Merhabalar;
Uzun zamandir bilgisayarimda meydana gelen problemlerden oturu yardiminiza ihtiyacim var.Oyun oynarken ozellikle Call of Duty Modern Warfare 3 ortalama 120 fps arasi bir fps aliyorum bazen 2~3 saat oyun oynadiktan sonra bu fps droplar belirli araliklarla tekrarli olarak basliyor yaksalik her 30~40 sn de bir mevcut FPS in neredeyse yarisina dusup geri duzeliyor saniyelik olarak.Bu da oyun performansini oldukca olumsuz etkiliyor.Bazen bilgisayari acar acmaz ilk oyunda bu takilmalar meydana gelmeye basladi.Ayrica bazen nadir de olsa bilgisayari acarken normalden cok daha uzun sure baslatmasini siyah ekranda bekliyorum.Bilgisayarim ile 2 ay once ciddi problemler yasiyordum,neredeyse hic bir oyunu onyayamayacak hale gelmisti.Oyunlarda grafik kalitesi ne olursa olsun surekli masaustune crash vererek atiyordu.Memtest ile ramlarimi kontrol ettim bir problem yoktu.Ekran kartimi garantiye yolladim.3D tesler benchmarklar ve 4k oyun ici testler yapip geri yolladilar ve saglam oldugunu soylediler.Ondan Hemen sonra USB ler belirli araliklarla guc kesip geri geliyordu klavyenin isigi yanmasina ragmen hic bir sey yazamiyordum.Ana kartimi iade edip daha ust model bir ana kart satin aldim.Problemim yine cozulmemisti sonunda islemcimi test ettim ve AVX2 testinde fail veriyordu(Biostan SVID ayarini Intel's Fail safe Yapmam istendi o zaman oyunlar acilmaya basladi) Intel ile iletisime gecip yine de garanti ile islemcimi yeniledim.Su an yeni islemci,yeni anakart ve Garanti tarafindan kontrol edilmis bir grafik kartim olmasina ragmen bu takilmalarin sebebini cozemiyorum.Bilgisayari yeni acar acmaz meydana gelmesi bence isinmadan kaynakli olma durumunu egale ediyor diye dusunuyorum.PC yi yeni actigimda oyun performansinda takilmalar mevcutsa yeniden baslattigimda duzeliyor.
Sistem Ozelliklerimi ve Oyun ici bir videoyu sizlerle paylasacagim.Vakit ayirip buraya kadar okuduysaniz cok tesekkur ediyorum.
Anakart:Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi (Bios surumu 2202)
Islemci:13th Gen Intel(R) Core(TM) i9-13900K, 3000 Mhz, 24 Çekirdek, 32 Mantıksal İşlemci
Ekran Karti:Asus GeForce RTX 4070Ti Rog Strix Gaming OC 12GB GDDR6X PCI-Express Graphics Card
Ram:Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16) 5200Mhz DDR5 Ram
Power Supply:Corsair 850W Enthusiast RMx Series RM850X V2 PSU Fully Modular 80+ Gold Power Supply
Monitor:27GN950-B 27" UHD 4K UltraGear™ 144Hz Nano IPS 1ms (GtG) Gaming Monitor
Sogutucu:Corsair iCUE H100i Elite LCD Display Liquid CPU Cooler 240 MM Radiator.
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB Tempered Glass Mid-Tower Case
Depolama: Corsair Force MP510 480GB M2SSD (sistem burada kurulu)
2.Depolama Samsung SSD 860 EVO 1TB
3.Depolama WD Blue SN570 1TB
|
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 497 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware