Şimdi Ara

ASUS B150 M-A/M.2 anakart için sistem yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart: Başlıkta belirttim.

CPU: Intel Core i5 6500 3.20GHz

GPU: Sapphire RX 580 8 GB.

PSU: Sharkoon 650W 80+

RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8GB) 2400MHz CL15 DDR4.

Ekran: 1080p 60Hz

Merhaba, oyunlarda daha yüksek FPS alabilmek ve yeni nesil oyunların sistem gereksinimlerini karşılayabilmek amacıyla sistemimde bazı donanım yükseltmeleri yapmayı, sahip olduğum CPU ve GPU'yu satıp, üzerine biraz daha para ekleyip yeni CPU ve GPU almak istiyorum. Dolayısı ile sizlerin önerileri merak ediyorum. Bu konuda pek fazla bilgim olmayabilir, yardımcı olursanız sevinirim 

Anakartımın CPU desteğini araştırdığımda (B150M-A/M.2 - Support) Intel Pentium, Celeron ve Core isimli ailelerden işlemciler kullanabileceğimi gösteren bir tablo ile karşılaştım. Core i7 ailesinin 7700, 7700k ve 7700t isimli işlemcileri sanırım bu anakart için son tercih edebileceğim ve en güçlü olan seçenekler (yanlışım varsa düzeltin).

Sorulara geçeyim.

1-) 7700, 7700k veya 7700t arasındaki fark performans açısından nedir? "k" isimli olan işlemcilerin hız aşırtma (overclock) yapılabilir olduğunu okumuştum, bu alacağım GPU'nun daha iyi bir model olmasını sağlar mı? Yoksa arada pek bir fark olmaz mı?

2-) Hız aşırtmalı modeli (7700k) alıp, hız aşırtma uygularsam nasıl bir soğutma sistemine sahip olmam lazım? İşlemcinin sahip olduğu stok fan yeterli gelir mi? Eğer hız aşırtma yaparsam stok fanın soğutması yetecek mi?

3-) 7700T'nin T'si ne anlama gelmektedir?

4-) 7700 veya 7700k işlemcileri için en uygun, darboğaz yapıp FPS düşürmeyecek, en yüksek FPS'yi verecek, üst limit GPU'ları (mümkünse Ray Tracing destekli) sayabilir misiniz? (AMD'ya da NVIDIA fark etmez.)

• i7 7700k bile alsanız performans olarak İ3 12100f'yi bile yakayalamıyorsunuz.
    Bios mod ile B150 / z170 anakartlara 8 ve 9. Nesil işlemciler takılabiliyor, sizi aşan bir uygulama olabilir.

Bence bu sisteme dokunmayıp bütçeniz elveriyorsa sıfır yoksa 2. Elden bir sistem (en azından anakart İşlemci ram ekran kartı değişimi) bakınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam ben güncel oyunları high/ultra seviyesinde ve 1080p'de rahat bir şekilde oynatacak idareten bir sistem yükseltmesi yapacağım. Yoksa ileriye dönük planım da var. 4090'lı/yeni çıkacak 5000 serisi karta ve gerekli bileşenlere sahip, 4K 240+ monitörlü bir sistem düşüncem var da para kazanma dönemime kadar idare edecek bir sistem ayarlamaya çalışıyorum. RX 580 ile bir yere kadar gidebiliyorum artık.

• Şimdi o anakartla İ7 işlemciye O.C pek yapamazsınız. Anladığım kadarıyla pek bilginiz de yok bu konularda, aman ha. Büyük ihtimalle stok soğutucu vardır zaten.

İ7 7700 alabilirsin, buna takabileceğin min. ekran kartı RTX 3060 olur ancak. Single oyunlarda pek sırıtmasa da online oyunlarda işlemci karta darboğaz yapmaya başlayacak.

Sizin yerinizde olsam işlemci ve anakartı satıp sadece B450 bir anakart ve R5 5600 alırdım. Bu kadar zorlamanın anlamı yok çünkü. Elinizdeki bellekler zaten DDR4 yeni bir bellek masrafınızda olmamış olur.

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt

OC yapma gibi bir amacım yok zaten fakat yeni nesil oyunlarda yüksek FPS alabilmek adına GPU güncellemek istiyorum fakat elimdeki CPU, GPU'ya darboğaz yapacak diye ikisini bir arttırmak istiyorum.

"Sizin yerinizde olsam işlemci ve anakartı satıp sadece B450 bir anakart ve R5 5600 alırdım." bunun aynısını bende düşündüm fakat yeni anakart alınca en azından Windows 10 kurulu m2 SSD'ye format atmam gerekiyormuş (eski anakart sürücülerinden ötürü vs.) fakat deli gibi modlamış olduğum oyun var, format atarsam bütün emeğim çöp olacak o yüzden pek istemiyorum anakart değişimi yapmayı. İdarelik bir sistem kurayım 2 sene sonra elimde para olunca son nesil bileşenlerle bir sistem kurarım diye düşüncem var.

• T serisi falan almayın Düşük performansllı.

6700K da olabilir bu arada. Daha hesaplı olur .

RTX 3060 fazla gelir Darboğaz olur.

RX 6600 de de olur ama ,nispeten daha az olur Daha da hesaplıdır zaten.

Şimdikine göre çok şey farkeder. İdarelik alın,kullanın derim.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

AMD kartlarına pek hakim değilim, performans testlerini genelde Nvidia tarafından izliyorum. RX 6600 şuan hangi Nvidia kartına denk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParaIyzer -- 19 Eylül 2024; 13:29:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RTX 3060 a yakın . Bi yüzde 10 kadar düşük.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Bu arada i7 6700k neden önerdiniz? OC yapmayacaksam k almamın bana bir faydası olmaz. Tabii ikisinin fiyat farkını hesaba katmadım daha.

• Overclock yapmasanızda, K serisi bi kaç tık daha güçlüdür. 7700K dan daha ucuza ,6700K bulabilirsiniz,mesela Maksat, darboğazı mümkün olduğunca azaltmak.

• 4310₺'ye i7 7700 buldum tray işlemci, macununu sürüp bende olan stok fanı kullansam iyi olur mu sizce?

• 7700 de, elinizdeki 4 çekirdekten çok daha iyidir ama stok fan ile pek soğuyacağını sanmıyorum Yine de bi deneyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.