Ryzen 5 7600X işlemcimin fazla ısınması
Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta bir bilgisayar topladık, tüm parçaları ayrı alıp montajı kendimiz yaptık. CPU soğutucu olarak Gametech'in çift fanlı soğutucusunu kullanıyorum, kasa da 4+1 fanlı, yorumlarının bayağı iyi olduğu bir kasa.
Witcher 3 Next Gen Update yükledim ilk olarak, ultra ayarlarda, ray tracing olmadan 1440p çözünürlükte, oyun içerisinde CPU sıcaklığı 84-89 derece arası gidip geliyor, bu rakamlar bana biraz fazla geldi açıkçası, çünkü soğutucunun yorumlarında 7600X te maksimum 70 dereceyi gördüğünü söyleyenler vardı. Daha sonra bir stres testi yapayım dedim. 2-3 dakika falan yaptım testi ve 95-97 dereceleri gördüm. İşlemcinin sıcaklığını düşürmek için neler yapabilirim, veya bu yüksek derecelere ne sebep oluyor olabilir. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, ürünlerin linklerini de ekliyorum.
İşlemci:
Ekran kartı: Radeon RX 7900 XT
Kasa:
Soğutucu:
Merhaba değerli donanımhaber üyeleri. Bayramınızı kutlarım. 45 bin TL bütçe ile hazırlamış olduğum sistemin linkini buraya bırakıyorum. Uyumsuz olan parça veya yetersiz gelecek bir ürün var mıdır? Sizlerin deneyimine sunmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Link:
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.792 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware