1.4 TDIPolo Enjektör ve Marş Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardıma ihtiyacım var, anlayanlar göz atabilirse çok sevinirim.
2016 model 1.4 tdi 90hp 60.000 kilometrede bir Polo aracım var. Bu sabah yoğun mazot kokusu ve kaputtan çıkan buhar nedeniyle otoyolda kenara çekmek durumunda kaldım. Motor kapağını kaldırdığımda motor üstünde 2 parmak mazot biriktiğini gördüm. Bir motor ustasına gösterdiğimde enjeksiyon dönüş hortumunun ortasında tüm hortumları birleştiren parçanın kırık olduğunu gösterdi ve tamir edeyim dedi. Tamam dedim, 2 saat sonra aracı aldım ve denedim, sorun yok gibi göründüğünden aracı aldım ve yola çıktım.
Pendikten avrupaya geçerken 2. Köprünün ayağına geldiğimde araç yine buhar yapmaya ve ciddi şekilde mazot kaçırmaya başladı. Mecburen bir süre böyle gittikten sonra kenara çektim ve aynı hortumun ucunun birleştiği yerden yarıldığını gördüm. Motorun üstü de bu sefer daha fazla mazot dolmuştu. Ben de hortumun yarılan yerini kopartıp ucunu düzelttim ve yerine geri taktım. Motor üstündeki mazotu havluyla çektirdim ve temizledim. Daha sonra araç çalışacak umuduyla marşa bastım ama marş uzun uzun bassa da motor marşı almadı ve çalışmadı. Araç marşa bastığımda uzun uzun sallanıyor ve ısıtma bujisi arızası vermeye başlıyordu. Böyle birkaç kere denedim belki marş alır diye. Bu sırada akü zayıf uyarısı aldım ve bir anda akü neredeyse boş diye bir uyarı geldi (geçen hafta %50 kapasite çıkmıştı). Daha sonra marş hiç basmamaya başladı ve aracı çekiciyle eve yakın bir yere bıraktırdım.
Akü değişecek artık sanırım, ama geri kalan kısmı çok canımızı yakmaz umarım. Sorunun enjektör dönüş hortumuya yaşadığımız problem sonrası kısmında hangi parçalar zarar görmüş olabilir arkadaşlar? Acaba sadece akü zayıf olduğu için mi marş almayıp sallamaya başladı? Yoksa marş motorunda ya da benzin pompasında bir sıkıntı olabilir mi? Isıtma bujileri bu süreçte zarar görmüş müdür? Son olarak da, Avrupa yakasında bu işi hızlıca halledecek bir usta tavsiyeniz olur mu?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Herkese iyi günler dilerim.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 619 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel