Şimdi Ara

Oyun oynarken FPS belirli araliklar ile buyuk olcude duserek takilmalar meydana geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandir bilgisayarimda meydana gelen problemlerden oturu yardiminiza ihtiyacim var.Oyun oynarken ozellikle Call of Duty Modern Warfare 3 ortalama 120 fps arasi bir fps aliyorum bazen 2~3 saat oyun oynadiktan sonra bu fps droplar belirli araliklarla tekrarli olarak basliyor yaksalik her 30~40 sn de bir mevcut FPS in neredeyse yarisina dusup geri duzeliyor saniyelik olarak.Bu da oyun performansini oldukca olumsuz etkiliyor.Bazen bilgisayari acar acmaz ilk oyunda bu takilmalar meydana gelmeye basladi.Ayrica bazen nadir de olsa bilgisayari acarken normalden cok daha uzun sure baslatmasini siyah ekranda bekliyorum.Bilgisayarim ile 2 ay once ciddi problemler yasiyordum,neredeyse hic bir oyunu onyayamayacak hale gelmisti.Oyunlarda grafik kalitesi ne olursa olsun surekli masaustune crash vererek atiyordu.Memtest ile ramlarimi kontrol ettim bir problem yoktu.Ekran kartimi garantiye yolladim.3D tesler benchmarklar ve 4k oyun ici testler yapip geri yolladilar ve saglam oldugunu soylediler.Ondan Hemen sonra USB ler belirli araliklarla guc kesip geri geliyordu klavyenin isigi yanmasina ragmen hic bir sey yazamiyordum.Ana kartimi iade edip daha ust model bir ana kart satin aldim.Problemim yine cozulmemisti sonunda islemcimi test ettim ve AVX2 testinde fail veriyordu(Biostan SVID ayarini Intel's Fail safe Yapmam istendi o zaman oyunlar acilmaya basladi) Intel ile iletisime gecip yine de garanti ile islemcimi yeniledim.Su an yeni islemci,yeni anakart ve Garanti tarafindan kontrol edilmis bir grafik kartim olmasina ragmen bu takilmalarin sebebini cozemiyorum.Bilgisayari yeni acar acmaz meydana gelmesi bence isinmadan kaynakli olma durumunu egale ediyor diye dusunuyorum.PC yi yeni actigimda oyun performansinda takilmalar mevcutsa yeniden baslattigimda duzeliyor.

Sistem Ozelliklerimi ve Oyun ici bir videoyu sizlerle paylasacagim.Vakit ayirip buraya kadar okuduysaniz cok tesekkur ediyorum.

Anakart:Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi (Bios surumu 2202)

Islemci:13th Gen Intel(R) Core(TM) i9-13900K, 3000 Mhz, 24 Çekirdek, 32 Mantıksal İşlemci

Ekran Karti:Asus GeForce RTX 4070Ti Rog Strix Gaming OC 12GB GDDR6X PCI-Express Graphics Card

Ram:Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16) 5200Mhz DDR5 Ram

Power Supply:Corsair 850W Enthusiast RMx Series RM850X V2 PSU Fully Modular 80+ Gold Power Supply

Monitor:27GN950-B 27" UHD 4K UltraGear™ 144Hz Nano IPS 1ms (GtG) Gaming Monitor

Sogutucu:Corsair iCUE H100i Elite LCD Display Liquid CPU Cooler 240 MM Radiator.

Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB Tempered Glass Mid-Tower Case

Depolama: Corsair Force MP510 480GB M2SSD (sistem burada kurulu)

2.Depolama Samsung SSD 860 EVO 1TB

3.Depolama WD Blue SN570 1TB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rioman -- 3 Haziran 2024; 4:57:21 >

• Kullanılan nvme yazmamışsınız. 128’lik ucuz bir ssd alın nvme çıkartıp ssd üzerine sistemi kurup deneyin bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,Yanitiniz icin tesekkur ederim.Depolama bilgilerini yazmayi unutmusum duzenleyip ekledim su an.Sistem zaten M2SSD uzerinde calisiyor.Fakat o sistemin kurulu oldugu M2 ssd benim en eski ssd'm yaklasik 4 yildir onu kullaniyorum.Bazi programlar ile saglini kontrol ettigimde %88 oraninda iyi gorunuyordu.Diger depolama alanlarima hic sistem kurup denemedim.O yuzden su an bir suphelenmedim degil.

• rioman R kullanıcısına yanıt

Bu tür Donmalar kanaatimce ram den kaynaklıdır. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Ram leri test ettiğinizi söylediniz ama szi hinede belirli aralıklarla Ram leri tek tek kullanın veya slot ları değiştirin.

Depolama ile ilgili sıkıntı olacağını sanmam. Sonuç olarak oyuna girdiğinizde ve harita yüklendiğinde zaten veriler Ram e aktarılıyor. Ssd kullanımı %1-2 lerde olur onu da Windows kullanır.

Eğer olmazsa, Ram mhz ayarlarını düşürmeyi deneyin.

Aklıma başka bir eşy gelmiyor hocam. Umarım hallolur.

İyi oyunlar hocam, ben de WOWS oynuyorum bu arada... 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: fettah7ve7

Bu tür Donmalar kanaatimce ram den kaynaklıdır. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Ram leri test ettiğinizi söylediniz ama szi hinede belirli aralıklarla Ram leri tek tek kullanın veya slot ları değiştirin.

Depolama ile ilgili sıkıntı olacağını sanmam. Sonuç olarak oyuna girdiğinizde ve harita yüklendiğinde zaten veriler Ram e aktarılıyor. Ssd kullanımı %1-2 lerde olur onu da Windows kullanır.

Eğer olmazsa, Ram mhz ayarlarını düşürmeyi deneyin.

Aklıma başka bir eşy gelmiyor hocam. Umarım hallolur.

İyi oyunlar hocam, ben de WOWS oynuyorum bu arada... 😅

Ha bu arada, bu tür sorunların tesbiti için arka planda afterburner gibi programları çalıştırıp tam donma anında neyin takıldığını, grafik veya veri dwğişimlerinden daha rahat ayırt edebilirsiniz. Ben öyle bulmuştum

• Msi afterburner hwinfo programları performans ekranları ile bu düşmelerin yakalayabilirsiniz drop yedikten sonra oyunu durdurup performans grafiğini inceleyin drop anında ilk düşen değer muhtemelen diğerleride düşürür.

Tahminin ddr5 sistemlerde bu tür sorunlar oluyor çok iyi bir ram araştırmasıyla sorunsuz bir ddr5 ram setine geçmeniz bir diğer tahminim.ise m2 ssd sisteme yakışmayan bir parça olmuş samsung 980pro veya 990pro alınıp işletim sistemi windows 10 pro olarak kurulabilir win11 lerde de sorun var diye biliyorum ama çok önemli değil son dediğim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanım parçalarından biri bozulmuşdur.Muhtelen Ramlerden biridir.İşlemciyle Ekren kartı olsa direk anlardın zaten 4 Tane Ram varsa biri bizulmuş olabilir tahminim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su sogutmayı çıkarıp normal soğutma ile deneyin.

• Çok alakalası olmayabilir ama PSU 'da ECO mod, sessiz mod, gibi bir şeyler varsa aktif olup olmadığına bir bak. Bende sorunlara yol açtı.

• Şimdi aklıma geldi. Bende de bunun çok çok daha micro düzeyde olanı oluyordu. Samsung ssd programından şüphelenip windows başlangıcında otomatik açılısı kapattım. Bir daha karılaşmadım. Yazılımsal bir şeyde olabilir aklınızda olsun.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

After burner kurdum,Bu saate kadar henuz bir takilma yasamadim.Fakat bu gun pc yi acarken anakart beyaz isikta yanik kaldi restart butonuna basarak tekrar baslatmak zorunda kaldim.Pc de performans problemi yasamadim ama.

Hocam bu ışık yanma olayıda kafamı karıştırdı windows 11 boot problemide olan bir işletim sistemi yeni m2 ssd ile win 10 dönüp sorununuzu çözülüyormu deneyebilirsiniz.

Sistemin kurulu oldugu bolumu "WD Blue SN570 1TB M2 SSD" me degistirecegim onu yaklasik 4~5 ay once aldigim icin kismen yeni sayilir.Kasayi ilk topladigimdan beri windows 11 kullaniyordum.Boot problemi islemci ve anakart degistikten sonra meydana gelmeye basladi.Onceki islemcimde boot esnasinda direkt mavi ekran verdigi de oluyordu ve islemci yuk altina girdiginde o yuzden islemci degisti.Su an sadece boot esnasinda siyah ekranda kaliyor anakartta beyaz isik yaniyor ve reset atinca duzeliyor.Dediginizi deneyecegim ama bu sadece boot problemimi cozecek gibi cunku bu oyunda takilma problemim boot probleminden cok oncede meydana geliyordu.

Afterburner grafiklerine gore ekran karti guc galgalanmasi yapiyor gibi duruyor.Programi ilk defa kullandigim icin pek asina degilim.Sorun PSU kaynakli olabilir mi acaba?

Oyun oynarken FPS belirli araliklar ile buyuk olcude duserek takilmalar meydana geliyor.

Hocam grafikleri bu şekilde izleyemeyiz sadece gpuya ait veriler var burada hwinfo yazılımında tüm sensörlerden gelen verileri inceleyebiliyoruz anakart işlemci soket psu güçleri hepsini anlık olarak bir arada izlemeniz lazım ilk hangisi düşüyorsa sorun onda diyebiliriz dediğim gibi tamam gpu düşüyor ama onu aşağı çeken var mı yoksa kendisi mi düşüyor hepsini izlerseniz drop anında ilk düşen suçludur.

• Merhabalar öncelikle inşaALLAH yaşadığınız sorun çözülmüş tur ben ne zamandır yazacağım bir türlü fırsat bulamadım boş vakitlerimde de aklıma gelmedi şimdi yazayım dedim

benim merak ettiğim konu şu oyunlar çevrimdışı Offline olarak yani senaryo modunda oynadığınız zaman kasma yapıyor mu yoksa akıcı mı

onu da Şundan sordum eğer internetsiz şekilde oynarken senaryo modunda herhangi bir sıkıntı olmuyorsa ama oynadığınız oyunun online moduna girişte bu şekilde takılmalar meydana geliyorsa online oyunlarda yaşadığınız bu takılmaların sebebi internetiniz ile alakalı olabilir bunuda ileteyim dedim çünkü ben de böyle bir sıkıntı mevcut örnek veriyorum ben FIFA 24 oynuyorum senaryo modunda film gibi akıcı şekilde oynuyorum ama online olarak maç yapmak istediğimde kablo netin interneti fiber altyapı olmadığı için pingim 35 olmasına rağmen kablonet çok yüksek gecikmeli internet sağladığı için online oyunlarda eşit şartlarda oynayamiyorum bunuda size referans olması için yazayım dedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.