi. Kiracıda mahkeme boyunca 2.500 TL ödemeye devam etti. Ben arada oluşan 12.500 TL'lik farkı davanın açıldığı 15 ay öncesinden talep edebiliyor muyum, nasıl talep edebilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Kasım 2023; 23:22:0 > |
Bildirim