Dolandırılmaya Ramak Kala
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz hafta garip bir dolandırılma olayı yaşadım. Dolandırılmama ramak kalmıştı. Herkes bilinçlensin ve dikkat etsin. Durumu aşağıda anlattım. Avukat arkadaşıma durumu anlattım. Yapmam gereken bir şey olmadığını söyledi. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Letgo isimli uygulamadan alışveriş yapmak amacıyla bir oyun konsolu buldum. Satıcı (Ah***) ile görüşmek için mesaj attım. Tarafıma telefon numarası paylaşıldı ve telefonda cihaz hakkında bilgi aldım. Pazarlık yaptık. Kendisi Kızılay bölgesi ikamet ettiğini söyledi. Oyun konsollarından da pek anlamadığını bu yüzden satması için arkadaşına bıraktığını söyledi. Saat 8 gibi buluşup cihazı alacaktım.
Kızılay’a geldim aradım. Cihazın Yu***ta olduğunu, ona gidip almamı söyledi. Aracıma binip attığı konuma (Çayyolu) gittim. Sitenin girişinde bankta oturan Yu*** isimli beyefendiyi gördüm, yanında da ürün vardı. Bana el kaldırdı onu görünce durdum.
Tanıştıktan sonra ticaretimiz hakkında sorular sordum. Fatura ve ürünü gördüm, ürünün jelatinini açıp kontrol etmek istedim. Yunus bey bana ödemeyi yapmadan jelatini yırtamayacağımı söyledi. Kabaca jelatinleri kontrol ettim (ürün daha önce açılmış mı diye) faturadaki seri numarası ile ürün ambalajındaki seri numarasını karşılaştırdım. Bu bilgiler eşleşiyordu ve sorunsuzdu. Sonrasında ödemeyi Ah***’e mi yapacağım size mi dedim. Ah***’e dedi. Ah***’i arayıp Yu*** beyle tanıştığımızı ürünü incelediğimi iban numarasını yollamasını istedim. Ah*** ile telefon görüşmem Yu*** beyin yanında olmuştur. Telefon da görüştüklerimize şahittir .
Para gönderme işlemi yaparken cihazın seri numarasını dekonttaki açıklama kısmına yazdım. Ödemeyi gerçekleştirip Ah***’e dekontu yolladım. Dekontu Yu*** isimli kişiye de gösterdikten sonra ürünün jelatinini açıyorum ödemeyi yaptım dedim. Yu*** isimli kişi onay verdi ve ürünü açtım.
Bütün parçaları inceledikten sonra tamamdır dedim ve ürünü karşıda duran arabama götürdüm. Sonrasında Yu*** bana paranın gelmediğini söyledi. Ben de nasıl diye sorunca kendisi şöyle cevap verdi:
-“Ah*** bize hiç fiyat konuşmayın ödemeyi bana yapsın ben size göndereceğim dedi. Ama parayı göndermedi”
Ben de bunun üzerine kendisine benim ticaretimin bittiğini, Ödemeyi de Ah***’e yapmamın gerektiğini kendisinin söylediğini hatırlattım.
Sonrasında Ah***’i aradı açmadı. Ben de yardımcı olmak amacıyla kendi telefonumdan aradım beni de açmadı. Sonra ben daha fazla elimden bir şey gelmeyeceğini söyledim. Bana sen Ah***’in arkadaşısın birlikte işbirliği yaptınız diyerek suçlamalarda bulundu. Ben de Ah*** ile daha önce hiçbir iletişimimin olmadığını ve Letgodan tanışma mesajımıza kadar kendisine gösterdim. Sonra bu ithamları bana yapmaması gerektiğini söyledim. Eğer bir mağduriyet söz konusu ise kendisiyle beraber benim aracımla polis merkezine başvurarak gidermeyi teklif ettim. Kabul etmedi. Olay yerine polis çağıralım dedim onu da kabul etmedi.
Delil olarak Ah*** ile Letgo ve Whatsapp mesajlarını gösterdim. Fotoğrafını çekmesine de izin verdim. Yu*** isimli kişi benden tc kimlik numarası, açık adres gibi bilgiler istedi. Ben de olayla ilgili mağduriyet giderilsin diye tc kimlik numaramı verdim. Araç plakamı telefon numaram gibi bilgileri de edindikten sonra “sizi sabah mit ten aldıracağım, siz çetin cevize çarptınız. Bunun sonu hiç iyi olmayacak” gibi suçlamalara devam etti. Bu durumu hoş karşılamadığım için yine de ticaretimiz gerçekleştiği için Yu*** bey ile tokalaşarak arabama bindim ve gittim. Sonra içim rahat etmedi ve polis karakoluna girdim. Durumu anlattım. Polisler mağdurun gelip şikayetçi olması gerektiğini benlik bir durum olmadığını belki şikayet sonucunda ifadeye davet edilebileceğimi söylediler. Gerekli ekran fotoğrafları ve dekont mevcuttur.
Arkadaşlar merhaba, direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde gıcırtı-tıkırtı sorunu yaşıyorum. Youtube linki olarak aşağıya ekledim sorunumu. Aracım 2012 model hyundai i20. Ustaya gösterdiğimde aracı lifte alarak kontrol etti direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söyledi ve yan sanayi parça için 4000 tl fiyat söyledi (işçilik hariç). Yaptırmak istemedim sonra kendim iyice kurcalayıp baktım. Mafsala wd-40 sıktığımda sesin kesildiğini fark ettim. Ses 2 gün sonra tekrarladı eğilip baktığımda gıcırtının ve tıkırtının mafsaldan geldiğini gördüm. Şimdi sizlere sorum şu; bu ses sadece mafsaldan dolayı mı kaynaklanır ? Tamiri veya bakımı mümkün müdür?
Facebook ve sarj sorunu
Samsungu hakem heyetine verdim sonuc sizce nasil olur?
Meslek: Endüstri mühendisi
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 445
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.517 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 56 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar