Şimdi Ara

Belirli bir süre oyun oynadiktan sonra oyun kasmaya başliyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle tşkler bu sorun pc topladiktan birkaç gün sonra başima geldi...ilk başlarda boyle bir sorun yoktu fulll gün oyun oynarken bile nrmaldi fakat dün başladi 45 dk oynadiktan sonra oyun fps 60dan 20fps iniyor ve ogle kaliyor...sebebini çözemedim bir türlü...Normalde olmamasi lasim boyle bişeyin birkaç oyun denedim sonuc ayni...
    8GB 1333MHZ ddr3 ram
    3770k intel 3.5ghz işlemci..
    asus p8z77.v pro ekran anakart.
    wd 500gb sata3 hdd
    win7 x64. home pre...
    psu 1200w xigamatek

• Kardeşim öncelikle bu sorun bendede var ve dün başladı.Kasadan önce aşırı derecede bir ses geldi bilgisayarı kapadım açtım ses gitmişti ancak oyunlarda 1-2 dk dan sonr kasmaya başlıyordu.Görv yöneticisinden CPU Kulalnımına baktığımda ise zaman geçtikçe artıyordu.Normalde %30 larda başlıyor oyunda kasmıyor ancak zaman geçtikçe %40 - 50 hatta 60 oluyor ve oyunlar kasıyor.Bende sorunuma çözüm arıyorum.Birazdan bilgisayarcıya gitip sorucam bakalım.
  • sisteminizin ısı değerlerini kontrol edin ..ısı değerleri belirli bir zaman sonra yükseliyorsa fps düşer haliyle ..
  • ekran karti 70 dereceye çikiyor işlemci ise 68lere çikiyor normalmidir ne yapmam lasim normal degilse...fakat dedigim gibi dün boyle bir sorun yoktu bugun çikti bu eger isinsa dünde isinmasi gerekmezmi?
  • Isılar normal görünüyor.. Ekran kartı driverini güncelleyin ya da silip tekrar kurun..
  • formatlayip denicem pcyi fakat psudan olmaz dimi 1200w xigamatek ?
  • PSU'da sorun varsa PC'nin daha fazla ısınması gerekir. Yani PSU'da sorun olduğunu sanmam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    online oyun devri bitti mi ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

PSU'da sorun varsa PC'nin daha fazla ısınması gerekir. Yani PSU'da sorun olduğunu sanmam..

Dedigim gibi belli bir sure oynadiktan sonra fps yariya dusuyor....kasmaya basliyor neden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olabilirki sorun yokmu yardimci olan

• Upps

• ısılar normal psu da sorun oalcagını sanmıyorum ...işletim sistemi kaynaklı olabılr .. bıos kaynaklı olabılr ..temız bir kurulum yapın bıosuda defult edın .. ve bütün sürücüleri güncel drıver kurup deneyın bakalım değişecek mi durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

ısılar normal psu da sorun oalcagını sanmıyorum ...işletim sistemi kaynaklı olabılr .. bıos kaynaklı olabılr ..temız bir kurulum yapın bıosuda defult edın .. ve bütün sürücüleri güncel drıver kurup deneyın bakalım değişecek mi durum

Soyle bir sorunum war bios default edince belli bir sure sonra oc kismi otomatik manuel oluyor cozemedim bir turlu sebebi nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

ısılar normal psu da sorun oalcagını sanmıyorum ...işletim sistemi kaynaklı olabılr .. bıos kaynaklı olabılr ..temız bir kurulum yapın bıosuda defult edın .. ve bütün sürücüleri güncel drıver kurup deneyın bakalım değişecek mi durum

Soyle bir sorunum war bios default edince belli bir sure sonra oc kismi otomatik manuel oluyor cozemedim bir turlu sebebi nedir

wowww ...sen o.c den bahsetmedin ama bak şimdi

sistemde o.c yapmışsın... defult çalışan bir sistemle o.c li çalışan bir sistem arasında yaşadıgın sorunun nedenleride farklıdır ...

ilk aklıma gelen şudur ..yaptıgın o.c gerek parçaların kapasitesi nedenıyle gerek istenilen ayarları stabıl yakalayamama nedeniyle bu sorunu yaşıyor olabilirsin..

şimdi .. öncelikle sistemini defult kullandığın zaman sorun yaşıyormusun ?

hayırsa ..sorun yaptığın o.c değerlerinde ... daha aşağı çekip sistemi kararlılık testınden geçirmen gerekli ...

..defult ayarlarda da aynı sorunları yaşıyorum diyorsan .. burada işler biraz karışıyor ..konuya cevabını yaz o zaman biraz düşüneyim bende ..

yoksa ben yanlış mı anladım o.c yapmadın mı ? ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 17 Temmuz 2012; 15:54:11 >

• Yanlis anlasilma war...soyle acikliyim default alip kullanmaya dewam ederken belli bir sure sonra biosa girdigimde kendi kendine manuel e gecmis goruyorum hizi 4.1 cikmis goruyorm kendi kendine nasil istir bu

• Upps

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

wowww ...sen o.c den bahsetmedin ama bak şimdi

sistemde o.c yapmışsın... defult çalışan bir sistemle o.c li çalışan bir sistem arasında yaşadıgın sorunun nedenleride farklıdır ...

ilk aklıma gelen şudur ..yaptıgın o.c gerek parçaların kapasitesi nedenıyle gerek istenilen ayarları stabıl yakalayamama nedeniyle bu sorunu yaşıyor olabilirsin..

şimdi .. öncelikle sistemini defult kullandığın zaman sorun yaşıyormusun ?

hayırsa ..sorun yaptığın o.c değerlerinde ... daha aşağı çekip sistemi kararlılık testınden geçirmen gerekli ...

..defult ayarlarda da aynı sorunları yaşıyorum diyorsan .. burada işler biraz karışıyor ..konuya cevabını yaz o zaman biraz düşüneyim bende ..

yoksa ben yanlış mı anladım o.c yapmadın mı ? ..

Konuya yazdim hocam bak istersen

• alla allaa .. wındowsda sistemiş o.c yapan bir yazılım falan mı yüklü ? ..

peki..jumperla sıfırlayın bıosu ..
  • quote:

alla allaa .. wındowsda sistemiş o.c yapan bir yazılım falan mı yüklü ? ..

peki..jumperla sıfırlayın bıosu ..

Format attim bakim duzelicekmi oyunu yuklerim denerim

• peki ..
  • quote:

peki ..

hocam ne yaptiysam sistemi auto modda başlatamadim defult aliyorum fakat açilinca yine eskisine donuyor bu neden olabillir acaba belki boyle sistem daha stabil çalişcagi içinmi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.