SSD hakkında lütfen bakar mısınız ?
Ben şmdi SSD aldım onu taktığımda (takabilirsem). Windows 10 yüklüycem fakat şu an windows 7 kullanıyorum 1 TB Harddiskim var ve disk bölümlendirmem MBR gözüküyor. Bu durumda SDD'yi taktıktan sonra ne gibi adımlar izlemem gerekiyor ? Önce SSD'ye Windows 10 kurdum diyelim kurarken de Harddiskimde mevcut olarak kullandığım C diskini biçimlendirecek miyim ? Sonra da C yi biçimlendirdikten sonra D'ye hiç biçimlendir falan yapmadan windows 10 u SSD'ye kurduğuktan sonra ( bu arada SSD'yi gpt yapmama gerek yok değil mi ? ) SSD ye windows 10 kurduktan ve işletim sistemi sağlıklı bir şekilde açıldıktan sonra harddiskimi de depo olarak kullanabilmem için "C ve D" disklerimi GPT bölümlendirme sistemi yapmadan mevcut MBR haliyle Windows 10'da kullanamaz mıyım? Yerel disk D'deki verilerim silinmeden SSD ve HARDİSKİ beraber kullanmak için ne gibi adımlar izlemem lazım ? Ayrıca SSD ve HARDDİSKi beraber kullanırken diyelim HARDDİSKİ illa GPT yapmam gerekiyor. GPT yapmam için gpt ye çevirirken içindeki veriler gitmesin diye o sırada verilerimi HDD den SSD'ye gönderebilir miyim ? çok karmaşık oldu sorularım sanırım :D Ama umarım bir yiğit çıkıp beni aydınlatabilir ? :'/
Sistem yükseltme ile alakalı.
|
ikinci Ekran hakkında ( vga + hdmi )
|
Logo yapacak arkadaş aranıyor
|
CS takımı için logo yapacak eleman aranıyor
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 429 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware