Şimdi Ara

2025 Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Eski Sistemim perte çıktığından yeni bir sistem dizmek istiyorum. Herşeyden aşırı çok anlamam ama 5070 çıktığından güncel en mantıklı alınabilecek ürün olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu en mantıklı işlemcinin de ryzen 7 7800x3d olduğunu gördüm. Eğer 5070 li bir sistem dizmek gerekiyorsa en mantıklı f/p ürünler hangileridir? Ayrıca 5070 için çok beklemeli miyim şubat ayında geldiğini okudum direkt satın alabileceğim duruma gelir mi tr’de? Ücret tavsiye edilen fiyatta mı çıkar veya tahmini ne kadar olur? Hazır sistem almak mantıklı mı yoksa parçaları yavaştan almaya başlamalı mıyım? Elimde thermaltake versa n23 kasa ve 700w psu su var. Eski bir kasa olduğundan kullanmaya devam etmeli miyim yoksa psu değişmeli mi?

Meraklısı için, eski sistemim şundan bozuldu: kapalı devre eski model corsair sıvı soğutmam vardı. Birkaç ay önce lastik borusunun beyazlaştığını gördüm. Çıkartırken patladı ama sisteme hiç su gelmedi. Ben de antifriz ve suyla içini tekrar doldurup elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Tabi ki hatalı yapmışım sistemimi soğutmaya yetmedi. Elimde sadece msi gtx 1070 armor, ssd ler ve ramler kaldı. Bunlarla devam etmek mantıklı gibi durmuyor çünkü ramler ddr4 2400mhz ve ssd olmasına rağmen diskler de düşük okuma yazma hızında. Ekran kartım 8gb fakat artık yaşlandı diyebiliriz.

Yine de elindekilerden tut diyebileceğiniz ürün varsa dikkate alırım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7800x3d fiyatı 9800x3d 7900x3d ile aynı olabiliyor

ryzen x3d - TeknoFiyat

9700x 14700K lı sistem de olabilir

* 1440p ve 4K/2160p oyun için üst düzey en iyi PC oyun sistemleri (3) | DonanımHaber Forum

• Bende yeni cikacak RTX 5xxx serisi ile bir sistem toplayacagim. eylul 2024 gibi alacaktim once kasim indirimlerini bekledim ordan hicbirsey cikmadi, sonra AMD yeni islemciler cikariyor NVIDIA yeni GPU lar cikariyor derken bugunlere geldim. x3d serileri olmasi gerekenden cok yuksek su anda Turkiye de hatta dunyada, AMD esprili bir aciklama yapti bu konuda. Intel o kadar kotu islemciler cikardi ki herkes bizim islemcilere yoneldi bu da elimizdeki tum stoklari tuketti. x3d islemcileri uretim sureci zor oldugunda ancak 2-3 ay sonra istedikleri kadar islemciyi piyasaya surelebileceklermis. Burada bizi kurtaran bir durum var, sayet 2k-4k oyun oynuyorsaniz aslinda asil ici yapan GPU o yuzden 9700x alirsaniz isinizi fazlasiyla gorur. Bu konuda bircok video var onlara bakabilirsiniz.

GPU konusunda benim tercihim 5080 veya 5070 TI olacak, bunu kartlarin turkiye fiyati gosterecek. Aslinda ikisi de ayni VRAM le gelecegi icin muhtemelen 5070 TI alirim.

PSU unuzun guncel verimini bir olcun, verim cok dusmusse yeni bir tane alin.

Anakart olarak ekran kartiniza gore karar verseniz iyi olur ama mutlaka en azindan 2 tane M2 SSD takacak yeri olsun.

• slyone S kullanıcısına yanıt

Hocam sistemi 2k olarak kullanacağım. O yüzden 9700x de bakmaya başladım. Benim tercihim 5070 olucak. Eğer intelin başarısızlığından dolayı uyguna ürün bulunursa bakmalı mıyım ve hangilerine bakmalıyım?

• 7800-9800x3Dler mantıklı değil, aşırı pahalı. 9700x alıp 105w modunu açman yeterli. 5070 piyasaya çıktığında hazır sistemlere bakman faydana olacaktır.

• Select_TR kullanıcısına yanıt

Sayet butcenizi cok asmiyorsa 5070 TI alin arada 4 GB lik VRAM farkindan dolayi.

X3D ler daha 2-3 ay ucuzlamaz gibi duruyor o yuzden 9700x su anda en iyi secenek. 2K oynacagim diyorsunuz zaten farklar daha az o cozunurlukte.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Hazır sistemler daha uygun mu olur yoksa kendim şimdiden parça parça toplasam mı daha mantıklı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistem yenileme önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Monitör Tavsiyeleri - Ocak 2025
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Select_TR

Hazır sistemler daha uygun mu olur yoksa kendim şimdiden parça parça toplasam mı daha mantıklı?

Hazır sistemlerdeki parçaların tek tek fiyatlarını hesapladığımızda hazır sistemler daha uyguna geliyor hocam.

• O zaman şu an için alınabilecek en iyi ve mantıklı sistem

AMD Ryzen 9 7900x
    MSI B650M GAMING PLUS WIFI ANAKART
    KINGSTON BEAST 32gb 5200mHz Ram
    Asus prime RTX 5070

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.