Şimdi Ara

ryzen 5 3600 işlemci çift ramla açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sorun şu ryzen 5 3600 işlemci var hiçbir sorun yokken durup dururken ertesi gün pc ekrana görüntü vermemeye başladı .anakartta ez debug kısmında dram ışığı yanıyor

ramleri tek tek taktığımda pc açılıyor hiçbir sorun yok ama 2 ram takınca açılmıyor yani pc açılıyor ama görüntü gelmiyor anakartta dram ışıgı yanıyor.

İnternetten baya baktım bu olayı 2 3 kişi yaşamış ama çözüm bulunamamış. Şimdiden söylersiniz diye söylüyorum bios güncel ramler aynı marka aynı model zaten kullanıyordum birden böyle oldu.

Anakartın bütün ram slotları tek tek denendi hepsi çalışıyor 8gb rami tek takınca pc açılıyor 2x8 takınca görüntü gelmiyor.

İnternette 1 yerde ryzen işlemcilerde pin yamulması vs olursa bu sorun olabildiği yazmışlar ama pinler sağlam ve pc tek ramde açılıyor.

Bende buna istinaden arkadaşımın ryzen 5 1600 işlemcisini aldım taktım ve çift ramle açılıyor pc ama benim ryzen 5 3600 ü takınca çift ramli açılmıyor anakartta dram ışığı yanıyor.

Msi ın sitesinde o ışığın karşılığında bu yazıyor. DRAM-LED lit on: The RAM or CPU is not detected or fail or be incompatible with the motherboard.

ram veya işlemcide sorun var diyor ama tek ramla açılıyor 2 rami de ayrı ayrı denedim 2 side tek takılınca açılıyor

zaten arkadaşımın işlemciyi takıp denedim sorun olmadı 2 ramle açılıyor yani işlemcide sorun var ama neden durup dururken böyle yapar anlamıyorum.

Sistem

Msi b550 mpg gaming plus

Ryzen 5 3600

Adata Xpg 3200 mhz 2x8

Gtx 1060 6gb

• AMD Ryzen Memory Issue Fix - Tutorial - YouTube

biosdan ram voltaj ayarını değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 30 Ekim 2021; 21:57:23 >
  • potti34 dediğini yaptım 1.35 e çektim voltajı ama tek ramla zaten gene açıldı 2. rami takınca gene görüntü gelmedi anakartta dram led ışığı gene yandı.

ve voltaj ayarıyla alakası olmadığını düşünüyorum çünkü arkadaşımdan aldığım ryzen 5 1600 ü takınca direk 2 ram takılıyken açılıyor

• ramleri başka makinede mi denediniz kendi anakartınızda mı?

bios son sürüm mü?

işlemcide bir sıkıntı var gibi duruyor mutlaka bacaklardan biri ya hafif yamuk yada işlemci yuvasında bir sıkıntı var.

• Din djarin bios son sürüm, ramları başka bilgisayarda denemedim çünkü bilgisayara başka işlemci takınca çalışıyor ve tek tek takıncada çalışıyor sadece 2x8 olarak takınca çalışmıyor . Nalet sorunun çözümü işlemci değişmede gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymodifieldd -- 1 Kasım 2021; 21:40:31 >
  • crazymodifieldd kullanıcısına yanıt

Aynı ramler başka işlemciye dual channel olarak çalışıyorsa büyük ihtimalle işlemci'de sorun.

• Aynen işlemcide sorun var ama çok ilginç bir sorun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O anakartta 1xxx serisi destegi yok hatta 2xxx serisi destegi bile yok. sadece 3xxx 4xxx ve 5xxx serisi destegi var. anakarttan emin misiniz? anakartınız bence 350 serisi 550 degil. 1xxx acmasi hele ki 3200 default acmasi tamamen imkansız. 2666mhz destegi var AF versiyonun bile.

ürünlerinizden lütfen emin olunuz

• Sistemimden tabiki eminim nasıl yanlış olabilir anakart MSi b550 MPG gaming plus . Şuan evde değilim evde olsam resmini çeker yüklerdim. Zaten dediğim gibi başka işlemciyle sorun yok benim işlemciyi takınca çift ramle açılmıyor 

• crazymodifieldd kullanıcısına yanıt

Bence anakartda olabilir işlemci deme. 1 nesil ve 2. nesil destegi olmayan anakart kalkıpta birinci nesil islemci aciyorsa başka sorunlar cikaracak demektir. islemcinizi baska sistemde deneyin. orada da aynısını yaparsa o zaman garantiye verirsiniz. işlemci bu ara tray islemci mi?

• ryzen 5 3600 işlemci çift ramla açılmıyor

• Sence bu anakartın desteklememe olayı olabilirmi en üst seviye anakartlardan neredeyse. işlemciyi başya yerde deneme şansım olsa denicemde yer yok işte. ama sorun işlemcide belli başka işlenci takınca sorun yoksa bence sorun işlemcide.

• işlemciyi başka anakartta denemeden anlayamazsınız. nedeni de anakartınızın normalde destegi (biosta da yok ) olmayan bir işlemciyi çalıştırması. ben ikisindende şüpheliyim. 1700 yada 1600 destegi olmayan bir anakartta aciliyor. iyi birsey mi evet ama sorun olabilir mi evet...

• Bu anakartın neye desteği yok tam olarak anlamadım söylediğini ryzen 5 3600 e desteği yokmu. Kutusunda Ryzen 5000 ready yazıyorken.

• 1 nesil olarak gorunen 1700x yada 1600 gibi islemcilere hatta 2 nesile bile destegi yok. 3 ten itibaren basliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.