![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Arkadaşlar merhaba, Windows 11 yükledim geçtiğimiz hafta. Bizzat Microsoft'un kendi yükseltme uygulaması ile yaptım, acil falan olduğundan değil de gelmisken yapayım diye düşündüm. Win 10 orijinaldi direkt aynı sürümden Windows 11e yükseltti sorunsuz şekilde ve neredeyse hoc hata almadan kullandim şuana kadar. Bugün uyku modundan uyandirdim ve parola geldikten sonra çöktü, yeniden açıldı ve disk takmami istedi. BIOS a girdim ve HDDyi görüyor Windows 11 yüklü olan SSDyi görmüyor hiçbir şekilde, girişleri değiştirdim ac kapa dedalarca uğraştım nafile. Acaba bu adımda ne yapabilirim SSD yanmış ya da bozulmuş olabilir mi James donkey marka 5 aylık falan cihaz ve bozulacağını düşünmüyorum hiçbir elektriksel ya da donanımsal hata almadim üründen. Elim formar için hiçbir cihaz yok ne yapacağımı bilmiyorum
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/38/f2/64/38f264916da339f7900c5333d4f21351.jpeg&t=0&width=480&text=1)
Twitch Yayın Ayarları
Merhaba Arkadaşlar. Bir konuda yardıma ihtiyacım var, Twitch'de yeni yeni yayınlara başladım ve birkaç farklı program kullandım lakin sistemime en uygun ayarları ve programı bulabilmiş değilim.
Yardıma ihtiyacım olan kısım bit hızını ne yapmalıyım, ses ayarları nasıl olmalı, orta seviye sayılacak bir sistem de hangi program ve ayarlar kullanılmalı vb.
Eğer detaylı bir rehber varsa ki ben bulamadım onu da gösterirseniz bakabilirim.
Şimdiden çok teşekkürler
Sistemim
- Ekran Kartı: Gıgabyte RX570 4GB
- İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
- RAM: CORSAIR 3200 MHz 2x8GB
- Anakart: ASUS B450M
İnternetim
Türknet 100 mbps download/ 8 mbps upload şeklinde WAN ile bağlantılı fiber şeklinde ve çoğunlukla bu değerlerin 2-3 mbps üstü çıkıyor
Arkadaşlar merhaba sorunum şu şekilde; AMD ekran kartım var ve oyun kaydı almak istiyorum ama maalesef fotoğrafta görüldüğü gibi renkler alakasız şekilde kontrastlı gibi çıkıyor.
Bunun için çok fazla uğraştım ama maalesef hiçbir çözüm bulamadım. Bunu düzeltmemein bir yolu var mıdır ? Kayıt programım movavi ama OBS vb programlarla da aynı sorunu yaşıyorum.
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/65/e9/a4/65e9a4ed538dff3dda72d2a4229c0c37.png&t=0&width=480&text=1)
Merhabalar arkadaşlar
Elimde Pioneer DEH-6050UB marka model oto teyp var ama usb'den mp3 çalmada problem yaşıyorum. Her yolu denedim onlarca flash bellek denedim ama nafile.
Denediğim yolları yazıyorum bunlar dışında çözüm önerisi varsa yardımlarınızı bekliyorum
Usb bellek formatını FAT32 yaptım. Müzikleri MP3, M4A ve WAV olarak denedim(Kullanım kılavuzunda bunları desteklediği görünüyor).
Şimdiden teşekkürler.
Dipnot : MP3 formatında çalmadığı şarkıyı M4A olunca çalabiliyor bu seferde MP3de çaldığı şarkıyı WAV formatında çalmıyor nerede yanlış yapıyorum acaba ?
6000 TL PC Toplama
Arkadaşlar merhaba.
Arada bir kendimi aşan, aklımı karıştıran konuları siz değerli forum üyelerine soruyorum ve hep yeterli tatmin edici cevaplar alıyorum vaktinizi çaldığım için affola
Konu başlıktan da belli olduğu gibi sistem toplama, bütçe belli ve kesinlikle en üst limitim. Biliyorum artık piyasa 6K fiyatlar için bile gayet pahalı ama 1080p orta-üst ayarlarda 45-60 FPS alabileceğim ve uzun yıllar işimi görecek aynı zamanda yükseltme yapılabilecek bis sistem toplama fikrindeyim. Acaba nasıl bişey toplanır bu bütçeyle. ben kafamdakini yazayım fikir açısından.
b450M Anakart
16GB 3000mHz cl16 ram
ryzen 5 2600 veya muadil işlemci
550w 80+ psu
Dış kasa elimde mevcut birde ekran kartı asla aklımda şekillenmedi
Kafamdakiler böyle şimdiden teşekkürler :)
TV Ses Sistemi
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir Tv için ses sistemi arıyorum. Fazlaca yazı okuyup ürün araştırdım ama maalesef ne karara varabildim ne de tatmin oldum araştırmalarım sonucunda.
Yine her zaman olduğu gibi doğruca DH forumuna gelip tecrübesi yüksek kişilerce bilinçlenme yolunu seçtim
Başta da dediğim gibi tamamen TV ile kullanılacak Film, dizi, belgesel ve maç tarzı programlar izlenecek ses kalitesi ve seviyesi yüksek(Apartmanda falan değilim sesi fullerim arada) fiyatı 1500 TL bandında ve aşağısında olacak ve imkan varsa öneren kişilerce tecrübe edilip onaylanmış bir cihaz arıyorum.
Fiyat düşük biliyorum düşük ama maalesef bütçem kısıtlı ve en iyisini bulmak istiyorum. Piyasa da ürün gamı çok çeşitli, direk şeklinde olanlar, harici amfi ile çalışanlar, normal hoparlör gibi duranlar, soundbarlar var.
Şimdilik kafamda birkaç model belirdi ama hangisi iyi ya da tamamen farklı bir model var mı aradığım gibi bilmiyorum. Ben modelleri yazıyım.
Bu fiyat olarak uygun göründü ama harici amfi kafamı karıştırdı hangi marka model amfi olacak bağlantı için ne gerekecek falan gibi.
https://www.hepsiburada.com/pioneer-s-slt200-5-0-ev-sinemasi-hoparlor-seti-p-hbv000000sg52
Bu da sanki hiç tat vermez gibi ama yine de yazıyorum.
Bu da soundbar denilen ürünlerin en övüleni
LG SJ3 Soundbar, 2.1 Kanal, 300W: Amazon.com.tr
LG SJ3 Soundbar, 2.1 Kanal, 300W: Amazon.com.tr
Windows 10 parlaklık yok oldu
Merhaba lenovo ideapad 320 15ikb 81BG cihazını kullanıyorum. Ürünü alalı 2 yıl oldu 2 hafta kadar önce alçak bir masadan düştü. Hiçbir fiziki ya da yazılımsal sorun çıkmadı lakin parlaklık ayarı yok oldu. Ekran gece ışığı ve parlaklık ayarı yok hiçbir şekilde bulamadım ne yapmam gerekiyor ? Format ve sürücü silip güncelleme dahil herşeyi
lutfen acil yardim edin
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.420 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)