Merhaba. 3 katlı iki cepheli müstakil evimize mantolama yaptırmak istiyoruz. İlk 2 katın cephesi 15 yıldır yağmur çamur güneş epey yıprandı bu yüzden yenilemek amaçlı da düşünüyoruz. Ama birincil öncelik ısı yalıtımı ve uzun ömürlü olması.
Araştırmalarıma ve ustayla konuşmama göre yalı baskı, xps, eps, taş yünü, karbon gibi yalıtım malzemeleri kullanılıyor. Marka olarak da Dalmaçyalı öneriliyor. Ama fiyat olarak epey pahalı sanırım. Ev kendi evimiz ve biz yaşayacağız o yüzden en hesaplı şekilde en iyisini yaptırmak istiyoruz.
Fiyat aldığım yerler yapıştırıcı, file, yalıtım malzemesi olarak set olarak satıyorlar. Bu şekilde set almak mı mantıklı yoksa fileyi ayrı yalıtım malzememesini ayrı yapıştırıcıyı ayrı marka mı almak mantıklı? Bir de filede silikonlu olanlar var ondan al diyenler olmuş. Filede böyle bir ayrım var mı? File kullanılırken de fileyi alçı ile değil kalekim ile tuttur diyenler olmuş bu doğru mu?
Bana ve benden sonraki herkese rehber olması açısından sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Gigafiber Kabloları Döşendi Ama Kutu 1 Aydır Yok
26.11.2021 tarihinde İzmir Bornova Mevlana Mahallesine Turknet Gigafiber kabloları kurulduğunu gördüm. Kısa bir süre sonra kendi evimden de kablolar geçirildi. Kablo tesisatı yapan işçilerin başında olan ve İstabul'dan gelen Turknet yetkilisine ne zaman bina içi kutu geleceğini ve tesisatını yapılacağını sorduğumda "1 ay içinde kutu gelir ve abonelik başvurusu yapabilirsiniz." cevabını almıştım.
Gelinen noktada resimde görüleceği üzere Turknet Gigafiber kablosu bina önünden geçiyor ama bina içine herhangi bir işlem uzun süredir yapılmadığı için Turknet müşterisi olamıyoruz. Israrla bekleyen müşterileriniz olmasına rağmen 1 ayı geçik süredir bina içi tesisatı kurulumu yapmamanızın sebebini merak ediyor, ivedi bir şekilde gereğini yapmanızı bekliyorum.
LG SMART TV SERVİS MENÜSÜ
|
USB Bağlantı
|
4 yıllık Lojistik Bölümü
|
4 yıllık Lojistik Bölümü
|
Meslek: Güvenlik Görevlisi
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.880 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar