RGB Kasa Fanları Anakarta Nasıl Bağlanır?
4 RGB Fanlı kasa aldım, fanların hepsinde 4 pinli kablo var ekstra olarak fanlardan tekinde 2 pinli bir kablo daha mevcut ve anakartta restart yerlerine bağlı ve renk değiştirmeye yarıyor. Bu 2li kablo olan fanda 4p pin girişinden diğer fanlar birbirine bağlıyor ve diğer ucu da sata girişinden güç alıyor. Sistem anakarta bağlı olmadığı için fanlar sürekli hızlı dönüyor ve çok ses yapıyor. Bu fanları sicaklığa bağlı olacak şekilde nasıl akıllı hale getiririm?
Wifi ve Bluetooth USB Tavsiyesi
Merhabalar,
Bir bilgisayar topladım ve ekonomik oldukları için anakartı wi-fi siz modellerden seçtim. Şimdi kasaya wifi ve bluetooth özelliği kazandırmak için ne yapabilirim?
Şöyle bir şey buldum ama hakkında sürekli bağlantı kopuyor gibi yorumlar da görüyorum sizin öneriniz nedir?
Concord W-5 300mbps Usb Wifi Alıcı+bluetooth Adaptörü Free Driver Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Uygun Fiyata Kasa Tavsiyeniz
Merhabalar,
Bir bilgisayar topluyorum ama karar veremediğim bir tek kasa kaldı.
CPU : R5 7600
GPU : Daha sonradan alacağım, 4060 veya 4070 düşünüyorum.
MB : Gigabyte B650m S2H
RAM : XPG 2x16 GB 6000 Mhz CL30
SSD : Kingston KC3000 1TB 7000-6000 MBs
PSU : Msi Mag A600DN 600W 80+
Fan : Id-Coolıng SE-214-XT
Kasa olarak Bitfeniz victory vic300 bakmıştım ama Mesh olmadığını öğrendiğimden dolayı vazgeçtim. Trendyolda FLYGAME Fly Game 4*120mm var hem de fan masrafından kurtulurum diye düşünüyorum ama kararsız kalıyorum. RGB olup olmaması çok önemli değil hatta ışıksız olursa iyi olur veya ledlerin kablosunu söküp ışık yanmasın gibi bir durum varsa o da olur.
Şimdiden teşekkürler,
Bütçe 1000 TL
Ryzen 5 7600 için PSU ve Fan Önerisi
Merhabalar,
Bir sistem topluyorum bazı parçalarını aldım ama PSU,Kasa ve CPU Fan kaldı.
Cpu : Ryzen 5 7600
Ram : XPG 2x 16 GB 6000 Mhz CL30
Anakart : Gigabyte B650m S2H
SSD : Kingston KC3000 M2 1TB 7000-6000 MB/s
GPU daha sonra RTX4060-4070 gibi bir şey düşünüyorum
internetten baktığımda 4060 için 450Wlık bir Psu, 4070 li sistem için ise 550Wlık bir Psu yeterli gözüküyor ama desteklerinizi rica ederim
PSU : 1500 tl civarı bütçe ayırabilirim ama sertifikasız bir şey de olsun istemiyorum.
Cpu Fan : AMD Wraith yeterli olur mu acaba 500-600 TL lik bütçe ayırabilirim.
Kasa : Kasanın sistemin hızında bir önemi olmadığını düşündüğüm için Victory VIC 300 düşündüm, kasa için de 1000 TL ayırabilirim.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
R5 7600 sisteme donanım tavsiyesi
Merhabalar, bilgisayar mühendisiyim hem yazılım yapar kendimi geliştiririm hem de boş vakit kalırsa oyun oynarsam diye sistem toplamak istiyorum. Başlıca aldığım parçalar şunlar ama PSU, Anakart, Kasa ve Fan konusunda desteklerinizi rica ederim.
İşlemci : R5 7600
Ram : 2x Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30
SSD : Kingston KC3000 M2 1TB 7000/6000 MB/s
_ Anakart olarak Msi Pro A620m-e ve Gigabyte B650 S2H arasında kaldım
_ Kasa olarak bu kasa işimi görür mü? GAMEMASS FLOOD 4 X120mm Rainbow Fanlı Atx Oyuncu Bilgisayar Kasası Fiyatı, Yorumları - Trendyol
(RGB gibi aradığım özellikler yok)
_ PSU olarak hiçbir bilgim yok şu anlık GPU almayacağım ama ileride RTX 4060, 4060 Ti ve ya 4070 e alabilirim o yüzden şimdiden hem ekran kartı aldığımda bana yetecek hem de uygun fiyatlı bir PSU rica ederim.
Fan olarak da sıvı soğutmalara çok para harcamak istemiyorum, boş vakitlerimde biraz yazılım yapıp biraz da oyun oynayacağım bu sisteme yetecek bir Fan tavsiyenizi rica ederim.
Bütçe soracak arkadaşlar için bu geri kalan Anakart, Psu, Kasa ve Fan çok önemli olmadığı için sadece ucuz F/P ürünler almak istiyorum ama tabi ucuz olsun diye de 2-3 gün sonra arıza çıkartacak ya da yeni çıkmış ne olduğu belli olmayan markalardan da almak istemem.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
2133 mhz cl15 ile 2400 mhz cl17 birlikte çalışır mı?
|
2133 mhz cl15 ile 2400 mhz cl17 birlikte çalışır mı?
|
|
Kütüphane Otomasyonuma yardim ACİLLLL
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 250
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 7.561 (Bu ay: 126)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar