Fazla para kazanma gibi bir gayem yok, ikinci el sistem kurma hedefim var, planım hazır ama bana en az 10000₺ para gerekiyor. Bu yılın sonunda askerliğim var ve bir yere girip uzun süre çalışma durumum da yok (ki işe alınamam büyük ihtimalle). Bir yandan atama bekliyorum (hemşirelik mezunuyum). Hızlıdan bu parayı 1 ay içinde bu parayı veya daha fazlasını elde edebileceğim bir yol var mı?
Bulunduğum yer (hatay) maalesef deprem bölgesi yani pek iş olanağı kalmış durumda değil. Tercihen evde yapılabilecek, pek deneyim filan gerektirmeyecek iş tavsiyeleri istiyorum sizden.
Donanım bilgisi:
- Anakart: ASUS B150 M-A/M.2.
- CPU: Intel Core i5 6500 3.20GHz.
- GPU: Sapphire RX 580 8 GB.
- PSU: Sharkoon 650W 80+.
- RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8GB) 2400MHz CL15 DDR4.
- Ekran: 1080p 60Hz.
Gördüğünüz üzere ekranım 1080p çözünürlüğe sahip ve en az 3060 Ti seviyesinde bir kart almak istiyorum fakat işlemcim yetersiz bunun farkındayım. Aynı anda hem GPU hem CPU alamayacağım ve hatta GPU'yu 2. el almayı düşünüyorum. Anakart değiştirmeyi de düşünmüyorum (deli gibi modlamış olduğum oyundan ötürü format atmak istemediğimden ötürü).
VSR veya DSR ile çözünürlüğü 2K yapıp (4K da olur fakat muhtemelen FPS çok düşecektir yeni nesil oyunlarda) darboğazı yenebilecek bir kart önerisi istiyorum sizlerden. Bütçem fazla bir şey değil 5000-10000₺. Sizce bu plan nasıl?
Donanım Bilgisi
Anakart: Başlıkta belirttim.
CPU: Intel Core i5 6500 3.20GHz
GPU: Sapphire RX 580 8 GB.
PSU: Sharkoon 650W 80+
RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8GB) 2400MHz CL15 DDR4.
Ekran: 1080p 60Hz
Merhaba, oyunlarda daha yüksek FPS alabilmek ve yeni nesil oyunların sistem gereksinimlerini karşılayabilmek amacıyla sistemimde bazı donanım yükseltmeleri yapmayı, sahip olduğum CPU ve GPU'yu satıp, üzerine biraz daha para ekleyip yeni CPU ve GPU almak istiyorum. Dolayısı ile sizlerin önerileri merak ediyorum. Bu konuda pek fazla bilgim olmayabilir, yardımcı olursanız sevinirim
Anakartımın CPU desteğini araştırdığımda (B150M-A/M.2 - Support) Intel Pentium, Celeron ve Core isimli ailelerden işlemciler kullanabileceğimi gösteren bir tablo ile karşılaştım. Core i7 ailesinin 7700, 7700k ve 7700t isimli işlemcileri sanırım bu anakart için son tercih edebileceğim ve en güçlü olan seçenekler (yanlışım varsa düzeltin).
Sorulara geçeyim.
1-) 7700, 7700k veya 7700t arasındaki fark performans açısından nedir? "k" isimli olan işlemcilerin hız aşırtma (overclock) yapılabilir olduğunu okumuştum, bu alacağım GPU'nun daha iyi bir model olmasını sağlar mı? Yoksa arada pek bir fark olmaz mı?
2-) Hız aşırtmalı modeli (7700k) alıp, hız aşırtma uygularsam nasıl bir soğutma sistemine sahip olmam lazım? İşlemcinin sahip olduğu stok fan yeterli gelir mi? Eğer hız aşırtma yaparsam stok fanın soğutması yetecek mi?
3-) 7700T'nin T'si ne anlama gelmektedir?
4-) 7700 veya 7700k işlemcileri için en uygun, darboğaz yapıp FPS düşürmeyecek, en yüksek FPS'yi verecek, üst limit GPU'ları (mümkünse Ray Tracing destekli) sayabilir misiniz? (AMD'ya da NVIDIA fark etmez.)
|
nvlddmkm.sys kodlu Mavi Ekran Hatası
Meslek: Yok
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.335 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware