|
over current have been detected on your usb device
Ryzen 9 7900
MSI PRO B650M-A Wifi
32gb DDR5 Ram
FSP 800W psu
Coolermaster masterbox TDV2 kasa
palit rtx 4070
PC kargodan gelip, açalı daha 3 saat olmadı. Ekran kartını taktım ve açma düğmesine bastım sonuç başlıkta olduğu gibi.
Bütün usbleri çıkarttım kasanınkiler dahil
Ekran kartını çıkarttım onboardla denedim
BIOSU resetledim
Arka plakaya baktım usb içine giren bir şey yok
Ama bir türlü pc açılmıyor. Uzay montaj yapmak istemiyorum dağıtmak istemiyorum kasayı. Açıkçası çok uğraştırmadan gerçekleştirilebilecek bir öneriniz varsa açığım yoksa iade etmeyi düşünüyorum lanet olsun pcsine de
A320M + 5600 + VRM
Arkadaşlar şuan GA-A320M-S2H (rev. 1.x) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Global anakartını ve Ryzen 5 1600 işlemcisini kullanıyorum. 1600 ün bazı oyunlarda ekran kartıma darboğaz yaptığını düşünüyorum.(Ekran kartım 2060, Darboğaz yaptığını düşündüğüm oyunlar Apex, GTA 5 vb.) Yakın zamanda anakarta 5xxx serisi için bios güncellemesi geldi. 5xxx serisinin update i gelmeseydi 3600 almayı düşünüyordum. Şimdi 5xxx serisi geince artık 1600 ün 5. serideki karşılığı olan 5600 almayı düşünüyorum. Ama biraz araştırınca a320m anakartlaarın vrm i zayıf olduğu için 5xxx serisinin kullanımının sıkıntılı olduğunu okudum. Şimdi 1600 65W, 3600 65W, 5600 65W olduğu için 5600 alsam bile bu anakartta sıkıntı yaşar mıyım ? Teknik olarak bana ramler uyumsuz olmadığı sürece bir sıkıntı olmadan çalışır gibi geliyor. İlla anakartı 550 veya 450 ye yükseltmeli miyim ? Teşekkürler.
Makine profilo CM0800HTR
15/06/2006 üretimi bir makine biz de 2006 yılında aldık 15 sene oldu
Makinenin duruluma programı 15 dk
Suyu alıyor, tamburu suyla dolduruyor, suyu kesiyor durulamayı yapıyor buraya kadar her şey normal
Ama süre 1 dakikaya geliyor
O 1 dakikada ben eğer elle su boşaltma programına almazsam sonsuza kadar çalışır
Bir türlü suyu boşaltıp da sıkmaya geçmiyor makine
Ben makinenin ventilini, su boşaltma motorunu ve filtreyi komple değiştirdim. Boruların içlerindeki kireçleri de temizledim(Tamburdan su boşaltma motoruna giden körüğü). Kaçırdığım parça hangisi bilemiyorum.
Makine bir de yumuşatıcı gözünden de boşaltma yapmıyor. Her zaman yumuşatıcı gözü suyla dolu vaziyette.
Sorun ne olabilir ?
Edit -> Böyle bir sorun ortaya çıkmadan önce 90 derecede iç çamaşır yıkamıştım. Ondan sonra böyle bir sorun olmuştu. Büyük ihtimal o yıkama esnasında ya yazılım kartına ya rezistansa ya da onun kablolarına bir şeyler oldu. Şimdi denemek için yine 90 derece boşta yıkatıyorum makineyi ama su sıcaklığı muslukta neyse o. Yani su ısıtmıyormuş makine. Artık servissiz işin içinden çıkamayacağız anlaşıldı.
Bir de ben sıkmaya geçmiyor diye biliyordum ama makine hiç program değiştirmiyor ilk başta nasıl başladıysa o şekilde elektrik kesilene kadar devam ediyor durulama su boşaltma aşamaları falan hiç yok yani.
Edit-> Tahmin ettiğim gibi makinenin rezistansı yanık çıktı. Değiştirdim ve sorun düzeldi.
Bundan 1 sene kadar önce bilgisayar durup dururken ethernet üzerinden internete bağlanmamaya başladı. Driver olarak bir sıkıntı yoktu. Reset, arada format kablo değişimi vs yaparak her 1 2 ayda kopmasını düzettim hala da böyle idare ediyorum.
1 ay kadar önce kasamın ön ses ve usb çıkışlarında sorun oldu. Usb bellek takıyorum sistem tanımıyor. Kulaklık takıyorum gürültü oluşuyor. En sonunda kol saatimi şarj etmek için bilgisayara taktım ve saat yandı. O yanarken klavye ve mouse açılıp kapandı windows sürücüleri aramaya falan başladı. Durum böyle olunca kasanın bağlantılarını sçktüm sadece açma kapama kablolarını bıraktım. Sorunun çözüldüğünü düşündüm.
Bu hafta içerisinde de logitech g29 un tuşları çalışmamaya başladı. Çalışıyor da saçma sapan şeyler yapıyor. Anlaşılan tuşlarını da yaktık. Telefondan pc ye video atmak istedim telefon bir şarj etmeye başladı sonra durdu vs bir gariplikler yaşadım yani.
Benim aklımda 2 şüpheli var ya psu da sıkıntı var ya da anakartta. Evin topraklaması var o konuda bir sıkıntı yok. Benim psu da mı anakartta mı sorun olduğunu bulmam lazım değiştrebilmek için. Ayrıca üçlü prizin doğru çalışıp çalışmadığını ölçmem için multimetre ile nasıl bir ölçüm yapmam lazım ? Aynısı psu ya da anakart içinde geçerli.
Arkadaşlar özellikle
https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/arduino-walkie-talkie-using-nrf24l01
bu siteyi baz alarak bir telsiz yapmak istedim.
Yardımcı olarak
https://ugrdmr.wordpress.com/2018/07/22/arduino-telsiz-walkie-talkie//
gibi siteleri de kullandım. Her iki sitede de anlatılan şeyler benzer ama bir türlü en ufak ses dahi alamadım. nrf24l01'i düzgün bağladığıma eminim. Koyduğum butonda düzgün çalışıyor eğer bu devreyi bağlamaz isek. Mesela normalde tuşa basılınca ledin yanması gerekirken cihazı usbye bağladığımda led yanmaya başlıyor butona basıyorum sonra led sönüyor bir daha da yanmıyor.
https://www.direnc.net/max4466-elektret-mikrofon-modulu
Şu modülü kullanıyorum ama doğru çalışıp çalışmadığından da emin değilim.
Devrenin fotoğrafları da bunlar.
Kod da bu
iZen KW22 model kış lastikleri niye üretilmiyor ?
Şuan araçta Marshal iZen KW22 kış lastiği takılı. 2015'ten beri kullanıyorum ama bu sezon da kullanıp kaldıracağım. Normal yoldaki tavırlarından çok memnun olmasam da kardaki performansından dolayı tekrar almak istiyorum ama biraz araştırdım lastik piyasadan silinmiş sanki. Hatta yanlış anlamadıysam 2016dan beri de üretilmiyor. Bu lastiğin akıbetini bilen birileri var mı ?
|
|
Dacia Sandero Stepway Jant Boyatma
|
Meslek: Computer Engineer
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.179
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 14.136 (Bu ay: 170)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 739 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun