7800x3d Anakart önerisi
5070 için pc toplayacağım. Ryzen 7 7800x3d araştırmam üzeri iyi işlemci gibi duruyor. Çok anlamadığımdan anakart tavsiyelerine açığım. Daha mantıklı f/p işlemci ve anakart önerilerini de dikkate alacağım. Ayrıca bunlara uygun ram de bakabilirim birinci önceliğim her şeyin yeni nesil olması. Ayrıca sistemi besleyecek kasa ve psu ne olmalı? Cpu için sıvı soğutma şart mı?
2025 Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar. Eski Sistemim perte çıktığından yeni bir sistem dizmek istiyorum. Herşeyden aşırı çok anlamam ama 5070 çıktığından güncel en mantıklı alınabilecek ürün olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu en mantıklı işlemcinin de ryzen 7 7800x3d olduğunu gördüm. Eğer 5070 li bir sistem dizmek gerekiyorsa en mantıklı f/p ürünler hangileridir? Ayrıca 5070 için çok beklemeli miyim şubat ayında geldiğini okudum direkt satın alabileceğim duruma gelir mi tr’de? Ücret tavsiye edilen fiyatta mı çıkar veya tahmini ne kadar olur? Hazır sistem almak mantıklı mı yoksa parçaları yavaştan almaya başlamalı mıyım? Elimde thermaltake versa n23 kasa ve 700w psu su var. Eski bir kasa olduğundan kullanmaya devam etmeli miyim yoksa psu değişmeli mi?
Meraklısı için, eski sistemim şundan bozuldu: kapalı devre eski model corsair sıvı soğutmam vardı. Birkaç ay önce lastik borusunun beyazlaştığını gördüm. Çıkartırken patladı ama sisteme hiç su gelmedi. Ben de antifriz ve suyla içini tekrar doldurup elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Tabi ki hatalı yapmışım sistemimi soğutmaya yetmedi. Elimde sadece msi gtx 1070 armor, ssd ler ve ramler kaldı. Bunlarla devam etmek mantıklı gibi durmuyor çünkü ramler ddr4 2400mhz ve ssd olmasına rağmen diskler de düşük okuma yazma hızında. Ekran kartım 8gb fakat artık yaşlandı diyebiliriz.
Yine de elindekilerden tut diyebileceğiniz ürün varsa dikkate alırım. Şimdiden teşekkür ederim.
Meslek: Yazılım Mühendisi
Şu anlık münzevi |
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 18 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 268 (Bu ay: 268)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware