Merhaba sorun şu ryzen 5 3600 işlemci var hiçbir sorun yokken durup dururken ertesi gün pc ekrana görüntü vermemeye başladı .anakartta ez debug kısmında dram ışığı yanıyor
ramleri tek tek taktığımda pc açılıyor hiçbir sorun yok ama 2 ram takınca açılmıyor yani pc açılıyor ama görüntü gelmiyor anakartta dram ışıgı yanıyor.
İnternetten baya baktım bu olayı 2 3 kişi yaşamış ama çözüm bulunamamış. Şimdiden söylersiniz diye söylüyorum bios güncel ramler aynı marka aynı model zaten kullanıyordum birden böyle oldu.
Anakartın bütün ram slotları tek tek denendi hepsi çalışıyor 8gb rami tek takınca pc açılıyor 2x8 takınca görüntü gelmiyor.
İnternette 1 yerde ryzen işlemcilerde pin yamulması vs olursa bu sorun olabildiği yazmışlar ama pinler sağlam ve pc tek ramde açılıyor.
Bende buna istinaden arkadaşımın ryzen 5 1600 işlemcisini aldım taktım ve çift ramle açılıyor pc ama benim ryzen 5 3600 ü takınca çift ramli açılmıyor anakartta dram ışığı yanıyor.
Msi ın sitesinde o ışığın karşılığında bu yazıyor. DRAM-LED lit on: The RAM or CPU is not detected or fail or be incompatible with the motherboard.
ram veya işlemcide sorun var diyor ama tek ramla açılıyor 2 rami de ayrı ayrı denedim 2 side tek takılınca açılıyor
zaten arkadaşımın işlemciyi takıp denedim sorun olmadı 2 ramle açılıyor yani işlemcide sorun var ama neden durup dururken böyle yapar anlamıyorum.
Sistem
Msi b550 mpg gaming plus
Ryzen 5 3600
Adata Xpg 3200 mhz 2x8
Gtx 1060 6gb
Çinden Bisiklet Aldım (Aliexpress)
|
AMD Phenom II X6 1055T O.C 3.5 Ghz - - Gigabyte 880GA-UD3H - - ASUS Nvidia Geforce GTX1060 6GB - - Kingston Hyperx 2x2 2x4 12 GB 1600mhz 9-9-9-24 - - Kingston Hyperx Fury 240 GB SSD 500mb okuma - - 500mb yazma - - Western Digital Caviar Green 1 TB 7200rpm - - Lg Flatron 2240 1920x1080 FHD - - Dark Evo 5 Fanlı Kırmızı Led Kasa - - High Power 600W PSU - - Cooler Master Hyper 212 Cpu Cooler. |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 28
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.069 (Bu ay: 81)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware