PSN HESABIMA NASIL ORTAK EKLERİM
|
2022 model 1.4 Elite paket Hyundai Bayon kullanıcısı olarak yeni alacak ve almak isteyenlere bilgilendirme amaçlı açtığım bir konudur.
İlk olarak aracı ikinci el olarak 21.xxx km de aldım ve yaklaşık 5 aydır kullanıyorum, şuan 26.xxx km'de.
Beğenmediğim özellikler şunlar:
-Süspansiyonlar çok sert, tofaş kuş serisinin bile daha yumuşaktır.
-Balataların soğukta aşırı ses yapması (frene basmasanız bile otoparkı inletiyor), serviste bu durumu çözdürenler var ama ben servise gitmedim henüz.
-1.4 olması ve 100hp olması büyük dezavantaj yokuşlarda araba can çekişiyor (mtv de 1.6 parasını ödüyoruz)
-Kolçak yukarı aşağı ayarlaması yok, ileri geri özelliği var
-Güneşlikler sanki fare kapanı, kapatırken aşırı hızlı kapanıyor
-Benzin pompası yanma olayı var çok kişinin başına gelmiş, bu durumu yaşamak biraz şans ve benzini çeyrek depodan az kullananlarda yaşandığını duydum
-İç aydınlatmalar 80'lerden kalma sarı ışık.
-Kumandadan cam kapatma yok.
-Araç 1. vitesten 2. vitese geçerken boşa düşer gibi devir yükseltiyor (otomatik şanzuman)
-Elite paket olmasına rağmen elektronik park tuşu yok manuel
-HYUNDAİ ASSAN özellikleri kısıtlayıp satıyor, daha önce diğer araçlarda LFA (şerit ortalama) sistemini açtırmış, şimdi açtırmıyor güvenlik sebebiyle, araçta var olan şeyleri kullanmayı kısıtlıyor
-Bayileri çok ilgisiz ve tamamen insanları saf yerine koyuyorlar, aldığım araçta yedek anahtar yoktu feragatname imzalattılar (anahtarın ne zaman geleceği belli değil yarın bizi dava etmeyin, ama geldiği zaman sizi çağırıp anahtarı kodlayıp teslim edeceğiz denilerek)
-Otomatik ani fren sistemi düzgün çalışmıyor kışın ekranda hata görmeniz muhtemel ve bazen gereksiz çalışıp aniden frenleyebiliyor.
-Benzin tüketimi çok fazla şehir içi trafikli güzergahta 9 lt altına düşmez
-Trim sesleri ufakta olsa mevcut
-Kablosuz şarj koymuşlar ama canı isterse çalışıyor ben kullandım telefon aşırı ısınıyor ve 1 saatte %3-4 ancak şarj edebiliyor
-Benzin deposu 40lt. bana göre az
Beğendiğim özellikler şunlar:
-Araçta multimedya ekranı çok kullanışlı apple car play ve android desteği mevcut
-Viraj performansı kötü değil ben beğendim
-Bagaj hacmi güzel ve pandizot için kanal yapılmış gerektiğinde içine sürükleyebiliyorsunuz
-Ses sistemi tatmin edici
-Fren mesafesi gayet iyi
-Yerden yüksek bir araç korkmadan tümseklerden geçiş yapabiliyorum altı kolay bir şekilde vurmuyor
-LPG uyumlu olması çok güzel garantiyi gözetmiyorsanız taktırmakta fayda var yarı yarıya yakıt fark ediyor
-Hayalet ekran gayet güzel ve çok kullanışlı bir yol bilgisayarı var, ne zaman yakıt aldınız, aldıktan sonra kaç dakika kullandınız ve kaç km gittiğinizi ekrandan görebiliyorsunuz
-Led farları ve viraj aydınlatmaları güzel
-Uzun far asistanı mevcut (karşıdan gelen bir araç olduğunda otomatik kısa fara geçiyor araç geçtikten sonra tekrar uzunlara geçiş yapıyor)
-Ambiyans ışıkları mevcut ve ışık şiddeti ayarlanabiliyor
-Anahtarsız çalıştırma mevcut
-Acil durum otomatik fren sistemi genel olarak işimize yarayan bir sistem, bir kaç kaza yaşamamı engelledi
-Sunroof
-Arka koltukta bir şey unutursanız hayalet ekranda uyarı veriyor "Arka koltukları kontrol edin" güzel bir sistem.
-Trafikte önünüzdeki araç ilerlerse hayalet ekranda uyarı veriyor ve arkadan korna sesine maruz kalmıyorsunuz, ufak ama güzel detaylar.
-Şeritten çıkmama özelliği güzel, 60 km/h dan sonra aktifleşiyor ve elinizi direksiyondan bıraksanız bile sinyal vermeden sizi yan şeride geçirmiyor.
-Şuan çoğu sıfır araçlarda verilmemesine rağmen hyundai stepne veriyor.
-Sürücü yorgunluk tespit mevcut.
-Hava 4 °C sıcaklığına veya daha aşağısına indiğinde ekranda buzlanma uyarısı yapıyor.
-Geri görüş kamerası bana göre çok kullanışlı ve güzel ayrıca yan aynalar da yeterli büyüklükte bunun için park etmede hiçbir sorun yaşamazsınız.
-Otomatik şanzumanı güzel ve hiç geri kaçma olayı yaşanmıyor.
-Katlanır ayna özelliği de eklenmiş bu segment araca göre çok güzel.
-Ön park sensörü de güzel çalışıyor park ederken büyük rahatlıkmış onu anladım.
-Tabela okuyucu mevcut ve şehirler arası yolda güzel okuyor tabelayı size hayalet ekranda yolun hız sınırlamasının kaç olduğunu gösteriyor.
-Diğer firmaların aksine 5 yıl garanti hizmeti veriyor veya 100.000 ve 15 bin km de bir bakıma gidiyorsunuz.
-Direksiyon hissi güzel.
Genel olarak özetlenirse araçtan memnunum, bu devirde bu fiyatlara alınabilecek en iyi sıfır araç kategorisinde ama kesinlikle HYUNDAİ ASSAN ve BAYİİ'lerinden memnun değilim.
İlgi alaka sıfır derecede. Müşterileri mağdur etmekte üzerlerine yok.
Müşteri memnuniyeti sebebiyle, ilk ve son Hyundai aracım diyebilirim.
Yakında kısa videolar paylaşacağım, kanalımı takip edebilirsiniz.
İç aydınlatmaları ve plakalıkları değiştirdiğim video;
30-40 bin Sistem Tavsiyesi (Render)
Merhaba arkadaşlar şirkete bir sistem alacağız bütçemiz 30-40 civarında, 3-5 bin aşağı ve yukarı olabilir.
3ds max ve corona render kullanıyoruz (cpu tabanlı bir yazılım) tavsiyenizi bekliyorum teşekkürler.
SSL kullanılarak iletişim kurulamıyor. The Crew 2 PS4
|
Toyota corolla aracım için 205/55/R16 YAZ LASTİĞİ ÖNERİSİ bekliyorum kullanıcı arkadaşlardan.
|
|
Chevrolet kalos alınır mı?
|
Aliexpress Kargo takibi nasıl
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 55
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.102 (Bu ay: 3.019)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası