Ram Yükseltme hakkında ( şuan dual 8×2 var)
Crucial ballistix dual kıt 8×2 kullanıyorum toplam 16gb.
3200mhz
1.35v
Ddr4
Cl16
8gb
İki slot daha ram takma yerim var ve ram arttırmak istiyorum. Aynı ramden buldum fakat nedense hem 6 ay önceki aldığım fiyatının 2 katı olmuş hem de yarı fiyatına Kingston vs marka ram bulabildim. Sormak istediğim nasıl bir yol izlemeliyim hata ve sorun yaşamamak için?
Kingston fury bendeki ramle aynı değerlere sahip ram buldum fakat single olarak. Bundan iki tane alsam boş slotlara taksam sıkıntı çıkar mi ?
RETAIL KEY ve ANAKART DEGISIKLIGI SONRASI?
Elimde kutulu windows 10 home var. Kutu içinde key ve usb mevcut.
Key i aktif ettiğim ilk anakarti iade ettim.
Yeni bir anakart aldım. Aslında iade ettiğim anakartin aynısı. Yani sifirini aldım tekrar.
Soru şu. Windows lisansımi tekrar nasıl aktif edip sorunsuz şekilde aktif edebilirim?
Dipnot: Microsoft ile dün görüştüm. Durumu anlattım ve şu cevabı aldım. Eğer oem değilse retail perakende ürün ise yeni bir sistemde aktif edebilirsiniz. Windows kurulum esnasında key istenecektir ve elinizdeki key i girerek lisansını tekrar aktif edebilirsiniz ve eski anakartinizdaki lisans iptal olur yani silinir. Aldığım cevap bu. Ama vatan bilgisayardaki çalışan daha farklı şeyler söyledi kafam karıştı. Yok Microsoft sizden ürünün faturasını ister seri numarasını falan ister dedi. E haftasonu Microsoft çalışmıyor sanırım. Nasıl olacak bu iş tecrübe eden var mı?
MAKSİMUM 3.000 TL'YE KASA+PSU TAVSİYESİ
i5 12600 onboard işlemci
msi z690 a pro ddr4 anakart
cooler master ın kule tipi işlemci soğutucusu var
crucial 2*8gb 3220mhz ram,
** ekran kartlı bir sistem değil. günlük kullanım ve ileride ekran kartı ekleme ihtimalime karşı kurduğum bir sistem.
bu sisteme kasa arayışım var. vatan, media markt, teknosa, sinerji, itopya, gaming tr gibi sitelerde kasa araştırması yaptımm. birkaç model buldum ama işi bilenlerine danışmak istiyorum.
fiyat/performans bir kasa arıyorum. fiyat ne kadar düşük olursa benim için o kadar iyi. kasada öncelikle istediğim şeyler şunlar;
dahili 4 fan şart. 3 önde bir egzos fan ( egzos fan ARGB olması şart değil ama olursa da hayır demem tabikide. ön fanlarda ARGB şart.)
PSU ile gelen kasa düşünüyorum. kasayı alıp psu'yu da aradan çıkarmak kolayıma geliyor. piyasaya yabancıyım hangi psu hangi marka ne kadar kaliteli bilmiyorum. ama psu'su olmayan bir kasa önerip psu önerisine de açığım.
ön tarafı mesh mi olmalı yoksa düz akrilik mi ? hava akışı ve soğutma kesinlikle kaliteli olmalı.
ne kadar az toz alır o kadar iyi. bunun için de toz filteri olması gerekiyormuş sanırım. toz filtreli kasa tercihim.
yan tarafı sağlam tamperli komple cam olması şart.
girişleri söylememe gerek herhalde her kasada mevcut olan şeyler.
bu maddelere göre kasa önerirseniz sevinirim. teşekkürler.
4.000 TL Bütçe 1700 Soket Anakart Tavsiyesi
3500 TL civarına aldığım msı z690 ddr4 anakartımı servise gönderdim. Displayport sinyal yok hatası alıyordum ortalama 5-6 günde bir sistemi ilk açarken. Reset atmadan da masaüstü ekran gelmiyordu. Hatayı aldığımda anakarttaki VGA Ledi sürekli şekilde beyaz ışık yanıyordu. İşlemci ve ramleri de ne olur ne olmaz onları da servise verdim. Tahminimce anakart problemli ve değişim veya iade hakkımı kullanacağım. Aslında aldığım anakart gayet güzel. Böyle bir talihsizlikle karşılaşmam kötü bir şans. Aldığım yer de şaşırdı böyle bir şeyin olduğuna.
Sistem 20k ya kuruldu
İ5 12600 onboard işlemci
Crucial 2×8gb 3200mhz çift ram
Samsung 980 ssd
Ekran kartı yok sistemde. Oyun oynamayacağım ama sistemi ilerde karar değiştirsem ekran kartına da uygun şekilde kurdum. Şuan bendeki anakartın iyi olduğunu ve geleceğe dönük olduğunu düşünüyorum. Maksimum 4000tl hadi taş çatlasın 4500 TL ye kadar piyasada fiyat performans açısından alınabilecek en iyi ana kart tavsiyelerinizi sebepleriyle beraber yazmanızı istiyorum. Öneriniz şuan bendeki anakarttan özellik olarak düşük olmasın ya eşdeğer başka model ya da marka ya da bir tık Üstü marka veya model olsun. Teşekkürler.
4.000 TL Bütçe 1700 Soket Anakart Tavsiyesi
3500 TL civarına aldığım msı z690 ddr4 anakartımı servise gönderdim. Displayport sinyal yok hatası alıyordum ortalama 5-6 günde bir sistemi ilk açarken. Reset atmadan da masaüstü ekran gelmiyordu. Hatayı aldığımda anakarttaki VGA Ledi sürekli şekilde beyaz ışık yanıyordu. İşlemci ve ramleri de ne olur ne olmaz onları da servise verdim. Tahminimce anakart problemli ve değişim veya iade hakkımı kullanacağım. Aslında aldığım anakart gayet güzel. Böyle bir talihsizlikle karşılaşmam kötü bir şans. Aldığım yer de şaşırdı böyle bir şeyin olduğuna.
Sistem 20k ya kuruldu
İ5 12600 onboard işlemci
Crucial 2×8gb 3200mhz çift ram
Samsung 980 ssd
Ekran kartı yok sistemde. Oyun oynamayacağım ama sistemi ilerde karar değiştirsem ekran kartına da uygun şekilde kurdum. Şuan bendeki anakartın iyi olduğunu ve geleceğe dönük olduğunu düşünüyorum. Maksimum 4000tl hadi taş çatlasın 4500 TL ye kadar piyasada fiyat performans açısından alınabilecek en iyi ana kart tavsiyelerinizi sebepleriyle beraber yazmanızı istiyorum. Öneriniz şuan bendeki anakarttan özellik olarak düşük olmasın ya eşdeğer başka model ya da marka ya da bir tık Üstü marka veya model olsun. Teşekkürler.
MAKSİMUM 18.000 TL'YE SİSTEM TAVSİYESİ
Pc toplama işinden hiç anlamıyorum araştırmalara başladım.
monitör hariç sisteme maksımum 18 bın ayırabılırım hatta f/p düşünürsek de 15-17 bin bandı da çok işime gelir.
ben de araştırıyorum kendime göre topladıgım donanımları sizinle paylaşacagım ama oncelikle dh forumdaki tecrübeli kişilerin tavsiyelerini ve kendi topladıgım sısteme ait yorumlarını bekliyorum.
amaç:
günlük kullanım.. (ekran kartı da olsun dıyınce sıstem oyuncu sıstemıne evrılıyor ama yarın bır gun ekran kartına ısım dusunce ortada kalmak ıstemıyorum) ( ya da ekran kartını sonra sen kendın alabılır ıstedgını takabılırsın suan ekran kartı alma o zaman dersenız bana uyar)
işlemci intel ekran kartını da nvıdıa onerırsenız sevınırım
benı uzun yıllar sıkıntısız sekılde gotursun.
kronık sorunları olmayan kalıtelı urunler olsun
asla ve asla ısınma ve ses ıstemıyorum
ürünleri zincir marketlerden almayı dusunuyorum. itopya vs gibi yerlere güvenim yok. satış sonrası kurumsallık ve musterı destegı benım ıcın onemlı
şimdiden teşekkürler.
MASAÜSTÜ PC (ÇOK ARADA KALDIM)
çok deli şekilde bu sistemler arasında kaldım. bakıp bakıp duruyorum. lutfen bırı cıkıp bırak bunları ya da en kralı bu desın. :))
olmazsa olmazım 16gb ram. i5 ya da i7. nesil 11 olmalı. ekran kartı konusunda aradayım. konsolcuyum ama ılerde ısım duserse grafık ıslerı pro kamera falan alırsam dahılı ekran ıntel uhd grafık kartı benı yarı yolda bırakır mı dıye gamıng sıstemlere baktım. yanılıyor muyum?
https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-amd-ryzen-5-5600g-16gb-512gb-ssd-rtx3060ti-freedos-masaustu-bilgisayar-434p2ea-p-HBCV00000ERLQR
https://www.casper.com.tr/masaustu-bilgisayar/casper-nirvana-m600?code=M6C.1170-EF00R-00A&id=6679891
ÜSTTEKİ masaustune wifi ve optik eklıcem sadece o kadar.
https://www.casper.com.tr/masaustu-bilgisayar/casper-nirvana-n200?code=N2H.1170-BF05A-V0A&id=4490544
https://www.casper.com.tr/ozellestir?code=E60H.114F-BVJ0P-WHD&id=3908826
ÜSTTEKİ sisteme 1220mbps wifi +işlemci soğutma:wındows 11 home ekledım sadece. fıyat o sekılde.
27 inç Monitör tavsiyesi
Başlıktan da anlaşılacağı üzere 27 inç monitör bakıyorum. İşin içinde olanlara sormak istiyorum bu piyasada bilgim yok. Her monitörde bir sürü özellik var ama hangisi iyi?
Bütçem maksimum 4000 TL.
27 inç istiyorum.
Bir de şunu sormak istiyorum. Alacağım masaüstünde harici ekran kartı yok diyelim. Dahili intel uhd 730 var.
1-Alacağım monitörde full hd'de sorun yaşayacağımı sanmıyorum o yüzden 2k/4k. Bir ekranda sorun yaşar mıyım?
2-veya tam tersi bir durum. Örnek veriyorum 1660 gtx var ama monitör full hd. Full hd bir monitör ekran kartını kaldırabilir mi?
3-g sycn free sycn olayı var. Ekran kartım büyük ihtimalle nvidia olacak yani g sycn monitörler mi bakmak zorundayım?
Oyun delisi değilim. Uzun vadeli bakıyorum olaya sadece. Örnek veriyorum ilerde Pro kamera aldım kaliteli üst düzey foto video çekimlerinde harici ekran kartı olmazsa sorun yaşar mıyım netflxte 4k dizi film izleyebilir mıyım?
Cevaplarsanız çok sevinirim.
|
|
İlgi Alanları: Oyun, Teknoloji, Ekonomi, Siyaset
İlanda ne yazdıysam odur, rahat olabilirsiniz. |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.844
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 18.483 (Bu ay: 103)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 469 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun