Eryaman-Esenboğa Gece Ulaşım
Arkadaşlar merhaba,
Ankara'ya taşınalı 1 hafta kadar oluyor. Önümüzdeki hafta 05.45'te Esenboğa - Sabiha Gökçen uçağım var.
Birkaç saattir en uygun rotayı arıyorum, çok seçenek yok zaten...
Buradan 504 ile Atatürk Kültür Merkezi'ne, oradanda 442 yada AnkaraAir ile Esenboğa'ya geçmeyi üşünüyorum. EGO'nun kendi sitesindeki saatlere göre saat 02.30'da Eryaman Evleri Durağından binersem Saat 03.00 sularında Atatürk Kültür Merkezine varacağım. Oradanda 03.17'de, saat 03.00'da AŞTİ'den kalkan 442'nin geçeceğini söylüyor bana Google Maps, ve EGO bu saatleri teyit ediyor.
Hiçbir tecrübem olmadığı için sizlere de danışmak istedim. Bu rota iyi mi? Dikkat etmem gereken yada gözden kaçırdığım bir şeyler var mı?
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar,
Şuanda mecvut aboneliğim olmadığı için kurulum ve aktivasyon ücreti olmayan(yada çok abartılı olmayan), taahhütsüz bir internet servis sağlayıcısı (ISS) arıyorum.
Konumum Ankara, Etimesgut. 100 Mbps hıza kadar olan bir paket benim için yeterli olacaktır.
Biraz araştırma yaptım ama çok fazla firma var ve gerçek kullanıcı yorumlarına ulaşmakta zorlandım. Bu konuda deneyimi olan veya tavsiye edebileceğiniz ISS'ler varsa, önerilerinizi bekliyorum.
Çift Ekran Kartlı Eski Laptop İçin Öneri
Arkadaşlar merhabalar,
Yıllardır sorun yaşadığım HP Pavilion G6 1307ET bir laptopum var. Bu laptop uzun süredir Windows üzerinde sağlıklı çalışmadığı(wifi kopması vs) için ubuntu temelli bir dağıtım kurarak sorunu çözdüm( Elementary OS)
Bu laptopu uzun süredir kardeşim kullanıyordu onun günlük işleri için sorun çıkartmıyordu. Fakat yakın zamanda benim kullanmam gerekecek ve ne yazıkki tam verimi alamıyorum cihazdan. Çünkü beni yıllardır illallah ettiren çift ekran kartı sorunu var. Teoride harika olan ancak pratikte hiçbir işe yaramayan bir mühendislik harikası var ortada.
Bu makinenin paylaşımsız 1 GB ekran kartı var AMD Radeon HD 7450M olmak üzere. Birde sanıyorumki onboard İntel kart var, markasını modelini unuttum. (Benden uzak Allah'a yakın olsun).
Benim içın kartlar arasında geçiş yapmaması sorun değil. Hatta mümkünse yapmasın, sadece AMD kartı kullanıp geçeyim. Lisede linux kullanmaya başladığımdan beri çözemiyorum bu durumu. Yıllardır aklıma geldikçe 2 3 satır aratır bakarım,yok olmuyor bulamıyorum. Şimdi üniversite bitecek ve maddi nedenlerden dolayı kasamı satıp bu laptopu kullanmam gerekecek. O nedenle bana bir çözüm yolu gösterirseniz çok minnettar olurum. Sadece AMD kartı kullanabileyim yeter, dağıtım hiç farketmez. Mümkünse hafif birşey olmasını tercih ederim zira laptopun pek gücü yok. Özelliklerini aşağıya ekliyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci INTEL™
İşlemci ModeliIntel® Core™ i5-2450M
İşlemci Hızı2.50 GHz
İşletim Sistemi Windows 7 Home Basic
Sistem Belleği4 GB 1333 MHz
Kapasite 500 GB
Ekran Kartı Hafızası1 GB Paylaşımsız
Ekran Kartı AMD Radeon HD 7450M
Ekran Özelliği 15.6" LED
Optik Sürücü DVD/RW (Okuyucu ve Yazıcı)
Klavye Türkçe Q
HDMIVar
VGAVar
Kablosuz Haberleşme Wirelles 802.11
İstanbul'da günlük kiralık villa arıyorum
İki arkadaşımın nişanı için 25-30 kişinin bahçesine sığabileceği, 10 kişiye kadar(çoğu davetli kalmayacak) yatılacak yer sağlayabilecek bir yere ihtiyacımız var. Yer önerileriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Ağustos ayının 4. günü girilip, 5. günü çıkılacak.
OpenAI Erişimim Var
Arkadaşlar merhaba, OpenAI beta erişimim onaylanmış. Fakat yama çevirisi üzerine nasıl kullanacağımı tam olarak çözemedim. Bu konuda bir rehber vs olursa "oylama" usülü ile "ücretsiz" çeviriler yapabilirim.
Kulak Onarım Ameliyatı Oldum [SS'li]
silinsin
Yeşil vs Kırmızı Pasaport
Arkadaşlar selam.Pasaportum yok fakat ailem nedeni ile yeşil pasaport alabiliyorum. Bu sene Erasmus öğrencisi olmaya hak kazandım ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemi Polonya'da olacağım. Sizlere danışmak istediğim durum şu;
01.01.1998 doğumluyum yani resmi olarak 23 yıl 3 ay 16 gün yaşındayım. Arkadaşlarım alacağım vizenin eğitim vizesi olduğunu, kırmızı yada yeşil pasaportun bu vize için fark yaratmayacağını ancak yaşım gereği yeşil pasaportum biteceği için, kırmızı alırsam orada aldığım damgaları daha uzun vadede kullanabileceğimi söylüyor.(Muhtemelen avrupayi gezerim) Açıkcası mantıksız değil. Fakat bir kimiside al yeşili geç, daha kolay vize alırsın diyor. Bir türlü karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
Arkadaşlar Yardımınızı Rica Ediyorum
Arkadaşlar selam, kardeşim şu twitterdaki fav olayına katılmış. 100 fava ihtiyacı varmış. Ben kendi çapımda yardım ettim, ama 19da kaldı maalesef. Twitter hesabınız varsa yardım ederseniz çok sevinirim.
Maksat çocuk sevisin.
Ufak tefek bır araştırma yaparken forum üzerinden forum adresine aldığım uyarıya bakın

denemek isteyen arkadaşlar için link: https://forum.donanimhaber.com/fraps-riva-tuner-alternatifi-program-ariyorum--29471140
silinsin
|

Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 677
İkinci El Bölümü Mesajları: 105
Konularının görüntülenme sayısı: 46.794 (Bu ay: 492)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 266 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic